UEFA Champions League - speeldag 1 - 15/02/22 - 21:00
17'
44'
0 - 4
44'

In de heenmatch van de 1/8e finales heeft Manchester City geen spaander heel gelaten van Sporting Lissabon. De Bruyne (goed voor 1 assist) en zijn kameraden legden er al 4 in het mandje voor de rust. City won uiteindelijk met forfaitcijfers.

Sporting - Manchester City in een notendop:

• Sleutelmoment: Al na 7 minuten doet Riyad Mahrez, op assist van De Bruyne, de netten trillen. Dan al sneuvelt het plan van Sporting om de boel gesloten te houden.

• Man van de match: Bernardo Silva zag zijn hattrick door de neus geboord. De Portugees toonde zich bijzonder bedrijvig in zijn thuisland. Uiteindelijk zou hij het leer 2 keer voorbij doelman Adan prikken.

• Opvallend: Manchester City heeft vanavond geschiedenis geschreven. Het is het eerste team dat in de knock-outfase van de Champions League aan de rust met 4 doelpunten verschil voor staat. Ook de eerste clean sheet dit seizoen op het Kampioenenbal is een feit voor de Citizens.

De Bruyne breekt het mee open

Wat als kleine broertje te doen tegen een pletwals zoals Manchester City dit seizoen? Een goede organisatie op poten zetten en hopen op de organisatie.

Dat wedstrijdplan van Sporting kon al na 7 minuten de prullenmand in. Kevin De Bruyne ontfermde zich over een 2e bal en legde het leer panklaar voor Mahrez. Buitenspel, klonk het eerst. De VAR stelde echter orde op zaken: toch 0-1. De toon was gezet.

Niet veel later nam Bernardo Silva het leer heerlijk op de slof. 0-2: Sporting lag al meteen K.O. tegen het canvas.

De geoliede machine draafde onverstoord voort. Nu was het Phil Foden die zijn doelpuntje meepikte. Bernardo Silva  volgde zijn voorbeeld en werkte zijn 2e van de avond tegen de netten. De arme doelman Adan stond erbij en keek ernaar. Hij bevond zich midden op de kermis in een schietkraam.

Kat-en-muisspel

De wedstrijd was dan al gespeeld en City kon de partij rustig uitspelen. Bernardo Sivla flikkerde het leer een 3e keer binnen, maar nu vergalde de VAR zijn feestje. Een schouder buitenspel.

Het werd slechts uitstel van executie. De 0-5 kwam er toch na een fraaie plaatsbal van Raheem Sterling.

De terugwedstrijd op 9 maart wordt niet meer dan een formaliteit. City heeft het ticket voor de kwartfinales al zo goed als beet.

22:53

Zo zit de wedstrijd erop. De 2e helft was eigenlijk een maat voor niets. De wedstrijd was aan de rust al gespeeld, maar Sterling pikte toch nog zijn goaltje mee: 0-5. De terugwedstrijd lijkt zo een formaliteit.

90+1'

90'

extra time

85'

Daar is bijna nummer 6

De Bruyne slingert het leer nog eens voor doel en Adan wordt bijna geklopt door zijn eigen ploegmakker. De doelman kan de bal nog in hoekschop tikken.

84'
83'
Sporting CP
82'

De Bruyne op de grasmat

Het spel ligt even stil omdat De Bruyne op de grasmat zit. De Rode Duivel staat echter al snel weer recht.

81'

Ruben Dias wil in zijn thuisland ook wel een doelpuntje meepikken. Hij kapt naar zijn rechter, maar zijn schot wordt afgeblokt. We gaan zo stilaan de slotfase in. De angel is al een tijdje uit deze wedstrijd.

74'

Guardiola vindt het tijd om wat andere spelers minuten te gunnen. Fernandinho mag zo nog eens komen opdraven.

74'
74'
73'
69'

Manchester City kan met een gerust gemoed de wedstrijd uitspelen. De klus is al meer dan geslaagd.