81'
Benjamin Henrichs
81'
1 - 2

Een goal die een overwintering in de Champions League oplevert. De knal van Loïs Openda bij Rode Ster Belgrado stelde de zege veilig voor RB Leipzig. De Duitsers volgen zo Manchester City – dat onder leiding van een Erling Haaland in vorm – zich moeiteloos plaatste voor de knock-outfase van het kampioenenbal.

Een heerlijke krul van Xavi Simons in de eerste helft. Een streep van Loïs Openda in de tweede.

RB Leipzig leek zich met de vingers in de neus – en dankzij een vleugje Belgisch inbreng – makkelijk te verzekeren van Champions League-voetbal na de winterstop.

Maar een late owngoal van Benjamin Henrichs tien minuten voor affluiten zorgde toch nog voor knikkende knieën bij Leipzig. De thuisploeg zette nog een slotoffensief op poten in Belgrado, maar Openda en co hielden stand.

Zo volgt de Rode Duivel het voorbeeld van zijn collega's Jeremy Doku en Kevin De Bruyne.

Die eerste kreeg rust na zijn wonderprestatie tegen Bournemouth afgelopen weekend. Zelf mocht Doku 10 minuten opdraven in het slot, maar de pijlsnelle winger zag dat zijn ploeg alles onder controle had tegen Young Boys.

Erling Haaland kreeg na 20 minuten de kans om de score te openen vanaf de stip. Een die de Noor niet liet liggen. Wanneer Foden op slag van rust een nieuwe prik uitdeelde, wist het publiek in Manchester dat de wedstrijd erop zat.

Met zijn 39e goal in 34 CL-optredens gooide Haaland de boel op slot. Zo lijkt het wel zeker dat hij het record van 40 goals in 45 matchen van Ruud van Nistelrooij moeiteloos te gaan breken.

Voor of na de winterstop wordt de vraag.