Ga naar de inhoud
Club kan niets rapen in Manchester.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Manchester City
12
6
4
2
0
18
10
2
Paris Saint-Germain
11
6
3
1
2
13
8
3
RB Leipzig
7
6
2
3
1
15
14
4
Club Brugge
4
6
1
4
1
6
20
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Manchester City
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
RB Leipzig
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Manchester City
0
0
0
0
0
0
0
2
Paris Saint-Germain
0
0
0
0
0
0
0
3
RB Leipzig
0
0
0
0
0
0
0
4
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
Manchester CityClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Antonio Mateu Lahoz
stadion
Etihad Stadium
toeschouwers
50228

Club slaat geen modderfiguur, maar moet meerdere erkennen in City-aanvallers

 wo 3 november 2021 22:50
Manchester City
einde
4-1
Club Brugge
  1. 15' - Doelpunt - Phil Foden (1 - 0)
  2. 17' - Own goal - John Stones (1 - 1)
    UEFA Champions League - speeldag 4 - 03/11/21 - 21:00
    timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
    15'
    Phil Foden
    15'
    Phil Foden
    1 - 0
    17'
    John Stones
    1 - 1
    John Stones
    17'

    Club Brugge heeft ook de tweede krachtmeting met grootmacht Manchester City met een verlies afgesloten. Club ging rusten met een gelijke stand, maar had doelman Simon Mignolet nodig om de schade te beperken in de tweede helft. Gabriel Jesus legde de eindstand vast in de slotminuut: 4-1.

    Manchester City - Club Brugge in een notendop:

    • Sleutelmoment: Na tien minuten in de tweede helft valt het dubbeltje de verkeerde kant op voor Club. De Ketelaere komt dicht bij de 1-2, maar het is Mahrez die er meteen daarna aan de overkant 2-1 van maakt.

    • Man van de match: Phil Foden liet nog maar eens zijn klasse zien. Hij toonde zijn neus voor goals bij de openingstreffer en was met een heerlijke doorsteekpass ook de architect van de 3-1. Met zijn schijnbaar grenzeloze energie maakte hij het de Club-defensie knap lastig.

    • Opvallend: Naast Foden blonk ook João Cancelo uit bij City. De Portugees leverde maar liefst 3 assists af. Hij is de eerste speler die daarin slaagt in een Champions League-wedstrijd sinds Angel Di Maria in oktober 2019. Die deed toen in PSG-shirt hetzelfde tegen, jawel, Club Brugge.

    Club recht de rug na lastig openingskwartier

    Een nieuw pak rammel na de 1-5-pandoering in eigen huis, dat wou Club Brugge absoluut vermijden. De start bood evenwel weinig hoop, want City - met De Bruyne op de bank - duwde Club meteen achteruit.

     

    De thuisploeg was heer en meester en voerde rond het kwartier de druk nog wat meer op. Cancelo opende de score in Brugge en bijna deed hij dat kunstje over in het Etihad Stadium. Club ontsnapte toen zijn schot op de paal strandde.

     

    Meteen daarna begaf Club toch onder de druk. Mignolet bracht eerst nog redding op een poging van Foden, maar die kreeg meteen een herkansing en tikte een lage voorzet van Cancelo in doel: 1-0 na een kwartier.

     

    De City-trein leek vertrokken, maar ontspoorde al even snel weer. Na een uitstekende Brugse aanval kon Ederson een schot van Vanaken pareren, De Ketelaere bracht de bal opnieuw voor doel en Stones werkte die voorzet ongelukkig voorbij zijn eigen doelman: 1-1.

     

    De gelijkmaker zorgde voor een keerpunt in de eerste helft. Terwijl de dominantie van City afbrokkelde, groeide het vertrouwen bij Club. Rond het halfuur moest Ederson zelfs 2 keer aan de bak, eerst op een kopbal van Hendry en dan op een schot van De Ketelaere.

    Defensieve fouten doen Club de das om

    Dat was vast niet naar de zin van Pep Guardiola en City kwam dan ook bijzonder gretig weer uit de kleedkamer. Een kopie van het wedstrijdbegin dus. Oog in oog met Mignolet kwam Mahrez meteen dicht bij de 2-1, maar Mignolet won het pleit.

     

    Terwijl de aanvalsgolven van City bleven komen, kon Club toch even tegenprikken. Na een prima balaanname op een al even mooie pass van Mata was De Ketelaere plots dicht bij de 1-2, maar hij mikte naast. Meteen daarna sloeg City genadeloos toe. Mahrez werd uit het oog verloren op een voorzet van Cancelo en kopte City zo makkelijk weer op voorsprong.

     

    Twintig minuten voor het einde legde City de wedstrijd in een beslissende plooi. Na een doorsteekpass van Foden bracht Gündogan de bal laag voor doel en daar kon Sterling 4 minuten na zijn invalbeurt één van zijn makkelijkste goals maken: 3-1.

     

    In een overbodig slotkwartier mocht ook De Bruyne nog even meedoen. De Rode Duivel zag hoe Mignolet in de slotfase met 2 knappe reddingen zowel Palmer als Jesus van de 4-1 hield.

     

    In de extra tijd viel die vierde goal toch nog. Jesus kreeg te veel ruimte en mikte de bal buiten het bereik van Mignolet. Na de 1-5-thuisnederlaag toch opnieuw een stevige pandoering voor Club, dat door het gelijkspel van Leipzig tegen PSG wel nog steeds op koers ligt voor overwintering in de Europa League.

    Clement: "Fier en tevreden als ik de evolutie zie van mijn ploeg"

    Lees ook:

    Fase per fase

    90+4'

    Einde

    Na de thuisnederlaag tegen City gaat Club ook in Manchester onderuit. Een eervolle nederlaag, want Club hield lang stand. Een defensieve fout bij de 2-1 van Mahrez leidde de neergang in. Ondanks enkele knappe reddingen van Mignolet liep de schade nog hoog op voor Club, in de slotfase diepte City uit tot 4-1.

    90+3' tweede helft
    90+2'

    Jesus zorgt voor 4e City-goal

    In de extra tijd pikt ook Jesus nog zijn goaltje mee. De invaller krijgt te veel ruimte en mikt de bal fraai voorbij Mignolet. Zo worden het toch nog zware cijfers voor Club.

    90'

    2 minuten extra

    Mechele bewijst nog eens zijn waarde. Met een prima interventie aan de eerste paal voorkomt hij een kans voor de gretige Palmer. De wedstrijd krijgt nog een verlengstuk van 2 minuten.

    90'

    2 - extra time

    Er komen 2 minuten extra tijd bij.
    89'

    Een zesde keer scoren op een rij, bijna was het zover voor Vanaken. Een voorzet dwarrelt tot bij hem, maar zijn schot wordt uiteindelijk afgeblokt.

    86'

    Mignolet redt opnieuw!

    City morst nu met de kansen. Jesus komt met wat geluk alleen voor Mignolet, maar die onderstreept nog maar eens zijn sterke wedstrijd met alweer een sterke tussenkomst. Al had Jesus dit gewoon moeten afwerken.

    85'

    Mignolet voorkomt erger

    Het is gelopen koers, maar dat toch kan Mignolet zich nog eens onderscheiden. Hij voorkomt meer averij voor Club met een uitstekende redding op een al even fraaie poging van invaller Palmer.

    83'
    80'
    Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
    78'

    Er wordt nu druk gewisseld, de wedstrijd is gespeeld. Bij Club komen Van der Brempt, Mbamba en Dost in de ploeg. Voor Mata, Lang en Rits is de wedstrijd voorbij.

    75'

    Daar is De Bruyne

    De Bruyne mag dan toch nog het slotkwartier meepikken. De Rode Duivel wordt bij City in de ploeg gebracht voor Silva.

    74'
    72'

    Sterling: invallen en scoren

    Sterling staat amper op het veld of hij diept de voorsprong van City verder uit. Foden steekt de bal prima door naar Gündogan. Die heeft alle tijd en ruimte om de perfecte voorzet af te leveren en de vrijstaande Sterling kan van dichtbij makkelijk scoren.

    71'
    71'

    Toch nog eens een moment voor Club. Vanaken gooit zich naar een lage voorzet, maar zijn poging wordt afgeblokt. Club raakt in de tweede helft amper nog in de buurt van Ederson.

    69'

    Sterling maakt al meteen oorlog in de zestien. Uiteindelijk kan Gündogan schieten na de voorbereidende actie van de invaller, maar zijn poging wordt afgeblokt.

    68'

    Dubbele wissel

    Jesus en Sterling komen in de ploeg bij City. Doelpuntenmaker Mahrez en Grealish worden naar de kant gehaald. Voorlopig houdt Guardiola De Bruyne dus nog op de bank.