Dortmund gooit bonus te grabbel, PSG stoot door naar kwartfinale CL

  heenwedstrijd 1 - 2
  1. 45+1' - Doelpunt - Juan Bernat (2 - 0)
  2. 28' - Doelpunt - Neymar (1 - 0)
  3. 16' - Geel - Erling Haaland
  1. 90+3' - Geel - Kylian Mbappé
  2. 90+2' - Verv. Leandro Paredes door Tanguy Kouassi
  3. 90' - Geel - Ángel Di María
  4. 90' - Geel - Marquinhos
  5. 90' - Geel - Neymar
  6. 89' - Rood - Emre Can
  7. 87' - Verv. Achraf Hakimi door Mario Götze
  8. 79' - Verv. Ángel Di María door Layvin Kurzawa
  9. 71' - Verv. Axel Witsel door Giovanni Reyna
  10. 69' - Verv. Thorgan Hazard door Julian Brandt
  11. 68' - Geel - Juan Bernat
  12. 64' - Verv. Pablo Sarabia door Kylian Mbappé
  13. 61' - Geel - Mats Hummels
  28' Neymar1 - 0
  45+1'Juan Bernat2 - 0

  PSG is er eindelijk nog eens in geslaagd door te stoten tot de kwartfinales van de Champions League. Dortmund was bij de rust zijn voorsprong uit de heenmatch al kwijt en slaagde er niet meer in na de rust het broodnodige goaltje te maken.

  Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund kort samengevat

  • Sleutelmoment: Vlak voor de rust wordt Dortmund koud gepakt wanneer PSG het tempo plots opvijzelt. Door de 2-0 van Bernat hebben de bezoekers twee goals nodig om door te stoten en dat vooruitzicht snijdt hen snel de adem en de benen af.
  • Man van de Match: Wanneer het haast muisstil is in een stadion, hoor je meer dan anders. Aanvoerder Marquinhos liep achteraan de godganse tijd bij te sturen en hield Dortmund met zijn organisatietalent mijlenver weg van een doelpunt.
  • Opvallend: Na drie opeenvolgende miskleunen in de achtste finales bereikt Paris Saint-Germain eindelijk nog eens de kwartfinales van de Champions League. Alleen in het seizoen 1994-95 geraakte het verder, toen was de halve finale het eindstation.

  Neymar en Bernat zetten Dortmund voor het blok

  Dortmund kwam met een bonus van 2-1 en met twee Belgen naar Parijs. Witsel en Hazard hoefden het niet op te nemen tegen de geschorste Meunier en hadden ook niks te vrezen van de PSG-fans. Door de coronamaatregelen mochten die het stadion immers niet in. Buiten het stadion lieten ze zich wel horen en staken ze zelfs vuurwerk af.

   

  Na een paar minuten werd het toch weer stil en ontwikkelde de wedstrijd zich als in een vacuüm. Dortmund voetbalde stroef en Paris Saint-Germain wachtte geduldig af. Meer dan wat halve kansen voor Sancho en een bleke Haaland gaf de thuisploeg niet weg. Plots verscheen Cavani aan de overkant voor Bürki, maar die stak net op tijd zijn teen uit.

   

  Op het halfuur klom PSG toch op voorsprong. Dankzij een knoert van een dekkingsfout mocht Neymar een hoekschop moederziel alleen inkoppen. Dortmund probeerde overeind te krabbelen met twee forse schoten van Sancho en eentje van Hazard, maar liep op slag van rust tegen een uppercut. Bernat liep de voorzet van Sarabia binnen.

  PSG speelt het met veel metier uit

  Die van Dortmund kwamen zo scherp uit de kleedkamer dat de Parijzenaars er even van schrokken, maar ze herstelden zich vrij snel. PSG had zijn zaakjes verdedigend bijzonder goed in orde, waardoor de bezoekers amper een doelkans bij elkaar konden harken. Er slopen dan ook heel wat slordigheden in het spel van de Duitsers.

   

  Met nog een halfuur op de klok begonnen Tuchel en Favre met hun pionnen te schuiven. Mbappé moest met zijn snelheid gebruik maken van de ruimtes, terwijl Hazard en Witsel baan ruimden voor Brandt en Reyna. Hoewel Brandt een paar keer schuchter uithaalde van buiten de rechthoek, was het meer en meer PSG dat het tempo bepaalde.

   

  In een griezelig vlakke sfeer kwam de wedstrijd bijna tot stilstand. Dortmund leek zich neer te leggen bij de uitschakeling, al gingen de poppen nog één keertje aan het dansen. Neymar duwde zijn neus tegen die van Can, waarna hij na een zetje van de Duitser theatraal neerging. De rode kaart voor Can was meteen het laatste wapenfeit.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Einde! Paris Saint-Germain heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 2-1 in Dortmund had het genoeg aan goals van Neymar en Bernat in de eerste helft.
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Kylian Mbappé pakt geel omdat hij de bal wegtrapt wanneer er al gefloten is.
  4. Gele kaart voor Kylian Mbappé van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Tanguy Kouassi erin, Leandro Paredes eruit
  6. tweede helft, minuut 92. BVB heeft vijf minuten extra tijd om met z'n tienen te scoren.
  7. Gele kaart voor Ángel Di María van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 90
  8. Gele kaart voor Marquinhos van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 90
  9. Gele kaart voor Neymar van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 90
  10. tweede helft, minuut 89. Rood voor Can. Het is niet meteen duidelijk waarom, maar Can mag gaan douchen voor zijn aandeel in het opstootje. Hij stond neus aan neus met Neymar, die zich gewillig liet vallen.
  11. Rode kaart voor Emre Can van Borussia Dortmund tijdens tweede helft, minuut 89
  12. tweede helft, minuut 88. Plots ontstaat er een gevecht in regel. Taylor houdt zich afzijdig en bekijkt wie hij straks een kaart onder de neus zal stoppen.
  13. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Borussia Dortmund, Mario Götze erin, Achraf Hakimi eruit
  14. tweede helft, minuut 86. Neymar steelt wat seconden door te zeuren over een muurtje dat te dicht zou staan. Uiteindelijk stuurt hij zijn vrije trap een dikke meter voorbij de verste winkelhaak.
  15. tweede helft, minuut 84. Komt er nog wat van? Het Parijse terugplooien heeft voorlopig geen gevolgen, Dortmund blijft maar technische fouten begaan.
  16. tweede helft, minuut 81. Hakimi zit absoluut niet in de match. De Marokkaan laat een simpele bal zomaar over de zijlijn rollen.
  17. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Layvin Kurzawa erin, Ángel Di María eruit
  18. tweede helft, minuut 78. De bezoekers moeten hopen dat er een goal uit de lucht valt. Dat gebeurt bijna letterlijk wanneer Gueye de knal van Brandt half blokkeert en de bal op het dak van het doel belandt.