Bayern scoort de gelijkmaker in het slot.

Op een diefje: onherkenbaar Bayern München vermijdt nederlaag tegen Salzburg in 90e minuut

UEFA Champions League - speeldag 1 - 16/02/22 - 21:00

Bayern München gaat geen fijne nacht tegemoet. Zo verwoestend Bayern acteerde tijdens de groepsfase, zo slap kwam het vandaag voor de dag in Oostenrijk. Al is het toch niet helemaal de kluts kwijt: dankzij de late 1-1 van Kingsley Coman is er nog geen man overboord.

Was het nu een zeldzame uitschuiver geweest of toch een teken aan de wand?

Bayern München bleek afgelopen weekend dan toch niet onaantastbaar. Het geraakte tegen Bochum helemaal van het padje af, maar iedereen weet dat de Champions League het beste in Bayern naar boven haalt.

Van de pletwals uit de groepsfase was vanavond echter geen spoor. Underdog RB Salzburg tapte uit een ander vaatje en duwde Bayern met fris voetbal naar het achterplan.

Een sleutelrol was weggelegd voor Junior Adamu. Na 12 minuten moest hij depanneren, nog geen 10 minuten later kon hij zijn eigen ogen niet geloven toen zijn naam op het scorebord flikkerde als auteur van de 1-0.

Bayern groeide gaandeweg wel in de match, maar het was toch vooral een schim van zichzelf. Het versierde veel te weinig kansen, Robert Lewandowski was onzichtbaar.

Een piepjong Salzburg flirtte via Adeyemi en Adamu zelfs met de 2-0, maar het kreeg toch nog het deksel op de neus: Kingsley Coman kon de crisissfeer toch een beetje verjagen.

Bekijk de goals:

90+4'
    Thomas Müller (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Philipp Köhn (Red Bull Salzburg).
    90+2'
    FC Bayern München
    90+2'
    Marcel Sabitzer (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
    90+2'
    De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Rasmus Kristensen (Red Bull Salzburg) stond buitenspel.
    90+1'
    Lucas Hernandez (FC Bayern München) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolas Capaldo (Red Bull Salzburg).
    90+1'
    90'

89'
    87'
    Chukwubuike Adamu (Red Bull Salzburg) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Joshua Kimmich (FC Bayern München).
    87'
    Red Bull Salzburg
    85'
    Kingsley Coman neemt de hoekschop voor FC Bayern München. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    85'
    FC Bayern München krijgt een vrije trap. Chukwubuike Adamu (Red Bull Salzburg) haalde Joshua Kimmich onderuit.
    83'
    Red Bull Salzburg krijgt een vrije trap. Kingsley Coman (FC Bayern München) haalde een tegenstander onderuit.
    82'
    Luka Sucic (Red Bull Salzburg) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
    82'
    Andreas Ulmer neemt de hoekschop voor Red Bull Salzburg. Hij dropt de bal centraal voor doel.
    81'
    Bij Red Bull Salzburg wordt de hoekschop genomen door Andreas Ulmer. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.