81'
Maxim De Cuyper
1 - 2
81'

Club Brugge heeft Osasuna op eigen veld verslagen, waardoor de groepsfase van de Conference League een stuk dichterbij is gekomen. In een opwindende wedstrijd zorgde Maxim De Cuyper voor het slotakkoord, met een verschroeiende uithaal.

Osasuna - Club Brugge in een notendop:

• Sleutelmoment: Avila lijkt nog een gelijkspel uit de brand te slepen voor Osasuna, maar daar denkt De Cuyper anders over. De flankspeler poeiert goed twee minuten later het leer staalhard in de verste hoek. Een meer dan fraai doelpunt.

• Man van de match: Ruben Garcia was de bedrijvigste man tussen de lijnen. Vooral voor de rust zaaide hij onrust in de Brugse gelederen. Gelukkig voor blauw-zwart zonder doelpunt. In de tweede helft was zijn pijp wel uit.

• Opvallend: Osasuna nunca se rinde, ofwel Osasuna geeft nooit op. Met die slagzin in het achterhoofd moet Club Brugge de Spanjaarden volgende week ontvangen in het eigen Jan Breydelstadion.

Club Brugge heeft het lastig

Aantreden in een broeiend heet Pamplona tegen de nummer 7 uit Spanje, ga er maar aanstaan. Die zware opdracht kreeg Club Brugge voor de kiezen en het verliep niet zonder slag of stoot. De troepen van Ronny Deila begonnen wat voorzichtig aan de partij en zagen hoe Ruben Garcia de meeste kansen bij elkaar voetbalde.

In een gesloten partij waren de kansjes voor rust vooral voor CA Osasuna. Iets na het halfuur hadden ze in het Estadio El Sadar een strafschop gezien na handspel, maar de VAR legde de bal niet op de stip.

Ruben Garcia pakte dan uit met een lob op het dak van het doel en een pegel richting eerste paal. Maar dé beste kans in die eerste helft was toch voor Club Brugge. Vetlesen legde het leer met gevoel in de zestien van de thuisploeg. Zinckernagel stond ook op de juiste plaats, maar hij vergat zijn kopbal te kadreren.

Skov Olsen opende de score voor Club.

Heerlijke streep van De Cuyper

Club Brugge had het niet onder de markt, maar na enkele minuten in de tweede helft kwam het toch op voorsprong. Andreas Skov Olsen, tot dan toe onzichtbaar, kapte naar zijn gevaarlijke linker en poeierde de 0-1 op het scorebord.

Blauw-zwart kwam wel beter in de wedstrijd en ei zo na ging de bal ook op de stip. Thiago werd onderuit gehaald, maar stond wel buitenspel op de dieptepass van Vetlesen. Het doelpunt viel dan wel aan de overzijde. Moncayola slingerde een goede voorzet voor doel waar Chimy Avila, de broer van ex-Antwerpspeler Gaston, kon ongehinderd binnen knikken.

Een stevige opdoffer, maar bij Club lieten ze de hoofden niet hangen. Sterker nog, het werd zelfs 1-2. Twee minuten na de gelijkmaker stuurde Vetlesen De Cuyper in het straatje. De linkspoot pakte uit met een heerlijk schot dat aan de tweede paal binnen vloog. Een vleugje magie van Maxim De Cuyper.

Club Brugge heeft een uitstekende uitgangspositie bij elkaar gevoetbald. Maar niet vergeten voor volgende week: Osasuna nunca se rinde. Osasuna geeft nooit op.

Met een geweldige streep knalt Maxime De Cuyper Brugge naar de overwinning.

De Cuyper: "Ik zag niemand die beter stond"

"Het was geweldig genieten", fonkelen de ogen van Maxim De Cuyper  wanneer hij het heeft over zijn doelpunt. "Het kwam op het perfecte moment, net wanneer Osasuna dacht dat het over ons kon, prikten wij tegen. Het deed deugd."

"In de eerste fase zag ik niemand die in een betere positie stond. Dus dan was het 100 procent mijn kans gaan en uiteindelijk vloog hij nog lekker binnen."

"Het is hier ook een heerlijke sfeer in het stadion van Osasuna, dat kunnen we alleen maar appreciëren, maar ons vak zat ook heel mooi vol. Volgende week moeten we met dezelfde focus vol aan de bak. Met een paar procent minder stoten we niet door."

90+6'

Mignolet klemt nog een schot goed en dat is meteen het einde van de wedstrijd. In de tweede helft kwam Club Brugge op voorsprong via Skov Olsen. Avila maakte wel gelijk, maar twee minuten later trapte De Cuyper blauw-zwart naar de overwinning.

90+2'

Kopkans Ibañez

Club Brugge komt bijzonder goed weg. Osasuna lijkt weer met een kopkans te scoren, maar Ibañez ziet zijn poging op het dak van het doel vallen. Osasuna nunca se rinde, Osasuna geeft nooit op weet u wel.

90'

Het laatste fluitsignaal weerklinkt nog niet. We krijgen nog zeven minuten extra tijd. Kan Club Brugge deze voorsprong vasthouden?

89'
89'
89'
87'

Het wordt plots bijzonder heet voor de kooi van Mignolet. Avila kapt enkele keren een verdediger uit. In de kluts lijkt de bal nog goed te vallen voor Osasuna, maar Mignolet kan de hete appel komen plukken.

83'
82'
Maxim De Cuyper zet Club Brugge meteen terug op voorsprong met een heerlijke goal.
81'

De Cuyper zorgt voor de 1-2!

We zijn nog nauwelijks bekomen van de gelijkmaker of daar is de 1-2 al. Vetlesen stuurt De Cuyper het straatje in en die haalt verschroeiend uit. De linksachter poeiert het leer staalhard in de verste hoek. Heerlijk doelpunt.

80'
Avila zet zijn ploeg op 1-1.
78'

Avila kopt de 1-1 binnen!

El Sadar ontploft dan toch een keer. Moncayola slingert het leer perfect voor doel en daar staat Avila op de goede plek. De broer van Gaston kopt de 1-1 tegen de touwen. De bordjes hangen weer gelijk.