Ga naar de inhoud
De Bruyne mag al snel juichen na de goal van Mahrez.

Oppermachtig Manchester City staat met anderhalf been in kwartfinales

 di 15 februari 2022 22:56
Sporting CP
einde
0-5
Manchester City
MCI
einde
0-0
SPO
  1. 7' - Doelpunt - Riyad Mahrez (0 - 1)
  2. 17' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 2)
  3. 44' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 4)
  1. 73' - Verv. Rodri door Fernandinho
  2. 74' - Geel - Ilkay Gündogan
  3. 83' - Geel - Manuel Ugarte
UEFA Champions League - speeldag 1 - 15/02/22 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
7'
Riyad Mahrez
0 - 1
Riyad Mahrez
7'
17'
Bernardo Silva
0 - 2
Bernardo Silva
17'
44'
Bernardo Silva
0 - 4
Bernardo Silva
44'

In de heenmatch van de 1/8e finales heeft Manchester City geen spaander heel gelaten van Sporting Lissabon. De Bruyne (goed voor 1 assist) en zijn kameraden legden er al 4 in het mandje voor de rust. City won uiteindelijk met forfaitcijfers.

Sporting - Manchester City in een notendop:
  • Sleutelmoment: Al na 7 minuten doet Riyad Mahrez, op assist van De Bruyne, de netten trillen. Dan al sneuvelt het plan van Sporting om de boel gesloten te houden.
 
  • Man van de match: Bernardo Silva zag zijn hattrick door de neus geboord. De Portugees toonde zich bijzonder bedrijvig in zijn thuisland. Uiteindelijk zou hij het leer 2 keer voorbij doelman Adan prikken.
 
  • Opvallend: Manchester City heeft vanavond geschiedenis geschreven. Het is het eerste team dat in de knock-outfase van de Champions League aan de rust met 4 doelpunten verschil voor staat. Ook de eerste clean sheet dit seizoen op het Kampioenenbal is een feit voor de Citizens.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
De Bruyne breekt het mee open

Wat als kleine broertje te doen tegen een pletwals zoals Manchester City dit seizoen? Een goede organisatie op poten zetten en hopen op de organisatie. 

 

Dat wedstrijdplan van Sporting kon al na 7 minuten de prullenmand in. Kevin De Bruyne ontfermde zich over een 2e bal en legde het leer panklaar voor Mahrez. Buitenspel, klonk het eerst. De VAR stelde echter orde op zaken: toch 0-1. De toon was gezet. 

 

Niet veel later nam Bernardo Silva het leer heerlijk op de slof. 0-2: Sporting lag al meteen K.O. tegen het canvas.

 

De geoliede machine draafde onverstoord voort. Nu was het Phil Foden die zijn doelpuntje meepikte. Bernardo Silva  volgde zijn voorbeeld en werkte zijn 2e van de avond tegen de netten. De arme doelman Adan stond erbij en keek ernaar. Hij bevond zich midden op de kermis in een schietkraam. 

Kat-en-muisspel

De wedstrijd was dan al gespeeld en City kon de partij rustig uitspelen. Bernardo Sivla flikkerde het leer een 3e keer binnen, maar nu vergalde de VAR zijn feestje. Een schouder buitenspel. 

 

Het werd slechts uitstel van executie. De 0-5 kwam er toch na een fraaie plaatsbal van Raheem Sterling.


De terugwedstrijd op 9 maart wordt niet meer dan een formaliteit. City heeft het ticket voor de kwartfinales al zo goed als beet. 

Fase per fase
22:53
Einde

Zo zit de wedstrijd erop. De 2e helft was eigenlijk een maat voor niets. De wedstrijd was aan de rust al gespeeld, maar Sterling pikte toch nog zijn goaltje mee: 0-5. De terugwedstrijd lijkt zo een formaliteit. 

90+4' tweede helft
90+1'
3 - extra time
Er komen 3 minuten extra tijd bij.
90'
extra time
85'
Daar is bijna nummer 6

De Bruyne slingert het leer nog eens voor doel en Adan wordt bijna geklopt door zijn eigen ploegmakker. De doelman kan de bal nog in hoekschop tikken. 

84'
83'
Sporting CP
82'
De Bruyne op de grasmat

Het spel ligt even stil omdat De Bruyne op de grasmat zit. De Rode Duivel staat echter al snel weer recht. 

81'

Ruben Dias wil in zijn thuisland ook wel een doelpuntje meepikken. Hij kapt naar zijn rechter, maar zijn schot wordt afgeblokt. We gaan zo stilaan de slotfase in. De angel is al een tijdje uit deze wedstrijd. 

74'

Guardiola vindt het tijd om wat andere spelers minuten te gunnen. Fernandinho mag zo nog eens komen opdraven. 

74'
74'
Manchester City
73'
wissel
Manchester City
69'

Manchester City kan met een gerust gemoed de wedstrijd uitspelen. De klus is al meer dan geslaagd. 

65'

De eerste gele kaart van de partij is een feit. Nunes komt veel te laat en gaat in het boekje. 

65'
60'
GOAL! 0-5 Sterling

Het was slechts uitstel voor executie voor Sporting. Raheem Sterling borstelt het leer fraai in doel. City gaat onverstoord door. 

51'
0-5 afgekeurd

Het feestje gaat niet door voor Bernardo Silva. De Portugees stond een schouder buitenspel. Daar gaat de nieuwe assist van De Bruyne.