Ga naar de inhoud

Philippe Clement: "We trekken naar Lazio om ons te smijten en te dromen"

 do 3 december 2020 00:07
Clement
Philippe Clement was in de wolken met zijn spelers.

In de competitie was het de voorbije weken niet veel soeps, maar voor de Champions League hadden de spelers van Club Brugge toch weer hun zondagse pak aangetrokken. Trainer Philippe Clement was dan ook uiterst tevreden. "Deze match was nog beter dan onze zege in Zenit."

Over een perfecte match wou Philippe Clement niet spreken, want dat staat niet in zijn woordenboek. "Maar 3-0 is voor Club Brugge wel de grootste zege ooit in de Champions League."

 

"Ik vind dat we een nog betere match gespeeld hebben dan in Zenit (die zege schatte Clement toen hoger in dan zijn 2 titels). We hadden efficiëntie, duelkracht, goed samenspel,..."

 

"Het enige jammere is dat er geen supporters waren. Ik was er zelf bij toen we hier met Club Brugge met 3-1 tegen Galatasaray wonnen. De tribunes daverden toen. Met het vuurwerk buiten het stadion hebben de fans toch getoond dat ze er waren. Dat was leuk."

 

Met een zege in Rome kan Club voor het eerst in zijn geschiedenis de groepsfase overleven. "We moeten ons daar smijten en gewoon dromen. Al dromend zijn we vorig jaar naar Madrid getrokken en we kwamen daar dicht bij de zege. Hetzelfde verhaal in Parijs. Het voordeel is dat het een van de enige matchen dit seizoen wordt waarin we niet te verliezen hebben."

 

"Maar ik ben niet alleen met Lazio bezig, ook met komend weekend. We moeten ook in de competitie ons niveau opkrikken. Ik hoop dat deze zege ons een boost geeft."

Ik hoop dat deze zege ons een boost geeft voor de competitie.

Philippe Clement

"Mijn verantwoordelijkheid om De Ketelaere niet op te branden"

Philippe Clement had nog een aparte vermelding over voor Charles De Ketelaere, die net als in Rusland wist te scoren. "In Zenit was hij belangrijk als 2e spits, in Dortmund deed hij het goed als linksback en vandaag als diepe spits."

 

"Hij is ook vaak bepalend bij de goals, niet alleen met zijn 2 doelpunten tegen Zenit, maar ook door die penalty af te dwingen."

 

"We moeten hem nu nauw opvolgen en zorgen dat we hem niet opbranden. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor mij. Je zou die jongen alles willen laten spelen, maar we hebben in België al genoeg talenten explosief omhoog zien schieten die daarna opgebrand en leeg waren."