FrankrijkGibraltar
John Brooks
Allianz Riviera
32758

14-0! Frankrijk boekt grootste zege ooit tegen Gibraltar, Mbappé scoort heerlijke verre lob

za 18 november 2023 22:37
  1. 4' - Own goal - Ethan Santos (1 - 0)
  2. 5' - Doelpunt - Marcus Thuram (2 - 0)
  3. 17' - Doelpunt - Warren Zaïre-Emery (3 - 0)
  4. 19' - Rood - Ethan Santos
  5. 20' - Verv. Warren Zaïre-Emery door Youssouf Fofana
  6. 31' - Doelpunt strafschop - Kylian Mbappé (4 - 0)
  7. 35' - Doelpunt - Jonathan Clauss (5 - 0)
  8. 37' - Doelpunt - Kingsley Coman (6 - 0)
  9. 38' - Doelpunt - Youssouf Fofana (7 - 0)
  1. 62' - Verv. Joseph Chipolina door Jayce Olivero
  2. 62' - Verv. Liam Walker door Ethan Jolley
  3. 64' - Doelpunt - Adrien Rabiot (8 - 0)
  4. 66' - Doelpunt - Kingsley Coman (9 - 0)
  5. 67' - Verv. Kingsley Coman door Ousmane Dembélé
  6. 67' - Verv. Adrien Rabiot door Boubacar Kamara
  7. 67' - Verv. Marcus Thuram door Olivier Giroud
  8. 74' - Doelpunt - Ousmane Dembélé (10 - 0)
  9. 75' - Doelpunt - Kylian Mbappé (11 - 0)
  10. 82' - Verv. Tjay de Barr door James Coombes
  11. 82' - Verv. Dayot Upamecano door William Saliba
  12. 83' - Doelpunt - Kylian Mbappé (12 - 0)
  13. 90' - Doelpunt - Olivier Giroud (13 - 0)
  14. 90+2' - Doelpunt - Olivier Giroud (14 - 0)
EK-kwalificatie - speeldag 9 - 18/11/23 - 20:45
4'
Ethan Santos
4'
1 - 0
5'
Marcus Thuram
5'
2 - 0
17'
Warren Zaïre-Emery
17'
3 - 0
31'
Kylian Mbappé
31'
4 - 0
35'
Jonathan Clauss
35'
5 - 0
37'
Kingsley Coman
37'
6 - 0
38'
Youssouf Fofana
38'
7 - 0
64'
Adrien Rabiot
64'
8 - 0
66'
66'
9 - 0
74'
Ousmane Dembélé
74'
10 - 0
75'
75'
11 - 0
83'
83'
12 - 0
90'
Olivier Giroud
90'
13 - 0
90+2'
90+2'
14 - 0

Frankrijk, dat al zeker was van groepswinst, heeft zijn fans een gala-avond geschonken tegen Gibraltar. De Fransen haalden de voet niet van het gaspedaal en wonnen met 14-0 tegen de hulploze bezoekers. Het is de grootste Franse overwinning ooit, net als de grootste zege ooit in een kwalificatiewedstrijd voor een EK. Bij Frankrijk werd Warren Zaïre-Emery bovendien nog jongste doelpuntenmaker ooit.

Frankrijk was al zeker van groepswinst en speelde tegen Gibraltar dus een wedstrijd zonder inzet.

Dat betekende echter niet dat de Fransen zich niet zouden inzetten. Bondscoach Deschamps zette zijn sterkste ploeg op het veld en al vroeg werd duidelijk dat het voor Gibraltar een lange avond zou worden.

Binnen de eerste 6 minuten slaagden de bezoekers erin om tweemaal hun eigen doelman te verslaan.

Debutant Zaïre-Emery deed er niet veel later eentje bij. Hij werd bij zijn doelpunt ook nog eens lelijk aangetrapt door Santos, die rechstreeks rood kreeg. Zaïre-Emery is met zijn 17 jaar, 8 maanden en 10 dagen overigens de jongste debutant voor Frankrijk sinds 1914. Hij werd meteen ook de jongste doelpuntenmaker ooit.

Tegen 10 man werd het enkel makkelijker voor de Fransen. Het ene doelpunt na het andere viel, het nationale record (10-0) werd zonder problemen verbroken. Op het einde was er zelfs nog ruimte voor enkele wereldgoals.

Kylian Mbappé scoorde vanop zo'n 30 meter, Olivier Giroud maakte het af met een omhaal. 14-0 na een doelpuntenkermis, de fans vierden feest in Nice. Het is overigens ook de grootste overwinning ooit in een kwalificatiewedstrijd voor een EK.