75'
80'
1 - 5
80'

Liverpool heeft zijn competitiezorgen en -frustraties uit de Premier League van zich kunnen afspelen in Europa. De zwakke Rangers bleken het perfecte medicijn voor de zieke patiënt. Ook Mo Salah vond zijn torinstinct terug, wat resulteerde in een loepzuivere hattrick in 6 minuten. Door de zege van Liverpool is Ajax zo goed als uitgeschakeld.

Er leek de voorbije weken wat sleet te zitten op de toverformule van Jürgen Klopp. En er zat al zeker sleet op de wondersloffen van Mo Salah. Een tripje naar Schotland bleek het beste recept om de magie te doen herleven.

De Rangers kwamen nochtans wel op voorsprong. Arfield scoorde hun eerste goal in deze CL-campagne. De Schotse fans juichten, maar wisten niet dat het alsnog een pijnlijke avond zou worden.

Vooral na de rust ging het helemaal mis voor de Rangers, met als hoogtepunt de loepzuivere hattrick van Mo Salah, in amper 6 minuten. Het is de snelste hattrick in de CL-geschiedenis.

Met drie punten extra op de rekening zet Liverpool Ajax op 6 punten. Theoretisch kunnen de Amsterdammers nog over de Engelse springen, maar meer dan waarschijnlijk is de Europa League het hoogst haalbare voor de ploeg van coach Schreuder.

90+2' tweede helft
90+2'
Borna Barišic (Rangers) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+2'
Scott Arfield neemt de hoekschop voor Rangers. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.
90+1'
Opluchting bij Liverpool, want dankzij de VAR wordt Joe Gomez toch niet uitgesloten.
90'
Joe Gomez (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alfredo Morelos (Rangers).
89'
De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor Liverpool bevestigd.
86'
Bij Liverpool wordt de hoekschop genomen door Andrew Robertson. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
84'
Rangers krijgt een vrije trap. Thiago (Liverpool) haalde Scott Wright onderuit.
80'

Mohamed Salah kan scoren voor Liverpool. De assist komt op naam van Diogo Jota.
Rangers
1-5
Liverpool
77'
Virgil van Dijk (Liverpool) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Alfredo Morelos (Rangers).