80'
86'
86'
5 - 1

AA Gent mag na de heenmatch tegen Zilina al op beide oren slapen, want de kwalificatie voor de 3e voorronde van de Conference League kan het na de 5-1-overwinning nauwelijks meer mislopen.

AA Gent-Zilina in een notendop

• Sleutelmoment: Zilina zet in de beginfase een goed blok om Gent af te houden, maar na de 1-0 van Orban in de 24e minuut is het verzet gebroken.

• Man van de Match: Gift Orban kreeg zonder twijfel de meeste kansen, maar hij miste er ook heel wat en deemsterde weg na de rust. Dan was Hugo Cuypers een stuk efficiënter. Als Watanabe niet met zijn rug de bal nog had geraakt (en gescoord) had Cuypers zelfs een hattrick achter zijn naam gehad.

• Uitkijken naar de 3e voorronde: Kwalificatie is al nagenoeg zeker en dus kan Gent al wat verder kijken. In de 3e voorronde mag het zich wellicht opmaken voor een Pools tripje, want Pogon Szczecin won de heenmatch bij Linfield met 2-5.
Orban
Gift Orban ging gewoon voort waar hij het seizoen was geëindigd.

Orban-show voor de rust, wel efficiëntie erna

Een jaar geleden incasseerde AA Gent in zijn Europese opener meteen een patat tegen Omonia Nicosia, waardoor het in plaats van naar de Europa League naar de Conference League werd verwezen.

Dan kwam Gent nu beter voor de dag. De eerste helft was de grote Gift Orban-show, waarbij de Nigeriaan zowat alle kansen voor zijn rekening nam. Minpuntje was dat hij er daar maar eentje van kon scoren.

Ook na de rust wrong Orban nog een huizenhoge kans de nek om. Zijn ploegmaats namen dan maar zijn taak over om Zilina naar de slachtbank te leiden.

Een sterk spelende Julien De Sart bekroonde zijn match met een mooie vrijschopgoal en Hugo Cuypers, vorig seizoen topschutter in de Jupiler Pro League, tekende zelf voor 2 goals en kopte ook via de rug van nieuwkomer Tsuyhoshi Watanabe - die zo meteen zijn eerste goal voor Gent maakte - de 4-0 in doel.

Tussendoor was er nog een opvallende cameo van Zilina-speler Javorcek, die in de 64e minuut inviel, in de 68e minuut geel kreeg en in de 73e minuut al mocht gaan douchen. Een andere invaller, Kapralik, verpestte met een fraaie individuele actie ook nog de clean sheet van doelman Davy Roef.

Dat was uiteindelijk slechts een voetnoot in het grotere verhaal. Trainer Hein Vanhaezebrouck zal ongetwijfeld tevreden zijn over de opener van zijn team. Bovendien kan het de terugmatch in Slovakije als een extra oefenmatch aanvatten.

Baro
Nieuwe eigenaar Sam Baro was aanwezig in het stadion, naast voorzitter Ivan De Witte.

"We hebben bewezen dat we klaar zijn"

"Dit was een goeie eerste stap", analyseerde coach Hein Vanhaezebrouck. "We hadden een verkenningsronde nodig, maar na de 2-0 waren we vertrokken. Mijn jongens hebben bewezen dat ze klaar zijn."

"Een perfecte start? Zeker en vast", vulde doelpuntenmaker Hugo Cuypers aan. "We mochten de tegenstander niet onderschatten en we zijn serieus en geduldig gebleven."

"We hadden in de eerste helft meer moeten scoren en hebben dat na de rust goedgemaakt. Zij kwamen er nog minder uit en stonden voortdurend onder druk."

"Er zit ervaring in deze groep en we weten dat er geen vangnet is, maar we zijn goed begonnen. Nu bekijken we het ronde per ronde."

90+3' tweede helft
90+2'

Einde: Gent is na de heenmatch al nagenoeg zeker

De 6-1 is uiteindelijk niet meer gevallen, maar 5-1 moet ruimschoots volstaan voor kwalificatie voor de 3e voorronde van de Conference League. In de eerste helft miste Orban nog een pak kansen (hij scoorde ook), na de rust kon Gent het verschil in klasse dan toch ook in de cijfers uitdrukken.

90+2'

We zitten in de extra tijd en Gent blijft nog altijd drukken. Valt ook de 6-1 nog?

89'

Tissoudali jaagt echt op een goaltje, ook om Hein Vanhaezebrouck misschien te overtuigen. Zijn inzet wordt in hoekschop verwerkt, die uiteindelijk na veel vijven en zessen niets oplevert.

88'
86'

Ook Kandouss debuteert

Na Watanabe en Gerkens mag nu ook Ismaël Kandouss zijn eerste officiële optreden voor Gent maken. De verdediger, overgenomen van Union, komt Nurio vervangen. Ook Castro-Montes krijgt nog wat speelminuten, Torunarigha krijgt rust.

86'

Doelpunt voor

Hugo Cuypers (KAA Gent) scoort. Het staat 5 - 1.
84'

GOAL: Cuypers met zijn tweede

Tarik Tissoudali heeft hier schijnbaar meegelezen, want hij haalt even zijn trukendoos boven in de kleine rechthoek. De doelman houdt zijn inzet nog tegen, maar de rebound is een eitje voor Cuypers. 5-1 en zijn tweede van de avond.

83'

Kunnen de invallers bij Gent, met daarbij debutant Gerkens, zich nog eens tonen? Of kabbelt deze match naar zijn einde?

80'

MSK Zilina

Adrian Kapralik (MSK Zilina) scoort. Het staat 4 - 1.
77'

GOAL: Kapralik met de domper voor Gent

Davy Roef is zijn clean sheet kwijt. Invaller Kapralik pakt uit met een flits op de rechterkant, waarbij hij een paar Gent-spelers in de wind zet en vervolgens door de benen van Roef afwerkt: 4-1.