EK allerminst voorbij voor Flames na nipte nederlaag tegen Frankrijk, Evrard weer penaltyheldin

  1. 41' - Doelpunt - Griedge Mbock Bathy (2 - 1)
  2. 36' - Doelpunt - Janice Cayman (1 - 1)
  3. 17' - Verv. Marie-Antoinette Katoto door Ouleymata Sarr
  4. 6' - Doelpunt - Kadidiatou Diani (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Féli Delacauw
  2. 90+1' - Verv. Grace Geyoro door Ella Palis
  3. 90' - Verv. Delphine Cascarino door Melvine Malard
  4. 89' - Gemiste strafschop - Wendie Renard
  5. 88' - Geel 2 - Amber Tysiak
  6. 81' - Geel - Amber Tysiak
  7. 77' - Verv. Elena Dhont door Hannah Eurlings
  8. 69' - Verv. Laura De Neve door Amber Tysiak
  9. 64' - Verv. Clara Matéo door Sandie Toletti
  10. 64' - Verv. Kadidiatou Diani door Selma Bacha
  11. 58' - Verv. Justine Vanhaevermaet door Féli Delacauw
  12. 57' - Verv. Davina Philtjens door Laura Deloose
  6'goalKadidiatou Diani1 - 0
  36'goalJanice Cayman1 - 1

  Een nipte nederlaag die ook voor een sprankel hoop zorgt. De Red Flames zijn ontsnapt aan erger tegen een dominant Frankrijk. Onze nationale ploeg incasseerde snel de openingstreffer, maar scoorden tegen de gang van het spel in de gelijkmaker. Les Bleues scoorden de 2-1 en daar bleef het ook bij. Keepster Evrard vervulde opnieuw een hoofdrol door laat een penalty te stoppen. Door het beperkte verlies houden de Flames uitzicht op de volgende ronde.

  Frankrijk-België in een notendop

  • Sleutelmoment: Na de gelijkmaker van Cayman schakelen de ingedommelde Fransen opnieuw een versnelling hoger en maakt Mbock de 2-1. Daarna kunnen de Flames, ondanks een groeiend zelfvertrouwen, aanvallend te weinig brengen.
  • Speelster van de Match: Evrard viel op met een paar puike reddingen, maar aan de kant van Les Bleues maakte de snelle en vaardige Cascarino toch meer indruk. Zij bracht de Belgische verdediging meermaals flink in de problemen.
  • Opvallend: Twee wedstrijden van de Red Flames op dit EK, twee strafschoppen tegen na ongelukkig handspel en twee keer gestopt door doelvrouw Evrard.

  Red Flames eervol ten onder tegen topland Frankrijk

  De opdracht boezemde de Flames toch wat angst in. Frankrijk had in zijn eerste match Italië een helft lang platgewalst en begon ook scherp aan deze pot. Er waren al een paar schoten voor de boeg gevuurd toen Diani aan de tweede paal een voorzet van Karchaoui in doel kopte.

   

  De ervaren Renard was op hoekschoppen met haar lengte voortdurend een gesel voor de Belgische verdedigsters, al stond haar vizier niet altijd juist afgesteld. Diani mikte van dichtbij wél goed, maar met een prachtige reflex tikte Evrard haar schot nog tegen de paal.

   

  Gaandeweg kregen de Flames defensief meer vat op de wedstrijd, maar aanvallend was er geen doorkomen aan. Tot Wullaert plots een bal tussendoor stak en Cayman met een dikke teen de gelijkmaker naast Peyraud-Magnin prikte. De Belgen haalden de rust echter niet met 1-1. Frankrijk drukte door en Mbock kopte raak.

   

  Na de rust zagen we een Belgische ploeg met meer vertrouwen, die haar voet naast die van Les Bleues durfde te zetten. Toch waren de kansen uitsluitend voor de Fransen. De ingevallen Sarr liet er echter een paar knullig liggen en botste ook op een moedige Evrard.

   

  Zo bleef de spanning hangen in het New York Stadium in Rotherham, ook al konden de Flames de Franse afweer zelden in verlegenheid brengen. In de slotfase kreeg Frankrijk nog een strafschop, na ongelukkig hands van Tysiak. Evrard stopte de inzet van Renard, die de rebound voor een gapend doel onbegrijpelijk verknoeide.

   

  Frankrijk pakt dankzij een krappe zege de groepswinst. De Belgen doen op de slotspeeldag nog volop mee voor een plaats in de kwartfinales, ook al omdat concurrenten IJsland en Italië onderling gelijkspeelden.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. De Red Flames lijden een eervolle nederlaag tegen Frankrijk, dat groepswinnaar wordt. De Belgen kunnen op de slotspeeldag best winnen van Italië, maar ook een gelijkspel kan dan genoeg zijn. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. De pas ingevallen Malard krijgt nog een leuke kans. .
  4. Gele kaart voor Féli Delacauw van België tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 93. Renard mist de elfmeter en ook in de herneming mist ze onbegrijpelijk.

   Renard mist de elfmeter en ook in de herneming mist ze onbegrijpelijk

  6. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Frankrijk, Ella Palis erin, Grace Geyoro eruit
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Frankrijk, Melvine Malard erin, Delphine Cascarino eruit
  8. Gemiste strafschop tijdens tweede helft, minuut 89 door Wendie Renard van Frankrijk.
  9. tweede helft, minuut 89. Renard maakt het niet af! Evrard redt opnieuw een strafschop, maar heeft de pech dat ze de bal opnieuw in Renards voeten duwt. Die mist onbegrijpelijk de rebound. Ze zit helemaal in de knoop! Pijnlijk. .
  10. tweede helft, minuut 88. Extra zuur voor Tysiak, die een strenge tweede gele kaart krijgt voor haar handspel. Ze kon er helemaal niks aan doen. .
  11. Tweede gele kaart voor Amber Tysiak van België tijdens tweede helft, minuut 88
  12. tweede helft, minuut 88. De VAR komt tussen. Tweede geel voor Tysiak en strafschop voor Frankrijk.

   De VAR komt tussen. Tweede geel voor Tysiak en strafschop voor Frankrijk

  13. Strafschop voor Frankrijk! We vreesden er al voor. De VAR roept scheidsrechter Foster naar de zijlijn om de beelden te bekijken. Die wijst snel naar de stip. . tweede helft, minuut 87.
  14. tweede helft, minuut 85. Bijna 3-1! Geyoro krijgt de bal zomaar in haar voeten. Ze lijkt te twijfelen en geeft Tysiak de kans om zich voor het schot te gooien. Heeft die daarbij handspel begaan? .
  15. tweede helft, minuut 84. Mooie aanval van de Flames, maar de laatste pass blijft uit.

   Mooie aanval van de Flames, maar de laatste pass blijft uit

  16. tweede helft, minuut 84. Peyraud-Magnin, de Franse doelvrouw, maakt geen al te beste beurt. Ze laat een voorzet glippen en dan moeten haar ploegmaats in de bres springen. .
  17. tweede helft, minuut 82. Sarr zet Tysiak in de wind en die moet de aanvalster dan tegen de grond werken. Ze pakt zo de eerste kaart van de wedstrijd. .
  18. Gele kaart voor Amber Tysiak van België tijdens tweede helft, minuut 81
  19. tweede helft, minuut 80. Eindelijk nog eens een versnelling van de Fransen. Cascarino zet de actie op, maar haar ploegmaats raken niet bij de voorzet. .