5. 80' - Doelpunt strafschop - Bruno Fernandes (3 - 1)
UEFA Champions League - speeldag 6 - 08/12/20 - 21:02
80'
Bruno Fernandes
3 - 1
80'

RB Leipzig mag ook na de winterstop door in de Champions League. Het knikkerde Manchester United uit het kampioenenbal, al kwamen de bezoekers in de slotfase nog heel dicht bij het doorslaggevende punt.

Leipzig - Man. United in een notendop:

• Sleutelmoment: Leipzig greep United van bij het eerste fluitsignaal bij de keel. Het sterke openingskwartier van de thuisploeg legde de wedstrijd meteen in een beslissende plooi, ondanks een spannend slot.
  • Man van de match: Angelino opende de score na amper een minuut. De linksachter zorgde voor constante dreiging over links en schreef ook nog eens een assist achter zijn naam. Ook kapitein Sabitzer verdient een eervolle vermelding. Hij beheerste in de eerste helft het middenveld.
  • Opvallend: Scheidsrechter Mateu Lahoz eiste een hoofdrol op. De Spanjaard veroorzaakte in de eerste helft erg veel frustratie bij de bezoekers, omdat hij te vaak het spel stillegde. In de tweede helft leek hij dat te willen goedmaken en gaf hij een lichte penalty. Ook keurde hij het 2e doelpunt van United goed, ondanks vermeend handspel.

Leipzig met stormloop in openingskwartier

Dat Leipzig moest winnen, was duidelijk aangekomen bij de spelers van Nagelsmann. Al na een minuut knalde Angelino de thuisploeg op voorsprong op voorzet van Sabitzer. Een droomstart voor Leipzig, dat meteen doordrukte.

United kreeg geen voet aan de grond. Veel verder dan een schotje van Greenwoord kwamen de bezoekers niet.

Net voor het kwartier verdubbelde een dominante thuisploeg de score. Angelino, alweer hij, leverde een scherpe voorzet af. Haidara twijfelde niet en werkte de bal voorbij De Gea.

Man. United stond met de rug tegen de muur. De ploeg van Solskjaer knokte zich in de wedstrijd. Dat leverde in de eerste helft geen grote kansen op, mede dankzij een fluitgrage Mateu Lahoz. De Spanjaard veroorzaakte heel wat frustratie bij de bezoekers, die nadrukkelijker op zoek gingen naar een doelpunt.

Lahoz en United zorgen voor spanning

De spelers van Solskjaer kwamen met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer. Donny van de Beek en Pogba kwamen het middenveld versterken. Dat leverde op voor United, dat voor het eerst vlotte combinaties wist op te zetten.

Bruno Fernandes achtte even later zijn moment gekomen, maar knalde zijn vrije trap tegen de lat. In de reactie was het aan de overkant wel prijs. Justin Kluivert reageerde het snelst en legde de 3-0 simpel achter De Gea.

Wanneer de match beslist leek, lokte Mason Greenwood slim een penalty uit. Scheidsrechter Lahoz legde de bal op de stip, Bruno Fernandes miste niet.

Toen Paul Pogba de 3-2 tegen de touwen kopte, leek een comeback in de maak. Ook hier ging de arbitrage niet vrijuit, want de bal verdween via het hand van Maguire in het Duitse doel.

Na een slotoffensief van de bezoekers bleef Leipzig overeind. Met de overwinning is de ploeg van Nagelsmann zeker van een plek in de 1/8e finales van de CL. Man. United zal vrede moeten nemen met voetbal in de Europa League na nieuwjaar.

90+6'

Leipzig zegeviert!

Manchester United moet Lahoz in de tweede helft bedanken voor een lichte penalty en een doelpunt dat niet werd afgekeurd voor handspel. Toch trok Leipzig de winst over de streep: 3-2.

90+4'

Bijna owngoal!

Bijna eindigt de wedstrijd dramatisch voor Mukiele. Hij tikt een voorzet richting zijn keeper. Die redt zijn verdediger en zijn ploeg.

90+1'

90+1'

Rashford probeert United over de streep te trekken, maar zijn schot is te centraal. De tijd tikt genadeloos weg voor de bezoekers.

90'

89'

Spanning stijgt in Duitsland

De zenuwen staan strak gespannen bij RB Leipzig. Plots moet de ploeg van Nagelsmann er alles aan doen om een doemscenario te voorkomen.

83'

Plots staat het 3-2!

Op een hoekschop van Fernandes klimt Pogba het hoogst. De Fransman tuimelt bijna over ploegmaat Maguire, maar de bal verdwijnt in het doel.

82'
80'

Fernandes met de goal van de hoop

Bruno Fernandes gaat achter de bal staan. Hij knalt de bal hard in de linkerhoek. Kan Man. United de scheve situatie nog rechttrekken?

80'
penalty
RB Leipzig
3-1
79'

Penalty voor United!

Greenwood lokt een penalty uit na contact met Konaté. Lahoz legt de bal op de stip.

78'
73'

Greenwoord probeert nog

Mason Greenwoord probeert de hopeloze situatie van United toch nog om te keren. De jonge aanvaller test tot 2 keer toe de doelman, maar die staat telkens pal.

69'

United krijgt deksel op de neus!

Justin Kluivert velt het verdict van Man. United. Na knullig balverlies zet Angelino voor. Nkunku beroert de bal met de rug. Justin Kluivert reageert het snelst en duwt de 3-0 voorbij De Gea.

68'
68'

Fernandes knalt op de lat!

Fernandes mag een vrije trap nemen op de rand van de 16. Hij krult de bal heerlijk over de muur, maar die valt niet op tijd. Het schot van Fernandes spat uiteen op de lat.

66'

Eerste doelpoging United!

Bruno Fernandes probeert het met een afstandsschot. De pegel wordt door doelman Gulascsi met veel moeite naast het doelkader geduwd.