Antwerp na Europese exit: "Geschenkjes maakten het verschil"

  Bij Antwerp hadden ze zich veel meer voorgesteld van hun dubbele confrontatie tegen de Rangers, maar achteraf moesten ze toegeven dat ze vooral zichzelf de das hebben omgedaan met al dat defensieve gestuntel.

  Vercauteren: "Toch een ploeg waar je tegen kunt winnen"

  "Offensief hebben we ons goed geweerd, maar defensief was het gewoon te weinig", vat Frank Vercauteren de prestatie van Antwerp samen. "We geven in 2 matchen 4 penalty's weg en bij die andere goals zaten ook nog wat weggevers. Die geschenkjes maakten het verschil."

   

  "De Rangers zijn op sommige vlakken zeker goed, maar op andere vlakken zijn ze ook te pakken. Dit is een ploeg waar je tegen kunt winnen. Aan de rust geloofden we er ook nog altijd in."

   

  "Maar tussen zeggen en doen, zit nog een verschil. Ik zat nog niet eens op de bank of het was al goal. Daarna was het uiteraard moeilijker."

  Lees ook

  De Laet: "Laten bezinken en dan trots zijn"

  Ook Ritchie De Laet kon niet anders dan concluderen "dat Antwerp over 2 matchen gewoon niet goed genoeg was". "We schoten ons ook elke keer in de voet. We moeten nog meer leren hoe we dit soort matchen moeten aangaan."

   

  "Maar als we dit nu even laten bezinken, zullen we later wel beseffen dat we trots mogen zijn op het parcours dat we hebben afgelegd."

  Refaelov: "Elke fout werd afgestraft"

  Lior Refaelov deed de hoop opflakkeren met de 1-1. Toch zag hij dat het verschil vooral aan de andere kant werd gemaakt. "Elke fout werd meteen afgestraft. We maakten te veel fouten om zelfs maar in de buurt van de kwalificatie te komen."

   

  "Zelf in de competitie kun je er niet mee wegkomen als je de ballen zo wegspeelt in je eigen strafschopgebied. Maar mogen elkaar nu niet met de vinger wijzen, maar moeten eendrachtig blijven."

   

  "Uiteindelijk was dit een mooie ervaring. Alleen haalden we niet het gewenste niveau. Of ik er volgend jaar opnieuw bij ben als Antwerp Europees haalt? Daar kan ik momenteel nog niets over zeggen."