Slecht nieuws voor Club: Leipzig pakt in het ultieme slot nog een punt tegen PSG

  1. 40' - Doelpunt - Georginio Wijnaldum (1 - 2)
  2. 32' - Geel - Presnel Kimpembe
  3. 25' - Geel - Tyler Adams
  4. 21' - Doelpunt - Georginio Wijnaldum (1 - 1)
  5. 12' - Gemiste strafschop - André Silva
  6. 10' - Geel - Danilo Pereira
  7. 8' - Doelpunt - Christopher Nkunku (1 - 0)
  1. 90+5' - Geel - Ander Herrera
  2. 90+4' - Geel - Yussuf Poulsen
  3. 90+3' - Verv. Kylian Mbappé door Mauro Icardi
  4. 90+2' - Doelpunt strafschop - Dominik Szoboszlai (2 - 2)
  5. 90+1' - Geel - Gianluigi Donnarumma
  6. 85' - Verv. Konrad Laimer door Benjamin Henrichs
  7. 85' - Verv. Georginio Wijnaldum door Ander Herrera
  8. 85' - Verv. Ángel Di María door Julian Draxler
  9. 74' - Verv. Tyler Adams door Dani Olmo
  10. 74' - Geel - Neymar
  11. 69' - Geel - Mohamed Simakan
  12. 62' - Geel - Nuno Mendes
  13. 59' - Verv. André Silva door Yussuf Poulsen
  14. 59' - Verv. Emil Forsberg door Dominik Szoboszlai

  Paris Saint-Germain is er in Leipzig niet in geslaagd om zijn leidersplaats in Groep A vast te houden. In het slot bezorgde de ingevallen Szoboszlai Leipzig alsnog de gelijkmaker vanaf 11 meter. De Duitsers pakken zo een eerste punt in hun CL-campagne en krijgen Club Brugge weer in het vizier.

  Leipzig - PSG in een notendop:

  • Sleutelmoment:  Net na het openingsdoelpunt gaat de bal op de stip na een overtreding van Danilo op Leipzig-aanvaller Silva. Silva trapt zelf, maar binnen het bereik van Donnarumma. PSG profiteert enkele minuten later wanneer Wijnaldum de gelijkmaker voorbij Gulacsi duwt.

  • Man van de match: Nkunku had er duidelijk zin in tegen zijn ex-team PSG. De jonge Fransman zette voortdurend druk op de Parijse defensie, scoorde het openingsdoelpunt en lokte in de toegevoegde tijd nog een strafschop uit die werd omgezet door Szoboszlai.

  • Opvallend: PSG is nog steeds ongeslagen in de Champions League en verloor ook in de competitie slechts 1 wedstrijd, maar toch staat coach Pochettino stevig onder druk.  Het spelniveau waar de voorbije weken kritiek op was, verbeterde ook in Leipzig niet.

  Leipzig mist de kansen en laat PSG terugkomen

  Als een wervelwind begon Leipzig aan zijn bijzonder belangrijke thuismatch tegen PSG. De Duitsers hadden punten nodig om alsnog kans te maken op de 3e plaats in de groep. In de openingsminuut kwam PSG al goed weg nadat André Silva Donnarumma net niet kon verschalken met een gekruist schot.

   

  Het was slechts uitstel van executie want voormalig PSG-talent Nkunku opende de score al in minuut 8. Opnieuw lag Silva mee aan de basis, Nkunku kopte zijn voorzet heerlijk overhoeks binnen.

   

  Leipzig duwde het gaspedaal nog wat verder in en enkele minuten later ging de bal ook nog eens op de stip. Het was Danilo die niet anders kon dan André Silva na een snelle counter tegen de grond te duwen in het strafschopgebied. De Portugees besloot zelf te trappen, maar binnen het bereik van Donnarumma.

   

  Nadien kwam PSG wel beter in de wedstrijd en de eerste kans was ook meteen raak. Mbappé kwam vrij na een snelle tegenprik en bereikte Wijnaldum die meteen gelijkmaakte. 

   

  Net voor rust deed de 30-jarige Nederlander dat kunstje nog eens over. Hij verlengde een kopbal van Marquinhos in doel: 1-2. Een hyperefficiënt PSG was nauwelijks in de buurt van Gulacsi geweest maar stond bij de rust wel op voorsprong. 

  Szoboszlai schenkt de thuisploeg alsnog een punt

  Na de pauze kregen we een pak minder spektakel. PSG controleerde en speculeerde op de tegenaanval. Dat zorgde ook voor 2 stevige mogelijkheden, telkens stond Mbappé aan het kanon. Eerst mikte de Fransman tegen de voet van Gulacsi, even later besloot hij nonchalant over.

   

  Met de inbreng van onder meer Poulsen, Olmo en Szoboszlai hoopte Leipzig-coach Marsch om weer wat meer schwung in zijn elftal te brengen. In eerste instantie leverde dat niet veel op, Haidara (over) en Szoboszlai (naast) konden niet scoren.

   

  In het slot van de partij verhoogde Leipzig de druk en dat resulteerde in de gelijkmaker. Kimpembe ging op de rug zitten van Nkunku tot grote woede van de Leipzig-spelers. Scheidsrechter Ekberg ging op aangeven van de VAR naar het scherm kijken en legde de bal op de stip.

   

  In tegenstelling tot in de eerste helft zette Szoboszlai nu wel een penalty om voor Leipzig: 2-2. Een cruciaal punt voor RB Leipzig dat nu plots Club Brugge weer binnen een bereik van 3 punten heeft. PSG is zijn leidersplaats kwijt aan Manchester City en nog niet zeker van Champions League-voetbal na Nieuwjaar.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 57. Einde. Leipzig gaat alsnog met een punt tegen PSG aan de haal na een late penalty die werd omgezet door Szoboszlai. Een terecht punt want PSG bracht zeker in de eerste helft te weinig kwaliteit. Voor rust wisten de hyperefficiënte Parijzenaars dankzij Wijnaldum nog het openingsdoelpunt van Nkunku uit. .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 96. Poppetjes aan het dansen. Herrera wil de bal ontfutselen bij Gulacsi tot grote razernij van de Leipzig-spelers. Herrera krijgt een stevige duw van Simakan, de scheidsrechter lost het op met enkele vermaningen.  .
  4. Gele kaart voor Ander Herrera van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 95
  5. Gele kaart voor Yussuf Poulsen van RB Leipzig tijdens tweede helft, minuut 94
  6. tweede helft, minuut 94. Het is niet meteen duidelijk hoeveel toegevoegde tijd er is bij gekomen. Icardi is Mbappé nog komen aflossen.  .
  7. tweede helft, minuut 93. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Mauro Icardi erin, Kylian Mbappé eruit
  8. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 92 door Dominik Szoboszlai van RB Leipzig. 2, 2.
  9. tweede helft, minuut 91. Leipzig pakt alsnog een punt. Szoboszlai gaat achter de bal staan en brengt Leipzig alsnog op gelijke hoogte! Dit is meer dan terecht voor de thuisploeg.  .
  10. Gele kaart voor Gianluigi Donnarumma van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 91
  11. tweede helft, minuut 90. Penalty! Ekberg legt de bal zonder pardon op de stip! Kan Leipzig deze wel omzetten? Donnarumma is razend en krijgt geel.  .
  12. tweede helft, minuut 89. Ekberg gaat kijken! Krijgen we nog een tweede penalty voor Leipzig?  .
  13. Var. Kimpembe verkoopt Nkunku een stevige por in de rug. Krijgen we een strafschop voor Leipzig? De VAR herbekijkt het.  . tweede helft, minuut 89.
  14. tweede helft, minuut 87. Er staat een PSG-verdediger in de weg, het lijkt er niet meer in te zitten voor de thuisploeg.  .
  15. tweede helft, minuut 86. Nu dan? . Danilo verkoopt Nkunku een bijzonder onhandige beuk. Kan Nkunku zijn ex-ploeg hier veel pijn doen? De Fransman zet zich in elk geval klaar. .
  16. tweede helft, minuut 85.
  17. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij RB Leipzig, Benjamin Henrichs erin, Konrad Laimer eruit
  18. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Ander Herrera erin, Georginio Wijnaldum eruit
  19. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Julian Draxler erin, Ángel Di María eruit
  20. tweede helft, minuut 84. Pochettino heeft lang gewacht, maar voert nu toch enkele vervangingen door. Draxler en Herrera lossen Wijnaldum en Di Maria af.  .