Ga naar de inhoud
Chelsea klimt in de 2e helft op 2-0.

Chelsea heeft Lukaku niet nodig om kwartfinales Champions League in vizier te krijgen

 di 22 februari 2022 22:52
LIL
einde
1-2
CHE
  1. 8' - Doelpunt - Kai Havertz (1 - 0)
  1. 51' - Verv. Mateo Kovacic door Ruben Loftus-Cheek
  2. 60' - Verv. Hakim Ziyech door Saúl
  3. 83' - Geel - Ruben Loftus-Cheek
  4. 87' - Geel - Hatem Ben Arfa
UEFA Champions League - speeldag 1 - 22/02/22 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
8'
Kai Havertz
8'
Kai Havertz
1 - 0

In de Champions League heeft titelverdediger Chelsea tegen Rijsel gedaan wat het moest doen. Romelu Lukaku zag vanaf de bank hoe Havertz en Pulisic Chelsea een mooie uitgangspositie bezorgden voor de terugmatch in de 1/8e finales.

Chelsea - Rijsel in een notendop:

  • Sleutelmoment: Hoewel een onmondig Rijsel Mendy niet aan het werk kan zetten, blijft Chelsea lang op een krappe 1-0-voorsprong steken. Pas na een uur geeft Pulisic de thuisploeg wat meer ademruimte met een knappe afronding van een snelle counter. 

  • Man van de match: N’Golo Kanté stak er weer met kop en schouders bovenuit. De passing van de Fransman benaderde de perfectie, hij lanceerde scherpe counters met een goede balrecuperatie, won zijn duels én gaf bovendien na een heerlijke rush de assist voor de 2-0. 

  • Opvallend: Nog maar eens een clean sheet voor Édouard Mendy en dat voor de 14e keer in 18 CL-wedstrijden. Geen enkele doelman deed al beter op het kampioenenbal. Chelsea is ook het eerste Engelse team in de Champions League dat 5 thuiswedstrijden op rij wint zonder een tegengoal te incasseren. 

Verdienstelijk Rijsel weegt te licht voor Chelsea

Een nieuwe tik voor Romelu Lukaku. Na 10 wedstrijden op rij in de basis werd hij vanavond gepasseerd door Chelsea-coach Thomas Tuchel. Een grote schok was dat uiteraard niet na Lukaku’s historische dieptepunt met amper 7 baltoetsen tegen Crystal Palace. “Hij is wat vermoeid”, klonk de uitleg bij Tuchel. 

Havertz nam de rol van diepe spits over en deed dat met verve. Hij liet al na amper 3 minuten een reuzenkans onbenut en botste vervolgens op een knappe redding van Jardim, maar de derde keer was de goede keer. Met een rake kopbal op een hoekschop bracht hij Chelsea bijzonder vroeg op voorsprong. Op de bank gaf Lukaku een beleefd applausje. 

Chelsea leek op weg naar een makkelijke avond, maar dat was buiten een erg gretig Rijsel gerekend. De bezoekers, met onze landgenoot Onana in de basis, voetbalden vrank en vrij. Alleen kansen afdwingen lukte nauwelijks met slechts 1 bal binnen het kader. Ook Chelsea was nog amper echt gevaarlijk, enkel Alonso kon Jardim nog aan het werk zetten. 

De tweede helft begon in mineur voor Chelsea met zowel Kovacic als Ziyech die geblesseerd uitviel. Desondanks kreeg Lukaku geen speelminuten. Chelsea probeerde de krappe voorsprong uit te diepen en rond het uur lukte dat ook op een snelle counter. Na een heerlijke rush gaf Kanté de bal goed mee met Pulisic en die werkte het knap af: 2-0. 

Een verdienstelijk Rijsel kon Chelsea nadien niet meer in verlegenheid brengen. De titelhouder kan zo over 3 weken met een ideale uitgangspositie afzakken naar Noord-Frankrijk. Rijsel heeft dan een klein mirakel nodig om alsnog door te stoten naar de kwartfinales. 

Havertz opende al vroeg de score:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+6'

Einde

Chelsea neemt nu al een serieuze optie op een plek in de kwartfinales. Havertz en Pulisic zorgen voor een 2-0-overwinning en zo staat een meer dan verdienstelijk Rijsel voor een bijzonder zware klus in de terugwedstrijd. De bezoekers maakten het Chelsea bij momenten lastig, maar waren te weinig gevaarlijk voor doel.

90+6' tweede helft
90+2'

We zijn 2 minuten ver in de 5 minuten extra tijd. Chelsea lijkt op weg naar een prima uitgangspositie.

90+1'

Slotoffensiefje van Rijsel

Rijsel ontwikkelt toch nog wat druk in de extra tijd. De bezoekers dwingen nog een hoekschop af en de bal valt uiteindelijk voor de voeten van Gudmundsson. Die trapt vanuit de tweede lijn hoog over.

90+1'

5 - extra time

Er komen 5 minuten extra tijd bij.
90'

De tijd begint te dringen voor Rijsel. Met deze uitslag staat het voor een bijzonder zware opdracht in de terugwedstrijd. Een late tegengoal kan een wereld van verschil maken.

87'

Geel voor Ben Arfa

Na de eerste gele kaart voor Loftus-Cheek hebben ze nu ook bij Rijsel een geel karton te pakken. Ben Arfa wordt terecht bestraft voor een overtreding op de doorgebroken Werner.

87'
82'

Geen Lukaku

Lukaku zal vanavond geen speelminuten krijgen. Pulisic krijgt een applausvervanging en ook Alonso wordt naar de kant gehaald. Werner en Sarr zijn hun vervangers.

Ook bij Rijsel is er een dubbele wissel. Ben Arfa en Zhegrova komen op het veld voor David en Sanches.

79'
76'

Djalo zoekt zijn plekje in de dug-out op. Aan Gudmundsson om het slotkwartier vol te maken op Stamford Bridge.

76'

Problemen bij Djalo

Ook bij Rijsel delen ze nu in de klappen. Nu is het Djalo die op het gras blijft zitten. Ook zijn wedstrijd lijkt voorbij.

71'

Botman kopt op Mendy

Dan toch nog eens een doelpoging van Rijsel. Na een afgeweerde hoekschop gooit Bamba de bal opnieuw voor doel. Daar kan Botman koppen, maar recht in de handen van Mendy.

70'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
66'

Onana out, Yilmaz in

Gourvennec grijpt in bij Rijsel en gooit Yilmaz in de strijd. Voor onze landgenoot Onana zit de wedstrijd erop.

64'
63'

Pulisic maakt er 2-0 van!

Pulisic geeft Chelsea wat meer ademruimte na een knap uitgespeelde counter. Kanté zet zich centraal goed door en geeft de bal mee met de Amerikaan. Die toont zijn klasse met een fijnzinnige afwerking.