EK-kwalificatie - speeldag 9 - 18/11/23 - 20:48
11'
Wout Weghorst
11'
1 - 0

In groep B heeft Nederland zich vanavond met bloed, zweet en tranen geplaatst voor het EK. Wout Weghorst bracht onze noorderburen tegen Ierland al vroeg op voorsprong met een geweldige knal, maar de score uitdiepen lukte niet meer. De Nederlanders morsten met de kansen en kwamen zelfs goed weg toen een flater van Bart Verbruggen niet werd afgestraft wegens buitenspel. Ierland moet hopen op de play-offs om alsnog op het EK te raken.

Het was een bizarre sfeer vooraf vanavond in de Johan Cruijff ArenA.

Nederland kon zich met een overwinning plaatsen voor het EK, terwijl Ierland enkel nog kans maakte via de play-offs. Om daarin terecht te komen zou het voor de Ieren goed zijn dat Nederland zich plaatste, en dus dat ze zelf vandaag verloren. Een speciale situatie dus.

Het was dan ook Nederland dat het scherpst begon, al na 11 minuten knalde Wout Weghorst fantastisch binnen aan de eerste paal.

Vooral in de tweede helft ging Nederland, op sleeptouw genomen door een sterke Xavi Simons, op zoek naar de dubbele voorsprong. Verder dan een schot op de paal kwamen onze noorderburen echter niet.

Het leek zelfs nog helemaal fout te gaan toen ex-Anderlecht-doelman Bart Verbruggen pijnlijk de mist in ging op een schot uit de tweede lijn. Gelukkig voor hem was er voorafgaand buitenspel, waardoor de treffer van Idah niet doorging.

Op het einde was het nog even zweten voor Nederland, maar ook zij zijn er dus bij komende zomer in Duitsland.

90+6'
Nathan Collins (Ierland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Virgil van Dijk (Nederland).
90+5'
Marten de Roon (Nederland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Troy Parrott (Ierland).
90+3'
Nathan Collins (Ierland) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
90+2'
Teun Koopmeiners (Nederland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Josh Cullen (Ierland).
90+1'
Teun Koopmeiners (Nederland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Liam Scales (Ierland).
90+1'

90'
90'
Ierland
90'
Alan Browne (Ierland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Quilindschy Hartman (Nederland).
88'
De poging wordt gered door Gavin Bazunu (Ierland), die geen rebound weggeeft.
88'
Donyell Malen (Nederland) haalt uit...
87'
Ryan Manning (Ierland) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
86'
Denzel Dumfries (Nederland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mikey Johnston (Ierland).
83'
Jayson Molumby (Ierland) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tijjani Reijnders (Nederland).
82'
Mikey Johnston neemt de hoekschop voor Ierland. Hij dropt de bal centraal voor doel.