Eupen is weer halvefinalist in beker na prachtgoals van Prevljak op KV Mechelen

  1. 45+1' - Geel - Gary Magnée
  2. 23' - Doelpunt - Igor De Camargo (1 - 0)
  1. 90+6' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 3)
  2. 90+5' - Verv. Julien Ngoy door Konan N'Dri
  3. 89' - Geel - Jerome Deom
  4. 86' - Verv. Samuel Oum Gouet door Jordi Vanlerberghe
  5. 86' - Verv. Thibaut Peyre door Jannes Van Hecke
  6. 85' - Geel - Thibaut Peyre
  7. 83' - Doelpunt - Smail Prevljak (1 - 2)
  8. 79' - Geel - Nikola Storm
  9. 76' - Verv. Marian Shved door Ferdy Druijf
  10. 76' - Verv. Andreas Beck door Jerome Deom
  11. 71' - Verv. Kerim Mrabti door Marian Shved
  12. 55' - Doelpunt - Julien Ngoy (1 - 1)
  23'goalIgor De Camargo1 - 0
  55'goalJulien Ngoy1 - 1
  83'goalSmail Prevljak1 - 2
  90+6'goalSmail Prevljak1 - 3

  Eupen heeft KV Mechelen verrast Achter de Kazerne en staat net als vorig jaar in de halve finales van de beker. Mechelen stond bij de rust nochtans verdiend 1-0 voor langs De Camargo. Maar het thuisspel verwaterde na de pauze, waar Eupen van profiteerde. Ngoy maakte gelijk, Prevljak bezegelde met 2 begenadigde doelpunten het lot van de bekerwinnaar van 2019.

  KV Mechelen - Eupen in een notendop:

  • Sleutelmoment: Eupen maakt het verschil in de slotfase, dankzij uitblinker Prevljak. De Bosnische aanvaller brengt de bezoekers met een knap schot in de kruising op voorsprong en telt KV Mechelen diep in de extra tijd helemaal uit met een heerlijke lobbal.

  • Man van de match: En of Smail Prevljak vanavond voor een smile zorgde bij Eupen. In de 1/8e finales was hij met een hattrick tegen Zulte Waregem al de matchwinnaar en ook vanavond speelde hij met 2 prachtgoals een beslissende rol voor Eupen. 

  • Opvallend: Voor KV Mechelen houdt het bekeravontuur net als vorig seizoen op in de kwartfinales, toen verloor het van de uiteindelijk bekerwinnaar Racing Genk. Eupen zit voor de tweede keer op rij in de halve finales. Vorig seizoen verloor het daarin van Standard.

  De Camargo schenkt KV Mechelen verdiende voorsprong

  Bij Eupen kropen ze voor de wedstrijd in de rol van underdog en schoven ze de druk maar wat graag door naar KV Mechelen. De thuisploeg had daar weinig last mee en nam voor eigen volk meteen zijn verantwoordelijkheid. Dat leverde éénrichtingsverkeer op, maar de grote kansen bleven wel uit. 

   

  Pas halfweg de eerste helft kon KV Mechelen zijn dominantie ook omzetten in een voorsprong. Een lage voorzet van Storm ging aan iedereen voorbij en De Camargo joeg de bal van dichtbij hoog in doel: 1-0. 

   

  Een bijzonder slap Eupen kon nauwelijks reageren. Een flauwe kopbal van Agbadou in de handen van Thoelen, meer lieten de bezoekers in de eerste helft niet zien. Bovendien ontsnapten ze kort voor de rust aan de 2-0. Nurudeen had een uitstekende redding nodig op een verre knal van Hairemans. 

  De Camargo opent halfweg de eerste helft de score:

  Prachtgoals van Prevljak knikkeren KVM uit de beker

  De tweede helft begon veelbelovend met kansen aan beide kanten. Een plaatsbal van Lambert ging rakelings naast, een kopbal van De Camargo dwong Nurudeen tot een knappe redding. Tien minuten na de rust hingen de bordjes plots weer gelijk. Agbadou baande zich een weg in de zestien en bood Ngoy de 1-1 aan. 

   

  Alles te herdoen dus voor KV Mechelen en de bekerwinnaar van 2019 ontsnapte meteen na de gelijkmaker zelfs aan de 1-2. Ngoy was Peyre te snel af en kon alleen op Thoelen afgaan, maar oog in oog met de doelman mikte hij de bal nipt naast. 

   

  Het felle begin kreeg geen vervolg en 20 minuten voor het einde kwam de wedstrijd helemaal tot stilstand. Letterlijk dan, na een stevige botsing tussen Nurudeen en Shved. De pas ingevallen KVM-speler had de zwaarste klap geïncasseerd en moest afgevoerd worden. 

   

  Heel KV Mechelen leek even van slag en dat werd er 10 minuten voor het einde niet beter op. Op aangeven van Beck bracht Prevljak de bezoekers uit het niks op voorsprong met een heerlijk schot in de kruising. 

   

  In de extra tijd besliste de Bosniër de wedstrijd helemaal met een tweede prachtgoal. Hij snoepte Vanlerberghe de bal af en nam Thoelen te grazen met een schitterende lob. Eupen zit zo net als vorig seizoen in de halve finales, voor KV Mechelen zijn de kwartfinales net als vorig seizoen het eindstation. 

  Ngoy brengt Eupen langszij:

  Pas ingevallen Shved afgevoerd na botsing met Nurudeen:

  Prevljak zet Eupen op een 1-2-voorsprong:

  Prevljak beslist de wedstrijd met heerlijke lobbal:

  Vrancken: "Onze wedstrijd stopte met de blessure van Shved"

  • Wouter Vrancken (trainer KV Mechelen): “Ik denk niet dat er veel verschil was tussen de eerste en de tweede helft. Ook in de eerste helft was de kwaliteit en de agressiviteit bij ons niet goed genoeg. Voorin wonnen we weinig duels. We scoorden dan wel en gaven ook heel weinig weg, maar in een bekermatch moet je die agressiviteit sowieso hebben. Onze wedstrijd stopte voor een stuk met de blessure van Shved. Iedereen was aangedaan, ik ook, want ik hoorde dat hij buiten bewustzijn was en niet meer reageerde tot ze hem op zijn zij draaiden. Ik hoop dat het allemaal goed komt. Op het moment dat Shved de keeper zag komen, zette hij zijn voet om af te remmen, maar de doelman ging vol door naar de bal, goed wetende dat het contact zou volgen. Ik zie het verschil niet met een speler die met de voet vooruit de bal speelt en dan een contact heeft en daarvoor rood krijgt. Je moet de lijn doortrekken. Nadien konden we ook ons spel niet meer spelen, we hadden Shved gebracht om de breedte te houden en de 1 tegen 1 op te zoeken. Het was een streep door de rekening."

  • Nikola Storm (KV Mechelen): “In de eerste helft stond het goed. We kwamen op voorsprong en er was niks aan de hand. Maar bij die gelijkmaker kroop er wat paniek in de ploeg. Zij hadden dan 1 à 2 goede prikken, waarvan er één binnen gaat. Toen moesten we alles op alles zetten en dan is het zuur als je op het einde nog een goal slikt. In de eerste helft vonden we de ruimtes en veranderden we veel van kant, maar dat hebben we in de tweede helft niet meer gedaan. Dat heeft ons dood gedaan. Als we gewoon ons spel hadden blijven spelen, dan hadden we zeker 2 of 3 goals kunnen maken. We wilden een mooi bekerparcours neerzetten, het is jammer dat het nu al afloopt. Zeker omdat we in de eerste 45 minuten alles onder controle hadden.” 

  • Stef Peeters (Eupen): “KV Mechelen had in de eerste helft een beter plan, ze waren beter op elkaar ingespeeld en hadden betere ideeën. Wij konden daar niks tegenover zetten. In de tweede helft viel die goal dan en daar kregen we energie van. Mechelen was dan ook iets minder en wij haalden het over de streep op wilskracht. Voor de club is het natuurlijk speciaal om twee keer na elkaar de halve finales te halen. Vorig jaar dachten we dat we de finale konden halen in de halve finale tegen Standard, dat op dat moment wat minder was. Hopelijk treffen we Club Brugge niet, maar als we thuis mogen spelen is alles mogelijk. Of we nu weer vertrokken zijn? We moeten realistisch zijn. We missen te veel spelers en de kern is veel te smal. Als ze rustig in eerste klasse willen blijven, dan zal er in de winter toch iets moeten gebeuren. Anders zie ik het eerlijk gezegd somber in. We lijken  veilig, maar we hebben maar 6 punten meer dan de voorlaatste met nog 13 wedstrijden. We gaan enkele jongens voor lange tijd missen, dus er moet gewoon versterking komen.”

  Vrancken: "Onze agressiviteit was niet goed genoeg"

  Storm: "Jammer dat bekerparcours nu al afloopt"

  Peeters: "Speciaal om twee keer na elkaar de halve finales te halen"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 98. Einde. KV Mechelen gaat net als in de competitie met 1-3 onderuit tegen Eupen en ligt zo uit de beker. Eupen draaide een 1-0-achterstand aan de rust om en stoot zo net als vorig jaar door naar de halve finales. .
  3. tweede helft, minuut 97.
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 96 door Smail Prevljak van KAS Eupen. 1, 3.
  5. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij KAS Eupen, Konan N'Dri erin, Julien Ngoy eruit
  6. tweede helft, minuut 94. Prevljak telt KVM definitief uit. Prevljak beslist de wedstrijd. Hij snoept Vanlerberghe de bal af, ziet dat Thoelen te ver uit zijn doel staat en neemt de doelman te grazen met een schitterende lobbal. .
  7. tweede helft, minuut 94. Een nieuwe hoekschop voor KV Mechelen, maar Nurudeen plukt de bal simpel uit de lucht. De klok tikt ongenadig in het nadeel van de thuisploeg. .
  8. tweede helft, minuut 93. Een vrije trap levert nog een hoekschop op voor KV Mechelen, maar Eupen doorstaat het zonder kleerscheuren. De bezoekers komen steeds dichter bij de halve finales. .
  9. tweede helft, minuut 92. Eupen maakt het af met een bal van ver: 1-3.

   Eupen maakt het af met een bal van ver: 1-3

  10. tweede helft, minuut 92.
  11. tweede helft, minuut 92. Toch nog even alle hens aan dek in de zestien van Eupen. Storm doet de thuissupporters even hopen met een vinnige dribbel, maar speelt het uiteindelijk niet goed uit. .
  12. tweede helft, minuut 90. 6 extra minuten. Geen verrassing, we krijgen nog een flink stuk toegevoegde tijd. Genoeg voor KV Mechelen om verlengingen af te dwingen of geeft Eupen zijn ticket voor de halve finales niet meer uit handen? .
  13. Gele kaart voor Jerome Deom van KAS Eupen tijdens tweede helft, minuut 89
  14. tweede helft, minuut 88. Er wenkt nog flink wat toegevoegde tijd na die botsing tussen Shved en Nurudeen, maar het gaat o zo moeizaam bij KV Mechelen. Eupen heeft weinig moeite om overeind te blijven. Geert Heremans op Radio 1.
  15. tweede helft, minuut 86. Vrancken dropt nog Van Hecke en Vanlerberghe in de ploeg. De tijd begint te dringen voor KV Mechelen.  .
  16. tweede helft, minuut 86. Bekijk de 1-2 van Eupen.

   Bekijk de 1-2 van Eupen

  17. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Mechelen, Jordi Vanlerberghe erin, Samuel Oum Gouet eruit
  18. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij KV Mechelen, Jannes Van Hecke erin, Thibaut Peyre eruit
  19. Gele kaart voor Thibaut Peyre van KV Mechelen tijdens tweede helft, minuut 85
  20. tweede helft, minuut 84.