7. 90+3' - Doelpunt - Victor Osimhen (1 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 2 - 18/04/23 - 21:01
90+3'
Victor Osimhen
90+3'
1 - 1

De regerende Italiaanse kampioen Milan heeft de (vermoedelijke) toekomstige kampioen Napoli verslagen na twee wedstrijden met veel kansen, gemiste penalty's en uiteindelijk ook een zinderend slot. In de terugmatch kwamen met Saelemaekers en Origi 2 Belgen in actie.

Napoli - AC Milan in een notendop:

• Sleutelmoment: Tien minuten voor de rust haalt Leão Lozano onderuit in de zestien, maar zowel scheidsrechter Marciniak als de VAR ziet er tot woede van heel Napoli geen graten in. Enkele minuten later is het diezelfde Leão die Giroud na een heerlijke rush de 0-1 voorschotelt.

• Man van de match: Mike Maignan moest niet veel werk opknappen vanavond, maar de Franse doelman speelde tien minuten voor het einde wel een cruciale rol. Zijn redding op de penalty van Kvaratschelia behoedde Milan voor een nerveuze, prangende slotfase.

• Opvallend: AC Milan staat voor het eerst in 16 jaar nog eens bij de laatste vier op het kampioenenbal. Sinds de eindwinst in 2007 was de Italiaanse topclub in 8 CL-deelnames niet verder geraakt dan de kwartfinales.

Milan muilkorft Napoli en slaat ongenadig toe

Na de frustrerende 1-0-nederlaag in Milaan moest Napoli aan de bak in het Stadio Diego Armando Maradona. De thuisploeg kon weer rekenen topscorer Victor Osimhen, vorige week nog geblesseerd afwezig, én de steun van de fanatieke supporters.

Napoli deinde mee op de golven van enthousiasme die van de tribunes rolden en greep Milan meteen bij de keel. Het leverde een stormloop met een resem corners op, maar ook weinig concreet doelgevaar. Een sterk verdedigend Milan bleef al bij al makkelijk overeind.

De bezoekers kwamen amper aan de overkant, maar na twintig minuten ging de bal plots wel op de stip toen Rui Leão omver liep. De Napoli-fans slaakten een zucht van opluchting toen Meret de strafschop van Giroud pareerde.

Tien minuten later kreeg de Franse aanvaller een herkansing. Van dichtbij kon hij al vallend bijna scoren, maar weer lag Meret in de weg. Napoli was het momentum wel kwijt en het werd nog erger toen zowel Politano als Rui geblesseerd uitviel.

Met de rust in zicht kreeg de thuisploeg bovendien geen penalty, ondanks een duidelijke overtreding van Leão op Lozano. Een bepalend moment, want enkele minuten later sloeg Milan toe. Derde keer, goede keer voor Giroud. Na een indrukwekkende rush van Leão trof hij simpel raak.

Geen penalty voor Napoli na overtreding van Leão:

Kvaratschelia faalt, gelijkmaker Osimhen komt te laat

De tweede helft begon veelbelovend voor Napoli met een knappe actie van Kvaratschelia. De Georgiër zette Calabria vlot in de wind aan de achterlijn, maar kreeg de bal vervolgens vanuit een scherpe hoek niet tussen de palen.

Dat werd de rode draad voor Napoli, want ook doelpogingen van Lozano en Olivera waren niet gekadreerd. Milan had alles netjes onder controle tot Napoli tien minuten voor het einde een strafschop kreeg na hands van Tomori. Kvaratschelia kon er een spannende slotfase van maken, Maignan besliste er anders over.

De hoop bij Napoli brokkelde verder af, maar flakkerde in de extra tijd zowaar nog even op. Raspadori schilderde de bal op het hoofd van Osimhen en die pikte dan toch nog zijn goaltje mee. De gelijkmaker viel evenwel te laat. Einde verhaal voor Napoli op het kampioenenbal, Milan zit in de halve finales.

90+5'

Tranen bij de Napoli-supporters, de leider van de Serie A ligt uit de Champions League. Milan maakte nog voor de rust het verschil met een treffer van Giroud. In de slotfase liet Kvaratschelia de kans liggen om Napoli langszij te brengen, Maignan pakte zijn strafschop. De gelijkmaker van Osimhen in de extra tijd kwam te laat. Milan zit in de halve finales.

90+3'
90+3'

Osimhen met de 1-1!

Dan toch nog een goal voor Napoli! Raspadori schildert de bal fraai op het hoofd van Osimhen en die kopt de gelijkmaker onhoudbaar in doel! De treffer komt wellicht te laat voor Napoli.

90+3'
Napoli
1-1
AC Milan
90+2'

Maignan voorkomt late gelijkmaker

In de extra tijd nog even een prangende fase. Ostigard kan net niet koppen op een voorzet van Kvaratschelia. Gevaarlijke situatie voor Maignan, maar de doelman laat zich niet verrassen.

90+1'

89'

Nog maar eens een hoekschop voor Napoli. Opnieuw kan Olivera koppen, opnieuw krijgt hij de bal niet tussen de palen.

83'

Saelemaekers waagt meteen zijn kans

Na Origi mag met Saelemaekers nog een Milan-Belg enkele speelminuten meepikken. Hij laat zich meteen opmerken met een doelpoging, maar Meret staat pal.

82'
penalty gemist
Napoli
0-1
AC Milan
81'

Kvaratschelia faalt!

Kvaratschelia laat de kans liggen! Maignan duikt naar de goede hoek en houdt de zwak getrapte strafschop uit zijn doel. Nu is het helemaal over & out voor Napoli.

80'

Penalty voor Napoli!

Wordt het toch nog spannend? De bal gaat op de stip voor de thuisploeg na hands van Tomori op een voorzet van Di Lorenzo.