Lazio viert rentree op kampioenenbal met vlotte zege tegen Dortmund

  1. 42' - Geel - Luis Alberto
  2. 23' - Own goal - Marwin Hitz (2 - 0)
  3. 6' - Doelpunt - Ciro Immobile (1 - 0)
  1. 84' - Geel - Thomas Strakosha
  2. 81' - Verv. Ciro Immobile door Felipe Caicedo
  3. 80' - Verv. Luis Alberto door Marco Parolo
  4. 78' - Verv. Marco Reus door Reinier
  5. 76' - Doelpunt - Jean-Daniel Akpa Akpro (3 - 1)
  6. 71' - Doelpunt - Erling Haaland (2 - 1)
  7. 67' - Verv. Joaquín Correa door Vedat Muriqi
  8. 67' - Verv. Sergej Milinkovic-Savic door Jean-Daniel Akpa Akpro
  9. 65' - Verv. Lukasz Piszczek door Julian Brandt
  10. 61' - Geel - Giovanni Reyna
  11. 51' - Verv. Luiz Felipe door Wesley Hoedt
  6'goalCiro Immobile1 - 0
  23'own goalMarwin Hitz2 - 0
  71'goalErling Haaland2 - 1

  In dezelfde poule van Club Brugge heeft ook Lazio Roma de volle buit gepakt op de eerste speeldag van de Champions League. Rode Duivels Axel Witsel en Thomas Meunier leden met Borussia Dortmund een 3-1-nederlaag in het Stadio Olimpico. Lazio komt zo samen met Club op kop van Groep F. Volgende week zakt Lazio af naar het Jan Breydelstadion.

  Lazio Roma - Borussia Dortmund in een notendop:

  • Sleutelmoment: Amper 5 minuten na de aansluitingstreffer van Haaland haalt Lazio de spanning weer uit de wedstrijd. Immobile kruipt in de rol van aangever en invaller Akpa-Akpro fleurt zijn Champions League-debuut op met de beslissende 3-1.
  • Man van de Match: Met 36 goals kroonde Ciro Immobile zich vorig seizoen tot topschutter van de Serie A en ook vanavond toonde hij al snel zijn neus voor goals. Hij lanceerde Lazio met zijn vroege openingstreffer en gaf de assist voor de bevrijdende derde goal.
  • Opvallend: Winnen deed hij niet, maar de statistieken van Erling Haaland blijven desalniettemin fenomenaal. De 20-jarige Noor zit nu aan 11 goals in amper 9 Champions League-wedstrijden. Slechts in 2 wedstrijden daarvan wist hij niet te scoren, tegen Liverpool en PSG.

  Immobile bezorgt Lazio fraaie rentree

  Na 13 jaar mocht Lazio eindelijk nog eens aantreden in de groepsfase van de Champions League. De rentree kon niet mooier beginnen, want na amper 5 minuten stonden de Italianen al op voorsprong. Na knullig balverlies van Meunier ging het razendsnel naar Immobile en die toonde meteen zijn torinstinct.

   

  De reactie van Dortmund liet niet lang op zich wachten. Op een hoekschop pakte Piszczek uit met een gevaarlijke kopbal, maar Strakosha voorkwam de snelle gelijkmaker. Tien minuten later was de doelman weer van goudwaarde voor Lazio toen hij de doorgebroken Guerreiro van de 1-1 hield.

   

  De bezoekers gaven achteraan geen al te stabiele indruk. Correa wou een missertje van Hummels afstraffen, maar Hitz kon de bal nog net in hoekschop duwen. Het bleek slechts uitstel voor Dortmund, want op die corner werkte de doelman een kopbal van Luiz Felipe ongelukkig in eigen doel: 2-0.

   

  Op het halfuur kreeg Meunier de kans om zijn foutje bij de openingsgoal goed te maken. Maar van dichtbij mikte hij naast. Dichter bij de aansluitingstreffer kwam Dortmund niet meer. Het was integendeel Lazio dat met een reeks hoekschoppen de gevaarlijkste ploeg bleef.

  Treffer Haaland levert Dortmund niks op

  Werk aan de winkel dus voor Borussia in de tweede helft. Haaland gaf meteen het goede voorbeeld met een strak schot, maar Strakosha zette zijn reeks reddingen gewoon voort. Het was een hoopgevend begin voor de bezoekers, al bleef het vervolg uit.

   

  Pas 20 minuten voor einde kon Dortmund de wedstrijd dan toch nieuw leven inblazen. Haaland haalde in één tijd verschroeiend uit op een voorzet van Reyna en joeg de aansluitingstreffer hoog in doel.

   

  Maar lang moesten de Lazio-fans niet nagelbijten, want amper 5 minuten na de 2-1 stond Dortmund alweer 2 goals in het krijt. Na een snelle counter legde Immobile de bal prima terug tot bij Akpa-Akpro en de invaller maakte er met nog een kwartier te gaan 3-1 van.

   

  Bij Dortmund bleef Haaland zowat de enige die voor gevaar kon zorgen. Een kopbal op aangeven van Meunier stelde Strakosha nogmaals op de proef, maar de doelman kraakte niet meer.

   

  Immobile verwoordde het achteraf zo: "Het was een ongelooflijk gevoel om deze club en dit shirt weer in de Champions League te laten belanden. Dat smaakte buitengewoon en we zijn zeer tevreden, want we speelden de perfecte match."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Lazio viert zijn rentree op het kampioenenbal met een thuisoverwinning tegen Borussia  Dortmund. Rode Duivels Witsel en Meunier gaan met 3-1 onderuit in het Stadio Olimpico .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Sancho dwingt nog een redding van Strakosha én een hoekschop af. Maar die levert niks meer op.  .
  4. tweede helft, minuut 91. Nog 4 minuten. Lazio moet het nog 4 minuten volhouden, bij Dortmund moeten ze stilaan hopen op een mirakel. .
  5. tweede helft, minuut 88. Lazio heeft de zaakjes prima onder controle. Het ziet er niet naar uit dat de thuisploeg zich nog eens in nesten zal werken. De tijd tikt ongenadig voor Dortmund. .
  6. Gele kaart voor Thomas Strakosha van SS Lazio tijdens tweede helft, minuut 84
  7. tweede helft, minuut 84. Guerreiro mag het nog eens proberen op een vrije trap, maar zijn schot gaat hoog over. De kwaliteit was vanavond gewoonweg niet goed genoeg bij Dortmund. Of krikken ze hun niveau nog op in de slotfase? .
  8. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij SS Lazio, Felipe Caicedo erin, Ciro Immobile eruit
  9. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij SS Lazio, Marco Parolo erin, Luis Alberto eruit
  10. tweede helft, minuut 80. Haaland niet voorbij Strakosha. Daar is Haaland weer! Dit keer waagt hij zijn kans met een kopbal op aangeven van Meunier. Strakosha haalt de bal nog van onder de lat. .
  11. tweede helft, minuut 79.
  12. tweede helft, minuut 78. De job van Reus zit erop bij Dortmund. Hij wordt vervangen door Reinier. .
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Borussia Dortmund, Reinier erin, Marco Reus eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Akpa-Akpro geeft Lazio weer 2 goals voorsprong. Bij Lazio kunnen ze weer wat rustiger ademhalen. Na een snelle counter legt Immobile de bal goed terug naar Akpa-Akpro en de invaller maakt er 3-1 van. .
  15. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Jean-Daniel Akpa Akpro van SS Lazio. 3, 1.
  16. tweede helft, minuut 74.
  17. tweede helft, minuut 73. Lazio krijgt waar het al een tijd om vraagt. De Italianen drongen niet meer aan en lieten Dortmund te veel komen. Betalen ze daar straks een zware prijs voor? .
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 71 door Erling Haaland van Borussia Dortmund. 2, 1.