Rangers straft verdedigende fouten van Antwerp genadeloos af in nieuw spektakelstuk

 1. 38' - Geel - Leon Balogun
 2. 33' - Doelpunt - Lior Refaelov (1 - 1)
 3. 10' - Doelpunt - Alfredo Morelos (1 - 0)
 1. 90+3' - Doelpunt strafschop - Cédric Itten (5 - 2)
 2. 85' - Verv. Alfredo Morelos door Cédric Itten
 3. 84' - Verv. Martin Hongla door Koji Miyoshi
 4. 83' - Verv. Ryan Kent door Scott Wright
 5. 83' - Verv. Steven Davis door Bongani Zungu
 6. 80' - Doelpunt strafschop - Borna Barišic (4 - 2)
 7. 76' - Verv. Jordan Lukaku door Nana Ampomah
 8. 76' - Verv. Pieter Gerkens door Felipe Avenatti
 9. 73' - Geel - Martin Hongla
 10. 72' - Verv. Ianis Hagi door Scott Arfield
 11. 72' - Geel - Glen Kamara
 12. 61' - Geel - Maxime Le Marchand
 13. 58' - Doelpunt - Didier Lamkel Ze (3 - 2)
 14. 56' - Doelpunt - Ryan Kent (3 - 1)
 15. 47' - Doelpunt - Nathan Patterson (2 - 1)
10'goalAlfredo Morelos1 - 0
33'goalLior Refaelov1 - 1
47'goalNathan Patterson2 - 1
56'goalRyan Kent3 - 1
58'goalDidier Lamkel Ze3 - 2
80'penalty goalBorna Barišic4 - 2
90+3'penalty goalCédric Itten5 - 2

De 1/16e finales van de Europa League zijn het Europese eindstation voor Antwerp dit seizoen. Stamnummer 1 ging in de terugwedstrijd in Schotland met de billen bloot tegen Rangers na defensief geklungel: 5-2. Ortwin De Wolf werd in het slot twee keer geklopt vanaf de stip.

Rangers-Antwerp in een notendop

 • Sleutelmoment: Antwerp had moed gevat door de gelijkmaker, maar de hoop werd na de rust al na 16 seconden de kop ingedrukt. De Antwerpse linkerflank was elke keer een stap te laat en de net ingevallen Patterson kon meteen de 2-1 maken.
 
 • Man van de Match: De Colombiaan Alfredo Morelos bewees waarom de Europese topclubs hem nauwlettend in de gaten houden, want hij had een voet in bijna elke Rangers-goal. Bovendien bewees hij sportiviteit hoog in het vaandel te dragen, want toen Gélin zich blesseerde kon hij zomaar op doel afgaan. In plaats daarvan legde hij het spel stil.
 
 • Statistiek: De 9-5 over 2 matchen is het hoogste resultaat in de geschiedenis van de Europa League. Er viel gemiddeld om de 12,8 minuten een doelpunt.

Bekijk het verslag:

Kon het dan toch nog?

Antwerp kon in Schotland nog niet rekenen op Mbokani, maar recupereerde wel Lamkel Zé. De opdracht was om minstens 2 keer te scoren en daar zou het ook in slagen. Alleen hield het tegelijkertijd opendeurdag achterin.

 

Dat werd al na 10 minuten pijnlijk duidelijk, toen de Fransen Le Marchand en Gélin elkaar in de problemen brachten. De Laet kwam te laat om Morelos van een simpele goal te houden.

 

De Rangers domineerden, de sterren stonden plots helemaal verkeerd. Tot Lukaku zijn dweil bovenhaalde op de linkerflank. Balogun zag diezelfde sterretje die eerder nog verkeerd leken te staan. Bij een van zijn acties bood Lukaku Refaelov de gelijkmaker aan.

Weinige hoop verkruimelt snel

Rangers-coach Gerrard behoeddde Balogun voor nog meer schade na de rust. Zijn jonge vervanger Patterson zaaide zelf vernieling. Al na 16 seconden rolde hij met zijn ploegmaats de linkerflank van Antwerp op voor de 2-1.

 

De hoop die er bij de rust nog was, verkruimelde na een heerlijke aanval van de Rangers over verschillende stations helemaal. Hagi (ex-Genk) en Morelos zorgden voor het vernuft, Kent voor de afwerking.

 

De Rangers verdedigden zelf ook niet vlekkeloos en zo kon Lamkel Zé bij een misverstand tussen keeper McGregor en Goldson profiteren. "Nog 2 keer voor verlengingen", maakte hij zijn ploegmaats duidelijk. Maar zijn goal zou uiteindelijk maar een voetnoot zijn.

 

Want Le Marchand zette zijn dramatische match nog eens in de verf met een penalty-overtreding en in de extra tijd kregen de Rangers nóg een strafschop. Beide elfmeters gingen erin, zodat op het scorebord het pijnlijke verdict over 2 matchen stond te blinken: 9-5.

De mooiste goal van de avond: de 3-2 van Kent

Reacties na de match:

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94. Antwerp krijgt nog een 5e goal om de oren, opnieuw vanaf de stip: 5-2.

  Antwerp krijgt nog een 5e goal om de oren, opnieuw vanaf de stip: 5-2

 2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
 3. tweede helft, minuut 93. EINDE: Antwerp ligt eruit. Antwerp moest 2 keer scoren en deed dat ook, maar aan de overkant lekte de defensie opnieuw als een zeef. De Rangers scoren over 2 matchen heen 9 doelpunten. .
 4. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 93 door Cédric Itten van Rangers. 5, 2.
 5. tweede helft, minuut 91. GOAL: Itten met de 5e. De Wolf raakt de inzet van Itten - hard door het centrum - nog wel, maar hij kan niet beletten dat de Rangers er 5 maken. Alsnog een pijnlijke avond voor Antwerp. .
 6. tweede helft, minuut 90. Nog een penalty! Wright wringt zich het strafschopgebied in en wordt dan afgeremd door Ampomah: nog maar eens een penalty voor de Rangers! .
 7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Rangers, Cédric Itten erin, Alfredo Morelos eruit
 8. tweede helft, minuut 84.
 9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Antwerp, Koji Miyoshi erin, Martin Hongla eruit
 10. tweede helft, minuut 83. Er wordt nu bij de vleet gewisseld. De match is gespeeld, dus beide trainers zitten duidelijk al met het weekend in hun hoofd. .
 11. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Rangers, Scott Wright erin, Ryan Kent eruit
 12. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Rangers, Bongani Zungu erin, Steven Davis eruit
 13. tweede helft, minuut 80.
 14. tweede helft, minuut 80. Rangers scoren de 4-2 vanaf de stip via Barisic.

  Rangers scoren de 4-2 vanaf de stip via Barisic

 15. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 80 door Borna Barišic van Rangers. 4, 2.
 16. tweede helft, minuut 78. GOAL: Barisic mist niet. Net als vorige week mist Barisic niet vanaf elf meter. Nu moet het toch echt wel voorbij zijn voor Antwerp? .
 17. tweede helft, minuut 77. Penalty voor de Rangers! Le Marchand trapt op de hakken van Morelos: penalty voor de Rangers! .
 18. tweede helft, minuut 76. Lamkel Zé doorgebroken maar afgevlagd. Lamkel Zé staat plots helemaal vrij en kan op McGregor afstormen. De Schotse doelman wint het pleit, omdat de spits van Antwerp te lang talmt. Uiteindelijk wordt er toch nog gevlagd voor buitenspel. .
 19. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Nana Ampomah erin, Jordan Lukaku eruit
 20. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Antwerp, Felipe Avenatti erin, Pieter Gerkens eruit