Atlético met Witsel haalt de hamer boven tegen Celtic, Openda en Doku plaatsen zich voor volgende ronde

di 7 november 2023 22:52

Manchester City met invaller Jeremy Doku en RB Leipzig met doelpuntenmaker Lois Openda hebben zich van een plaatsje in de volgende ronde verzekerd. In Madrid haalde Atlético fors uit tegen Celtic: het werd 6-0. In de kraker van de avond tussen Milan en PSG trok de thuisploeg aan het langste eind. Eerder op de avond verloor Barcelona verrassend van Shakhtar Donetsk. Ontdek hier alle resultaten van de avond.

Manchester City - BSC Young Boys

1. 15' - Geel - Loris Benito
  2. 19' - Geel - Sandro Lauper
  3. 23' - Doelpunt strafschop - Erling Haaland (1 - 0)
  4. 45+1' - Doelpunt - Phil Foden (2 - 0)
  1. 51' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 4 - 07/11/23 - 21:00
23'
Erling Haaland
23'
1 - 0
45+1'
Phil Foden
45+1'
Phil Foden
2 - 0
51'
51'

9. 75' - Verv. Xavi Simons door Fabio Carvalho
  10. 77' - Doelpunt - Loïs Openda (0 - 2)
  11. 78' - Verv. Vladimir Lucic door Jovan Mijatovic
  12. 81' - Own goal - Benjamin Henrichs (1 - 2)
  13. 83' - Verv. Amadou Haidara door Nicolas Seiwald
  14. 83' - Verv. Xaver Schlager door Kevin Kampl
  15. 85' - Verv. Milan Rodic door Aleksandar Katai
  16. 90+4' - Geel - Peter Olayinka
8'
Xavi Simons
0 - 1
Xavi Simons
8'
77'
Loïs Openda
0 - 2
Loïs Openda
77'
81'
Benjamin Henrichs
81'
1 - 2

AC Milan - Paris Saint-Germain

1. 9' - Doelpunt - Milan Škriniar (0 - 1)
  2. 12' - Doelpunt - Rafael Leão (1 - 1)
  3. 24' - Geel - Vitinha
  4. 28' - Geel - Randal Kolo Muani
  5. 43' - Geel - Manuel Ugarte
  1. 50' - Doelpunt - Olivier Giroud (2 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 4 - 07/11/23 - 21:01
9'
Milan Škriniar
0 - 1
9'
12'
Rafael Leão
12'
Rafael Leão
1 - 1
50'
Olivier Giroud
50'
2 - 1

Atlético Madric - Celtic

1. 6' - Doelpunt - Antoine Griezmann (1 - 0)
  2. 23' - Rood - Daizen Maeda
  3. 36' - Geel - Luis Palma
  4. 45+2' - Doelpunt - Álvaro Morata (2 - 0)
  1. 22:06 - Verv. Matt O'Riley door Odin Thiago Holm
  2. 22:06 - Verv. Luis Palma door Oh Hyeon-gyu
  3. 60' - Doelpunt - Antoine Griezmann (3 - 0)
  10. 71' - Verv. Nahuel Molina door César Azpilicueta
  11. 76' - Doelpunt - Álvaro Morata (5 - 0)
  12. 77' - Verv. José María Giménez door Çaglar Söyüncü
  13. 84' - Doelpunt - Saúl (6 - 0)
  14. 90' - Geel - Çaglar Söyüncü
6'
Antoine Griezmann
6'
1 - 0
45+2'
Álvaro Morata
45+2'
2 - 0
60'
60'
3 - 0
66'
Samuel Lino
66'
Samuel Lino
4 - 0
76'
76'
5 - 0
84'
Saúl
84'
Saúl
6 - 0

Lazio - Feyenoord

1. 1' - Geel - Bart Nieuwkoop
  2. 20' - Verv. Bart Nieuwkoop door Gernot Trauner
  3. 45+1' - Doelpunt - Ciro Immobile (1 - 0)
  13. 90+6' - Geel - Nicolò Rovella
45+1'
Ciro Immobile
45+1'
1 - 0

Shakhtar Donetsk - FC Barcelona

1. 40' - Doelpunt - Danylo Sikan (1 - 0)
UEFA Champions League - speeldag 4 - 07/11/23 - 18:45
40'
Danylo Sikan
40'
1 - 0

Borussia Dortmund - Newcastle United

1. 9' - Geel - Lewis Hall
  2. 26' - Doelpunt - Niclas Füllkrug (1 - 0)
  1. 79' - Doelpunt - Julian Brandt (2 - 0)
  2. 81' - Verv. Karim Adeyemi door Marco Reus
  3. 81' - Verv. Joe Willock door Lewis Miley
  4. 86' - Verv. Niclas Füllkrug door Youssoufa Moukoko
UEFA Champions League - speeldag 4 - 07/11/23 - 18:46
26'
Niclas Füllkrug
26'
1 - 0
79'
Julian Brandt
79'
2 - 0

FC Porto - Antwerp

1. 20' - Geel - Alhassan Yusuf
  2. 32' - Doelpunt strafschop - Evanilson (1 - 0)
  13. 90+1' - Doelpunt - Pepe (2 - 0)
32'
Evanilson
32'
Evanilson
1 - 0
90+1'
Pepe
90+1'
Pepe
2 - 0

Multilive

22:51

EINDE

Het is een mooie Europese voetbalavond geworden met 21 doelpunten en 3 rode kaarten.

De beste wedstrijd van de avond ging door in Milaan. Het werd een zinderend duel tussen Milan en PSG, waarbij de thuisploeg aan het langste einde trok. Oude krijger Oliver Giroud zorgde voor het winnende doelpunt.

Het meest opvallende resultaat zagen we in Madrid. Atlético haalde de hamer boven en prikte maar liefst 6 doelpunten in de netten tegen een Celtic dat snel met 10 man kwam te staan.

Goed nieuws vanuit Belgische hoek: Leipzig met Openda en Manchester City met invaller Doku deden wat ze moesten doen en sleepten de kwalificatie voor de volgende ronde binnen.

Eerder op de avond verraste Shakhtar Donetsk Barcelona door met 1-0 te winnen en zo het kwalificatiefeestje van Barcelona te verpesten.

22:47

De ingevallen Lee Kang-In houdt drie mannetjes aan de praat en kan uithalen. Zijn schot richting korte hoek raakt de paal. PSG dan toch nog eens gevaarlijk.

22:46

AC Milan - Paris Saint-Germain: 2-1

De beste kansen zijn voor AC Milan. De net ingevallen Okafor met een lage plaatsbal in de verste hoek, opnieuw is daar de ijzersterke Donnaruma die zijn ploeg knap in de wedstrijd houdt.

22:42

Atlético Madrid - Celtic: 6-0

Opnieuw een doelpunt in Madrid. Het schot van Lino komt voor de voeten van Saul Niguez terecht, die in twee tijden de bal in de kooi jaagt.

22:39

Rode Ster Belgrado - Leipzig: 1-2

Enkele minuten na het doelpunt van Openda is daar de aansluitingstreffer van Rode Ster Belgrado. Een voorzet wordt in een bos van spelers nog onhandig aangeraakt door Henrichs die de bal in eigen doel werkt.

22:38

Manchester City - Young Boys: 3-0

Daar is Jeremy Doku. Onze landgenoot krijgt nog een tiental minuten van Guardiola en laat zich meteen opmerken met een scherpe voorzet. Nunes vergeet om zijn voet tegen de bal te zetten.

22:37

Atlético Madrid - Celtic: 5-0

Celtic had misschien beter forfait gegeven. Alvaro Morata maakt er met een kanonskogel 5-0 van. De perfecte avond voor de troepen van Diego Simeone.

22:35

Het doelpunt van Openda

22:28

Rode Ster Belgrado - Leipzig: 0-2

Daar is de onvermijdelijke Lois Openda! Onze landgenoot werkt een dodelijke counter af met een perfect schot in de korte hoek. Mooie goal voor Openda.

22:25

Atlético Madrid - Celtic: 4-0

Wat een gala-avond voor Atlético Madrid. Invaller Samuel Lino plaatst het leer perfect in de verste hoek en zorgt zo voor de vierde treffer van de avond.

22:22

Donnaruma laat de thuisfans toch even zien wat ze missen. De Italiaanse doelman moet zich helemaal strekken om de vrije trap van Hernandez uit zijn kooi te houden. Niet iedere doelman had deze bal gepareerd.

22:17

Atlético Madrid - Celtic: 3-0

Witsel en zijn ploegmaats hebben de schaapjes op het droge. Antoine Griezmann maakt op enig mooie wijze met een halve omhaal zijn tweede van de avond en doet de boeken toe.

22:13

Geen nieuw tegendoelpunt voor Young Boys, wel een rode kaart. Erik Lambrechts schuift Sandro Lauper een terechte tweede gele kaart onder zijn neus na een stevige tackle op Aké.

22:10

AC Milan trekt de lijn van de eerste helft door. Hernandez schildert de bal perfect op het hoofd van oude krijger Olivier Giroud en die knikkert de bal voorbij Donnaruma.

22:09

Het eerste doelpunt na de pauze komt op naam van Haaland. De Noor wijkt op de rand van de zestien met de bal aan de voet uit naar links en haalt verschroeiend uit.

22:08

Ook in Milaan rolt de bal opnieuw.

22:02

Tweede helft

Krijgen we een vervolg van een leuke eerste helft?

21:48

Atlético Madrid - Celtic: 2-0

Ook Atlético verdubbelt de voorsprong met de rust in zicht. Na een afgeslagen hoekschop schildert Griezmann de bal op het hoofd van Gimenez. De Uruguayaanse verdediger legt aan de tweede paal de bal terug tot bij Morata die het cadeautje in dank afneemt.