Ga naar de inhoud

Milan houdt Napoli uit de halve finales na felbevochten Italiaans onderonsje

 1. 45+7' - Geel - Giovanni Di Lorenzo
 2. 45+6' - Geel - Mike Maignan
 3. 45+1' - Geel - Theo Hernandez
 4. 43' - Doelpunt - Olivier Giroud (0 - 1)
 5. 34' - Verv. Mário Rui door Mathías Olivera
 6. 34' - Verv. Matteo Politano door Hirving Lozano
 7. 22' - Gemiste strafschop - Olivier Giroud
 1. 90+3' - Geel - Mathías Olivera
 2. 90+3' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 1)
 3. 84' - Verv. Rafael Leão door Alexis Saelemaekers
 4. 82' - Gemiste strafschop - Chvitsja Kvaratschelia
 5. 74' - Verv. Piotr Zielinski door Giacomo Raspadori
 6. 74' - Verv. Amir Rrahmani door Leo Østigård
 7. 68' - Verv. Olivier Giroud door Divock Origi
 8. 63' - Verv. Tanguy N'Dombele door Eljif Elmas
 9. 59' - Verv. Brahim Díaz door Junior Messias
43'goalOlivier Giroud0 - 1
90+3'goalVictor Osimhen1 - 1

De regerende Italiaanse kampioen Milan heeft de (vermoedelijke) toekomstige kampioen Napoli verslagen na twee wedstrijden met veel kansen, gemiste penalty's en uiteindelijk ook een zinderend slot. In de terugmatch kwamen met Saelemaekers en Origi 2 Belgen in actie.

Napoli - AC Milan in een notendop:

 • Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust haalt Leão Lozano onderuit in de zestien, maar zowel scheidsrechter Marciniak als de VAR ziet er tot woede van heel Napoli geen graten in. Enkele minuten later is het diezelfde Leão die Giroud na een heerlijke rush de 0-1 voorschotelt.

 • Man van de match: Mike Maignan moest niet veel werk opknappen vanavond, maar de Franse doelman speelde tien minuten voor het einde wel een cruciale rol. Zijn redding op de penalty van Kvaratschelia behoedde Milan voor een nerveuze, prangende slotfase.

 • Opvallend: AC Milan staat voor het eerst in 16 jaar nog eens bij de laatste vier op het kampioenenbal. Sinds de eindwinst in 2007 was de Italiaanse topclub in 8 CL-deelnames niet verder geraakt dan de kwartfinales.

Milan muilkorft Napoli en slaat ongenadig toe

Na de frustrerende 1-0-nederlaag in Milaan moest Napoli aan de bak in het Stadio Diego Armando Maradona. De thuisploeg kon weer rekenen topscorer Victor Osimhen, vorige week nog geblesseerd afwezig, én de steun van de fanatieke supporters.

Napoli deinde mee op de golven van enthousiasme die van de tribunes rolden en greep Milan meteen bij de keel. Het leverde een stormloop met een resem corners op, maar ook weinig concreet doelgevaar. Een sterk verdedigend Milan bleef al bij al makkelijk overeind.

De bezoekers kwamen amper aan de overkant, maar na twintig minuten ging de bal plots wel op de stip toen Rui Leão omver liep. De Napoli-fans slaakten een zucht van opluchting toen Meret de strafschop van Giroud pareerde.

Tien minuten later kreeg de Franse aanvaller een herkansing. Van dichtbij kon hij al vallend bijna scoren, maar weer lag Meret in de weg. Napoli was het momentum wel kwijt en het werd nog erger toen zowel Politano als Rui geblesseerd uitviel. 

Met de rust in zicht kreeg de thuisploeg bovendien geen penalty, ondanks een duidelijke overtreding van Leão op Lozano. Een bepalend moment, want enkele minuten later sloeg Milan toe. Derde keer, goede keer voor Giroud. Na een indrukwekkende rush van Leão trof hij simpel raak.

Geen penalty voor Napoli na overtreding van Leão:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Kvaratschelia faalt, gelijkmaker Osimhen komt te laat

De tweede helft begon veelbelovend voor Napoli met een knappe actie van Kvaratschelia. De Georgiër zette Calabria vlot in de wind aan de achterlijn, maar kreeg de bal vervolgens vanuit een scherpe hoek niet tussen de palen.

Dat werd de rode draad voor Napoli, want ook doelpogingen van Lozano en Olivera waren niet gekadreerd. Milan had alles netjes onder controle tot Napoli tien minuten voor het einde een strafschop kreeg na hands van Tomori. Kvaratschelia kon er een spannende slotfase van maken, Maignan besliste er anders over.

De hoop bij Napoli brokkelde verder af, maar flakkerde in de extra tijd zowaar nog even op. Raspadori schilderde de bal op het hoofd van Osimhen en die pikte dan toch nog zijn goaltje mee. De gelijkmaker viel evenwel te laat. Einde verhaal voor Napoli op het kampioenenbal, Milan zit in de halve finales.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 95. Einde. Tranen bij de Napoli-supporters, de leider van de Serie A ligt uit de Champions League. Milan maakte nog voor de rust het verschil met een treffer van Giroud. In de slotfase liet Kvaratschelia de kans liggen om Napoli langszij te brengen, Maignan pakte zijn strafschop. De gelijkmaker van Osimhen in de extra tijd kwam te laat. Milan zit in de halve finales. .
 2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
 3. Gele kaart voor Mathías Olivera van Napoli tijdens tweede helft, minuut 93
 4. tweede helft, minuut 93. Osimhen met de 1-1! Dan toch nog een goal voor Napoli! Raspadori schildert de bal fraai op het hoofd van Osimhen en die kopt de gelijkmaker onhoudbaar in doel! De treffer komt wellicht te laat voor Napoli. .
 5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 93 door Victor Osimhen van Napoli. 1, 1.
 6. Maignan voorkomt late gelijkmaker. In de extra tijd nog even een prangende fase. Ostigard kan net niet koppen op een voorzet van Kvaratschelia. Gevaarlijke situatie voor Maignan, maar de doelman laat zich niet verrassen. . tweede helft, minuut 92.
 7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
 8. tweede helft, minuut 89. Nog maar eens een hoekschop voor Napoli. Opnieuw kan Olivera koppen, opnieuw krijgt hij de bal niet tussen de palen. .
 9. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij AC Milan, Alexis Saelemaekers erin, Rafael Leão eruit
 10. tweede helft, minuut 83. Saelemaekers waagt meteen zijn kans. Na Origi mag met Saelemaekers nog een Milan-Belg enkele speelminuten meepikken. Hij laat zich meteen opmerken met een doelpoging, maar Meret staat pal. .
 11. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 82 door Chvitsja Kvaratschelia van Napoli.
 12. tweede helft, minuut 81. Kvaratschelia faalt! Kvaratschelia laat de kans liggen! Maignan duikt naar de goede hoek en houdt de zwak getrapte strafschop uit zijn doel. Nu is het helemaal over & out voor Napoli. .
 13. tweede helft, minuut 80. Penalty voor Napoli! Wordt het toch nog spannend? De bal gaat op de stip voor de thuisploeg na hands van Tomori op een voorzet van Di Lorenzo. .
 14. tweede helft, minuut 78.
 15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Napoli, Giacomo Raspadori erin, Piotr Zielinski eruit
 16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Napoli, Leo Østigård erin, Amir Rrahmani eruit
 17. tweede helft, minuut 74. Dubbele wissel. Bij het ingaan van het slotkwartier gooit Spalletti nog twee frisse krachten in de strijd. Ostigard en Raspadori komen in de ploeg voor Rrahmani en Zielinski. .
 18. tweede helft, minuut 72. Een afgeweken schot van Zielinski landt opnieuw niet binnen het doelkader. Napoli houdt er wel een hoekschop aan over, maar die levert geen kans op. .
 19. tweede helft, minuut 69. Op weg naar Milanese stadsderby? De tijd begint stilaan te dringen voor Napoli. Milan komt steeds dichter bij een plek in de halve finales. Daarin wacht waarschijnlijk een duel met stadsrivaal Inter, dat morgen met een 2-0-voorgift aan de return tegen Benfica begint. .