Bayern München haalt fluitend zijn kaartje voor de 1/8e finales op in Tsjechië

1. 62' - Doelpunt - Adam Vlkanova (1 - 4)
    UEFA Champions League - speeldag 4 - 12/10/22 - 21:00
    62'
    Adam Vlkanova
    62'
    1 - 4

Bayern München heeft zich voor het 14e jaar op een rij geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Bayern leek bij Viktoria Pilsen op weg naar een monsterscore, maar na de rust nam het gas terug en slikte zelfs zijn eerste tegengoals in deze Champions League.

Bayerns 32e overwinning in een CL-groepsfase op een rij werd er eentje die al bij de rust vastlag. Pilsen had geen verhaal tegen het snelle tikken bij de bezoekers. Voor ze het goed en wel beseften hadden Mané en Müller de bal achter doelman Stanek gedropt.

Met nog twee goals van Goretzka voor de rust begonnen de fans en journalisten hun telraam al boven te halen. Maar in de 2e helft kwamen er enkel bolletjes bij aan de kant van Pilsen.

De harde knal van Vlkanova was de eerste tegengoal van Bayern in deze Champions League. Enkel Club Brugge blijft zo op 0 tegentreffers staan. Bayern plaatst zich wel voor de 1/8e finales, voor de 14e keer op een rij.

90+3' tweede helft
    90+1'
    Václav Pilar (Viktoria Plzen) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
    90+1'

2 - extra time

Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    90'
    Marcel Sabitzer (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    89'
    Jan Kliment (Viktoria Plzen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Josip Stanisic (FC Bayern München).
    87'
    Václav Pilar (Viktoria Plzen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joshua Kimmich (FC Bayern München).
    86'
    Sadio Mané (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lukas Hejda (Viktoria Plzen).
    85'
    Václav Pilar (Viktoria Plzen) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    84'
    Benjamin Pavard (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    83'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Sadio Mané (FC Bayern München) stond buitenspel.
    81'
    Sadio Mané (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Libor Holík (Viktoria Plzen).
    79'
    Ryan Gravenberch (FC Bayern München) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
    78'
    78'
    FC Bayern München krijgt een vrije trap. Jhon Mosquera (Viktoria Plzen) haalde Mathys Tel onderuit.
    77'
    Adam Vlkanova (Viktoria Plzen) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joshua Kimmich (FC Bayern München).