Leipzig knikkert United uit Champions League, ondanks slotoffensief

  1. 43' - Geel - Luke Shaw
  2. 35' - Geel - Marcel Sabitzer
  3. 32' - Geel - Nordi Mukiele
  4. 13' - Doelpunt - Amadou Haidara (2 - 0)
  5. 5' - Geel - Bruno Fernandes
  6. 2' - Doelpunt - Angeliño (1 - 0)
  1. 87' - Verv. Angeliño door Marcel Halstenberg
  2. 82' - Own goal - Ibrahima Konaté (3 - 2)
  3. 81' - Geel - Tyler Adams
  4. 80' - Doelpunt strafschop - Bruno Fernandes (3 - 1)
  5. 78' - Verv. Aaron Wan-Bissaka door Timothy Fosu-Mensah
  6. 78' - Verv. Victor Lindelöf door Axel Tuanzebe
  7. 77' - Geel - Victor Lindelöf
  8. 75' - Verv. Kevin Kampl door Tyler Adams
  9. 69' - Doelpunt - Justin Kluivert (3 - 0)
  10. 68' - Geel - Brandon Williams
  11. 63' - Geel - Harry Maguire
  12. 62' - Geel - Justin Kluivert
  13. 61' - Verv. Nemanja Matic door Paul Pogba
  14. 61' - Verv. Luke Shaw door Brandon Williams
  15. 56' - Verv. Dani Olmo door Justin Kluivert
  16. 56' - Verv. Emil Forsberg door Yussuf Poulsen

  RB Leipzig mag ook na de winterstop door in de Champions League. Het knikkerde Manchester United uit het kampioenenbal, al kwamen de bezoekers in de slotfase nog heel dicht bij het doorslaggevende punt.

  Leipzig - Man. United in een notendop:

  • Sleutelmoment: Leipzig greep United van bij het eerste fluitsignaal bij de keel. Het sterke openingskwartier van de thuisploeg legde de wedstrijd meteen in een beslissende plooi, ondanks een spannend slot.
  • Man van de match: Angelino opende de score na amper een minuut. De linksachter zorgde voor constante dreiging over links en schreef ook nog eens een assist achter zijn naam. Ook kapitein Sabitzer verdient een eervolle vermelding. Hij beheerste in de eerste helft het middenveld.
  • Opvallend: Scheidsrechter Mateu Lahoz eiste een hoofdrol op. De Spanjaard veroorzaakte in de eerste helft erg veel frustratie bij de bezoekers, omdat hij te vaak het spel stillegde. In de tweede helft leek hij dat te willen goedmaken en gaf hij een lichte penalty. Ook keurde hij het 2e doelpunt van United goed, ondanks vermeend handspel.

  Leipzig met stormloop in openingskwartier

  Dat Leipzig moest winnen, was duidelijk aangekomen bij de spelers van Nagelsmann. Al na een minuut knalde Angelino de thuisploeg op voorsprong op voorzet van Sabitzer. Een droomstart voor Leipzig, dat meteen doordrukte. 

   

  United kreeg geen voet aan de grond. Veel verder dan een schotje van Greenwoord kwamen de bezoekers niet.

  Net voor het kwartier verdubbelde een dominante thuisploeg de score. Angelino, alweer hij, leverde een scherpe voorzet af. Haidara twijfelde niet en werkte de bal voorbij De Gea.

  Man. United stond met de rug tegen de muur. De ploeg van Solskjaer knokte zich in de wedstrijd. Dat leverde in de eerste helft geen grote kansen op, mede dankzij een fluitgrage Mateu Lahoz. De Spanjaard veroorzaakte heel wat frustratie bij de bezoekers, die nadrukkelijker op zoek gingen naar een doelpunt.

  Lahoz en United zorgen voor spanning

  De spelers van Solskjaer kwamen met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer. Donny van de Beek en Pogba kwamen het middenveld versterken. Dat leverde op voor United, dat voor het eerst vlotte combinaties wist op te zetten.

   

  Bruno Fernandes achtte even later zijn moment gekomen, maar knalde zijn vrije trap tegen de lat. In de reactie was het aan de overkant wel prijs. Justin Kluivert reageerde het snelst en legde de 3-0 simpel achter De Gea.

   

  Wanneer de match beslist leek, lokte Mason Greenwood slim een penalty uit. Scheidsrechter Lahoz legde de bal op de stip, Bruno Fernandes miste niet.

   

  Toen Paul Pogba de 3-2 tegen de touwen kopte, leek een comeback in de maak. Ook hier ging de arbitrage niet vrijuit, want de bal verdween via het hand van Maguire in het Duitse doel.

   

  Na een slotoffensief van de bezoekers bleef Leipzig overeind. Met de overwinning is de ploeg van Nagelsmann zeker van een plek in de 1/8e finales van de CL. Man. United zal vrede moeten nemen met voetbal in de Europa League na nieuwjaar.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Leipzig zegeviert! . Manchester United moet Lahoz in de tweede helft bedanken voor een lichte penalty en een doelpunt dat niet werd afgekeurd voor handspel. Toch trok Leipzig de winst over de streep: 3-2. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Bijna owngoal! Bijna eindigt de wedstrijd dramatisch voor Mukiele. Hij tikt een voorzet richting zijn keeper. Die redt zijn verdediger en zijn ploeg. .
  4. 4 minuten extra! Manchester United krijgt nog 4 minuten extra voor de goal van de CL-overwintering. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 91. Rashford probeert United over de streep te trekken, maar zijn schot is te centraal. De tijd tikt genadeloos weg voor de bezoekers. .
  6. tweede helft, minuut 89. Spanning stijgt in Duitsland. De zenuwen staan strak gespannen bij RB Leipzig. Plots moet de ploeg van Nagelsmann er alles aan doen om een doemscenario te voorkomen. .
  7. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij RB Leipzig, Marcel Halstenberg erin, Angeliño eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Plots staat het 3-2! Op een hoekschop van Fernandes klimt Pogba het hoogst. De Fransman tuimelt bijna over ploegmaat Maguire, maar de bal verdwijnt in het doel. .
  9. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 82 door Ibrahima Konaté van Manchester United. 3, 2.
  10. Gele kaart voor Tyler Adams van RB Leipzig tijdens tweede helft, minuut 81
  11. tweede helft, minuut 80. Fernandes met de goal van de hoop. Bruno Fernandes gaat achter de bal staan. Hij knalt de bal hard in de linkerhoek. Kan Man. United de scheve situatie nog rechttrekken? .
  12. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 80 door Bruno Fernandes van Manchester United. 3, 1.
  13. tweede helft, minuut 79. Penalty voor United! Greenwood lokt een penalty uit na contact met Konaté. Lahoz legt de bal op de stip. .
  14. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester United, Timothy Fosu-Mensah erin, Aaron Wan-Bissaka eruit
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Manchester United, Axel Tuanzebe erin, Victor Lindelöf eruit
  16. Gele kaart voor Victor Lindelöf van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 77
  17. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij RB Leipzig, Tyler Adams erin, Kevin Kampl eruit
  18. tweede helft, minuut 73. Greenwoord probeert nog. Mason Greenwoord probeert de hopeloze situatie van United toch nog om te keren. De jonge aanvaller test tot 2 keer toe de doelman, maar die staat telkens pal. .
  19. tweede helft, minuut 69. United krijgt deksel op de neus! Justin Kluivert velt het verdict van Man. United. Na knullig balverlies zet Angelino voor. Nkunku beroert de bal met de rug. Justin Kluivert reageert het snelst en duwt de 3-0 voorbij De Gea. .