Ga naar de inhoud
Dennis en De Ketelaere zijn de helden bij Club.

UEFA Champions League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
13
6
4
1
1
12
5
2
SS Lazio
10
6
2
0
4
11
7
3
Club Brugge
8
6
2
2
2
8
10
4
FC Zenit
1
6
0
5
1
4
13
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
SS Lazio
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Borussia Dortmund
0
0
0
0
0
0
0
2
SS Lazio
0
0
0
0
0
0
0
3
Club Brugge
0
0
0
0
0
0
0
4
FC Zenit
0
0
0
0
0
0
0
FC ZenitClub Brugge
wisselspelers
coaches
scheidsrechter
Benoît Bastien
stadion
Gazprom Arena
toeschouwers
16682

Club Brugge opent zijn Europese dans met winnende goal in extra tijd

 di 20 oktober 2020 20:26
  1. 33' - Geel - Mats Rits
  1. 63' - Doelpunt - Emmanuel Dennis (0 - 1)
  2. 74' - Own goal - Ethan Horvath (1 - 1)
  3. 85' - Geel - Hans Vanaken
  4. 90+3' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (1 - 2)
UEFA Champions League - speeldag 1 - 20/10/20 - 18:55
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
63'
Emmanuel Dennis
0 - 1
Emmanuel Dennis
63'
74'
Ethan Horvath
74'
Ethan Horvath
1 - 1
90+3'
Charles De Ketelaere
1 - 2
Charles De Ketelaere
90+3'

Club Brugge heeft zich getoond en onderscheiden in zijn eerste match in de Champions League. In een gelijkopgaande match scoorde uitblinker De Ketelaere in de extra tijd na een prachtige aanval. Het zijn meteen drie punten van goudwaarde voor Club.

Zenit Sint-Petersburg - Club Brugge in een notendop

  • Sleutelmoment: Club Brugge kreunt onder de druk, maar heeft een puntje beet. Gewoon volhouden, zou je dan denken, maar Club wil meer. Het zet een prachtige combinatie op en grist in de toegevoegde tijd de zege mee.
  • Man van de Match: Op zijn negentiende toonde Charles De Ketelaere wat hij in de vorige Champions League allemaal had opgestoken. Bleef de hele avond rennen, bewaarde bijna altijd het overzicht en werd beloond met een doelpunt dat hem nog lang zal heugen.
  • Opvallend: Het is nog maar de tweede keer dat een Belgische club zijn openingsmatch op het kampioenenbal weet te winnen. In 1992, tijdens de eerste editie, versloeg Club in eigen huis CSKA Moskou.

Het journaal laat met o.a. de knappe 1-2-zege van Club Brugge tegen Zenit in de CL

Weinig animo in afwachtende eerste helft

De sterren stonden nochtans niet gunstig voor Club, dat zonder sterkhouders Mignolet en Deli naar Sint-Petersburg was afgereisd. Zenit had dit jaar in eigen huis nog geen enkele wedstrijd verloren. De ouder wordende Russen kwamen in de eerste helft wel maar bleekjes voor de dag.

 

Een defensief gekortwiekt Club Brugge kreeg dus de kans om in de wedstrijd te groeien. De landskampioen trok zijn voetje niet terug, maar werd voor zijn inzet gestraft met enkele goedkope gele kaarten. Op doelkansen was het erg lang wachten. Zenit noch Club waren in staat om de verdediging van de ander uit verband te spelen.

 

Vijf minuutjes voor de rust ontdooide de wedstrijd plots met een strakke kopstoot van Vanaken, Kerzjakov was alert. Even later zwaaide een afstandsknal van diezelfde Vanaken af. Een lijzig Zenit antwoordde met een centrale kopbal van Lovren na een hoekschop.

Volwassen Club neemt geen genoegen met 1-1

Zenit-coach Semak blies tijdens de rust meer vuur in zijn elftal, terwijl Club slordiger ging voetballen. Driussi schoot nipt naast en Ricca kwam Azmoun slim de pas afsnijden na een tikje van Dzjoeba. Azmoun kopte even later staalhard, maar wel meters naast.

 

Net op dat moeilijke moment sloegen de bezoekers toe. Dennis rolde op de achterlijn de zakken van Barrios. De Ketelaere kon tot twee keer toe niet afwerken, dus deed Dennis het maar zelf. Vlak na die 0-1 wrong Karavajev een gouden kans op de gelijkmaker de nek om. Club hapte naar adem en mocht zich gelukkig prijzen dat Driussi niet kon besluiten door een bultje op het veld.

 

Het onvermijdelijke gebeurde toch, al was er veel geluk mee gemoeid. Een loeier van Lovren patste tegen de paal en vloog via de rug van Horvath binnen. De doelman, voor het eerst in doel bij Club sinds een bekermatch tegen Francs Borains meer dan een jaar geleden, liet zich niet ontmoedigen. De Amerikaan redde een fel afgeweken schot van Wendel.

 

Clement hield drie van zijn vijf mogelijke wissels op de bank, maar dat bleek de juiste keuze. Diep in de toegevoegde tijd lukte wat vorig seizoen maar niet wilde lukken. Vanaken en Vormer veegden de baan schoon voor De Ketelaere, die van dichtbij de 1-2 in doel legde. Heel Club Brugge in extase, want deze overwinning kan flink doorwegen in het vervolg van de campagne.

Clement: "Dit plaats ik boven mijn 2 titels"

De Ketelaere: "Hoop al heel mijn leven op deze momenten"

Fase per fase

90+6'
90+5'
90+5' tweede helft
90+5'

Afgelopen!

Club Brugge wint zijn eerste wedstrijd in deze Champions League. Het leek op het veld van Zenit een puntje te worden, maar in de toegevoegde tijd trok de Belgische kampioen het laken naar zich toe.

90+3'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
90+2'

De Ketelaere doet het!

Charles De Ketelaere bekroont zijn dijk van een match! Vanaken en Vormer rijten de defensie open en dan hoeft De Ketelaere maar binnen te tikken. Club is Europees volwassen geworden!

90+1'

extra time

90+1'

4 - extra time

Er komen 4 minuten extra tijd bij.
89'

Horvath bewijst dat Club op hem kan rekenen. Zelfs een fel afgeweken schot van Wendel slaat hem niet uit zijn lood.

87'

Volhouden!

Club Brugge hapt lucht. Dankzij Vormer en Vanaken houden ze de bal vast, diep op de speelhelft van Zenit. Onbetaalbaar in deze fase van de wedstrijd.

86'

Vanaken pakt een lichte gele kaart, de vierde al voor Club.

85'
Club Brugge
85'

De brede Dzjoeba houdt Mechele in zijn rug, maar invaller Mostovoj mikt zijn plaatsbal ver naast.

84'

1992. Zo lang is het al geleden dat een Belgische club zijn openingsmatch in de Champions League kon winnen.

Tom Boudeweel
83'
81'

Dennis hinkt en lurkt van een drinkbus. Hij komt nog even meedoen.

80'

Save van Horvath!

Horvath laat zich niet door iemand dan zichzelf kloppen. De Amerikaan heeft een puike reflex in huis om Dzjoeba van een doelpunt te houden. Knap gepakt.