Ga naar de inhoud
De Ketelaere schreeuwt het uit na de 1-0.
UEFA Champions League klassement
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Borussia Dortmund136411125
2SS Lazio106204117
3Club Brugge86222810
4FC Zenit16051413
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Borussia Dortmund0000000
2SS Lazio0000000
3Club Brugge0000000
4FC Zenit0000000
ploegptnmm+m-m=d+d-
1Borussia Dortmund0000000
2SS Lazio0000000
3Club Brugge0000000
4FC Zenit0000000
Club BruggeFC Zenit
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Serdar Gözübüyük
stadion
Jan Breydelstadion

Club Brugge speelt ook na Nieuwjaar Europees, zelfs Champions League kan nog

 wo 2 december 2020 22:50
  1. 73' - Doelpunt - Noa Lang (3 - 0)
  2. 75' - Verv. Malcom door Daniil Shamkin
  3. 87' - Verv. Hans Vanaken door Eduard Sobol
  UEFA Champions League - speeldag 5 - 02/12/20 - 21:01
  timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
  73'
  Noa Lang
  73'
  Noa Lang
  3 - 0

  Club Brugge heeft voor de 2e keer in de groepsfase van de Champions League gewonnen tegen Zenit. De Ketelaere, Vanaken en Lang zorgden voor een vlotte zege tegen de Russen. Club eindigt minstens op de 3e plaats en kan met een zege bij Lazio zelfs nog doorstoten in de CL.

  Club Brugge - Zenit Sint-Petersburg in een notendop
  • Sleutelmoment: Op het uur maakt Vanaken er met een strafschop 2-0 van. Zenit heeft op dat moment nog geen bal tussen de palen gemikt en zou nog drie keer moeten scoren. Dat is volstrekt onmogelijk.
   
  • Man van de Match: Hij kan alles! Charles De Ketelaere depanneerde al als linksachter en speelde ook vandaag niet op zijn natuurlijke positie. Beloonde zichzelf voor zijn onophoudelijke werk als centrumspits.
   
  • Opvallend: Het was al van 2005 geleden dat Club Brugge nog eens een thuiswedstrijd in de Champions League had gewonnen. Portillo, Balaban en Verheyen legden toen Rapid Wenen over de knie.
   
  • Opvallend (bis): Hans Vanaken is met vijf doelpunten de beste schutter voor een Belgische ploeg in de Champions League. Enkel Tomasz Radzinski deed even goed, in het shirt van Anderlecht.
  De Ketelaere wijst Club Brugge de weg

  Club Brugge en Zenit Sint-Petersburg zaten allebei in een vormdip met slechts twee zeges in acht matchen. Dat was er in het eerste halfuur aan te zien. Beide ploegen probeerden hun vertrouwen op te krikken door in balbezit heel zorgvuldig te spelen, maar dat leverde amper gevaar op.

   

  Een schot naast van Malcom en een schot van Dennis dat Rakitski raakte vormden de magere oogst, tot Azmoun plots scoorde. Die goal telde gelukkig niet door voorafgaand buitenspel van Erochin. Club antwoordde ferm. De Ketelaere en Lang pompten snelheid in een aanval. De voorzet van Ricca werd slecht verwerkt door de Russen en viel voor de voet van De Ketelaere, die precies uithaalde voor de 1-0.

   

  Zenit was van slag en slikte bijna de 2-0. Doelman Kerzjakov redde de strakke kopbal van Vanaken en had even voor de rust veel moeite met een nochtans niet zo lastige poging van Lang.

  Vanaken en Lang tellen Zenit helemaal uit

  Zenit-coach Semak was niet tevreden en wisselde drie keer tijdens de rust. Kroegovoj, een van die verse mannen, zag zijn voorzet via Mignolet en de arm van Koezjajev in doel vliegen. Ook die Russische vlieger ging dus niet op. Club overleefde de druk vlot.

   

  Op het uur kreeg de Brugse zege echt vorm. Koezjajev trapte duidelijk op de voet van De Ketelaere en gaf zo een vermijdbare strafschop weg. Vanaken had geen medelijden, stuurde Kerzjakov het bos in en maakte er koeltjes 2-0 van. Zenit riposteerde met de zeis. Soetormin mocht zich gelukkig prijzen met geel na een aanslag op Ricca.

   

  Club Brugge zat ondertussen in een zetel. Vanaken kopte met een nekslag nog nipt over, maar een dik kwartier voor affluiten lag de 3-0 dan toch in het net. Lang nam aan en werkte bliksemsnel en juist af. Een eerredder was Zenit niet gegund, want Soetormin ramde nog tegen de lat.

   

  Na deze mooie Europese avond overwintert Club minstens in de Europa League. Omdat Lazio niet won in Dortmund, kan het zelfs de Champions League worden. Dan moet blauw-zwart op de slotspeeldag wel gaan winnen in Rome.

  Clement: "Spijtig op zo een avond dat we het niet kunnen vieren met de fans"
  Vormer: "Dat was een heel belangrijke 'pot' voor het Belgisch voetbal"
  Fase per fase
  90+3' tweede helft
  90+3'
  Einde!

  Club Brugge is dankzij een duidelijke 3-0 tegen Zenit al minstens zeker van de Europa League na de winterstop. Omdat Lazio niet gewonnen heeft van Dortmund, kan Club zelfs nog doorstoten in de Champions League.

  90+1'
  3 - extra time
  Er komen 3 minuten extra tijd bij.
  90'
  extra time
  89'

  Prochin pakt nog geel voor een foutje op De Ketelaere.

  88'

  Vanaken, Lang en Vormer krijgen een 'applauswissel'. Sobol, Okereke en Schrijvers mogen de wedstrijd volmaken.

  87'
  wissel
  Club Brugge
  86'

  Lang vertrekt op avontuur. Vier mannetjes kan hij oprollen, maar uiteindelijk loopt hij zich vast. Met een doelpunt achter je naam kan je je dat wel veroorloven.

  84'

  In een luie zetel voetbalt Club de wedstrijd uit.

  81'
  Pech voor Zenit

  Bijna viel die goal aan de kant waar je ze het minst verwacht. Soetormin dweilt zijn hele flank af en trapt keihard tegen de deklat.

  80'
  We zitten hier redelijk 'chill' te kijken.
  Tom Boudeweel
  78'

  Club Brugge blijft de bal fijn rondspelen, terwijl die van Sint-Petersburg steeds minder zin hebben om nog op het veld te staan. Het mag niet verbazen als hier nog een goal valt.

  77'
  76'
  Toch een minpuntje

  Balanta gaat zitten. De Colombiaan gebaart dat hij niet meer voort kan.

  76'
  75'
  wissel
  FC Zenit
  74'
  Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
  73'