Op een diefje: onherkenbaar Bayern München vermijdt nederlaag tegen Salzburg in 90e minuut

  terugwedstrijd 1 - 7
  1. 21' - Doelpunt - Chukwubuike Adamu (1 - 0)
  2. 12' - Verv. Noah Okafor door Chukwubuike Adamu
  1. 90+2' - Geel - Marcel Sabitzer
  2. 90' - Doelpunt - Kingsley Coman (1 - 1)
  3. 87' - Geel - Philipp Köhn
  4. 87' - Verv. Karim Adeyemi door Maurits Kjaergaard
  5. 83' - Geel - Kingsley Coman
  6. 80' - Verv. Corentin Tolisso door Marcel Sabitzer
  7. 80' - Verv. Nicolas Seiwald door Luka Sucic
  8. 77' - Verv. Serge Gnabry door Eric Maxim Choupo-Moting
  21'goalChukwubuike Adamu1 - 0
  90'goalKingsley Coman1 - 1

  Bayern München gaat geen fijne nacht tegemoet. Zo verwoestend Bayern acteerde tijdens de groepsfase, zo slap kwam het vandaag voor de dag in Oostenrijk. Al is het toch niet helemaal de kluts kwijt: dankzij de late 1-1 van Kingsley Coman is er nog geen man overboord. 

  Was het nu een zeldzame uitschuiver geweest of toch een teken aan de wand?

   

  Bayern München bleek afgelopen weekend dan toch niet onaantastbaar. Het geraakte tegen Bochum helemaal van het padje af, maar iedereen weet dat de Champions League het beste in Bayern naar boven haalt. 

   

  Van de pletwals uit de groepsfase was vanavond echter geen spoor. Underdog RB Salzburg tapte uit een ander vaatje en duwde Bayern met fris voetbal naar het achterplan. 

   

  Een sleutelrol was weggelegd voor Junior Adamu. Na 12 minuten moest hij depanneren, nog geen 10 minuten later kon hij zijn eigen ogen niet geloven toen zijn naam op het scorebord flikkerde als auteur van de 1-0. 

   

  Bayern groeide gaandeweg wel in de match, maar het was toch vooral een schim van zichzelf. Het versierde veel te weinig kansen, Robert Lewandowski was onzichtbaar.

   

  Een piepjong Salzburg flirtte via Adeyemi en Adamu zelfs met de 2-0, maar het kreeg toch nog het deksel op de neus: Kingsley Coman kon de crisissfeer toch een beetje verjagen.

  Bekijk de goals:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Thomas Müller (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Philipp Köhn (Red Bull Salzburg). tweede helft, minuut 94.
  3. Gele kaart voor Marcel Sabitzer van FC Bayern München tijdens tweede helft, minuut 92
  4. Marcel Sabitzer (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mohamed Camara (Red Bull Salzburg). tweede helft, minuut 92.
  5. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Rasmus Kristensen (Red Bull Salzburg) stond buitenspel. tweede helft, minuut 92.
  6. Lucas Hernandez (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolas Capaldo (Red Bull Salzburg). tweede helft, minuut 91.
  7. tweede helft, minuut 91.
  8. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  9. Kingsley Coman kan scoren voor FC Bayern München. De assist komt op naam van Thomas Müller. tweede helft, minuut 90.
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Kingsley Coman van FC Bayern München. 1, 1.
  11. tweede helft, minuut 89.
  12. Chukwubuike Adamu (Red Bull Salzburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joshua Kimmich (FC Bayern München). tweede helft, minuut 87.
  13. Gele kaart voor Philipp Köhn van Red Bull Salzburg tijdens tweede helft, minuut 87
  14. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Red Bull Salzburg, Maurits Kjaergaard erin, Karim Adeyemi eruit
  15. Kingsley Coman neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 85.
  16. FC Bayern München krijgt een vrije trap. Chukwubuike Adamu (Red Bull Salzburg) haalde Joshua Kimmich onderuit. tweede helft, minuut 85.
  17. Gele kaart voor Kingsley Coman van FC Bayern München tijdens tweede helft, minuut 83
  18. Red Bull Salzburg krijgt een vrije trap. Kingsley Coman (FC Bayern München) haalde Nicolas Capaldo onderuit. tweede helft, minuut 83.
  19. Andreas Ulmer neemt de hoekschop voor Red Bull Salzburg. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 82.
  20. Bij Red Bull Salzburg wordt de hoekschop genomen door Andreas Ulmer. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 81.