Club Brugge smikkelt OHL op richting 1/2e finale van Croky Cup

  1. 45+6' - Doelpunt - Éder Balanta (2 - 0)
  2. 41' - Doelpunt - Charles De Ketelaere (1 - 0)
  3. 37' - Geel - Kristiyan Malinov
  4. 27' - Verv. Thibault Vlietinck door Levan Shengelia
  5. 22' - Geel - Brandon Mechele
  1. 90+2' - Doelpunt - Hans Vanaken (4 - 1)
  2. 90' - Verv. Noa Lang door Bas Dost
  3. 90' - Verv. Eduard Sobol door Federico Ricca
  4. 90' - Verv. Clinton Mata door Ignace Van der Brempt
  5. 82' - Verv. Mathieu Maertens door Jesse Sekidika
  6. 82' - Verv. Siebe Schrijvers door Alexis De Sart
  7. 74' - Verv. Kristiyan Malinov door Mandela Keita
  8. 73' - Verv. Ruud Vormer door Kamal Sowah
  9. 65' - Doelpunt - Noa Lang (3 - 1)
  10. 64' - Verv. Éder Balanta door Noah Mbamba
  11. 59' - Doelpunt - Xavier Mercier (2 - 1)
  12. 58' - Geel - Éder Balanta
  45+6'goalÉder Balanta2 - 0
  59'goalXavier Mercier2 - 1
  65'goalNoa Lang3 - 1
  90+2'goalHans Vanaken4 - 1

  Oud-Heverlee Leuven heeft geen geschiedenis kunnen schrijven in de Croky Cup. De ploeg van Marc Brys wou voor het eerst naar de halve finales, maar botste net als in de competitie op een te sterk Club Brugge. Blauw-zwart haalde het met duidelijke 4-1-cijfers.

  Club Brugge - OH Leuven in een notendop:

  • Sleutelmoment: 6 minuten na de aansluitingstreffer van Mercier gaat Ozkacar helemaal de mist in met een defensieve blunder. Club Brugge neemt het cadeautje in dank aan en klimt opnieuw op een geruststellende 3-1-voorsprong.

   

  • Man van de Match: Met een doelpunt en een assist toonde Charles De Ketelaere nog maar eens dat hij in bloedvorm verkeert. Al mogen aan de kant van OHL Sory Kaba en Xavier Mercier ook op een uitstekende partij terugblikken.

   

  • Opvallend: Hoewel Charles De Ketelaere nog steeds maar 20 jaar is, speelde de youngster vandaag al zijn 100e wedstrijd voor Club. Alleen Marc Degryse was nog iets jonger toen hij die mijlpaal bereikte bij blauw-zwart.

  BEKIJK: De 5 doelpunten uit de wedstrijd

  OHL incasseert dubbele uppercut kort voor de rust

  Met het Brugse publiek nog een laatste keer in de tribunes probeerde de thuisploeg het laken meteen naar zich toe te trekken. Toch keek blauw-zwart na 10 minuten bijna tegen een achterstand aan. Een heerlijke pass van Mercier belandde via Vlietinck bij Kaba, maar de bonkige spits stuitte van dichtbij nog op Mignolet.

  De bezoekers knokten zich in de partij terwijl Club maar geen gaatje vond in het Leuvense pantser. Het was dan ook wachten tot het halfuur op de eerste echte poging van de thuisploeg. Een hoekschop van Vormer dwarrelde op het hoofd van Balanta, die zijn kopbal recht in de grijparmen van Runarsson mikte.

  Club beet zijn tanden stuk op een stug OHL, maar kort voor de rust klom de thuisploeg dan toch op voorsprong. Na knap slingerwerk schilderde Mata de bal perfect op het hoofd van De Ketelaere, die de 1-0 van dichtbij tegen de netten kopte.

  Ban gebroken voor de thuisploeg en enkele minuten later moest Runarsson zich zowaar nog eens omdraaien. De Ijslander schatte een hoekschop volledig verkeerd in, waarna Balanta de score door een bos van benen verdubbelde.

  Casper De Norre.

  Mercier doet Jan Breydel schrikken, Vanaken zet kroon op werk

  De bezoekers begonnen met goede moed aan de tweede helft, maar tot grote doelkansen leidde dat niet. Het was dan ook even schrikken voor Club toen Mercier op het uur de aansluitingstreffer plots voorbij Mignolet knalde.

  Jan Breydel schrok wakker, maar lang duurde de Leuvense hoop niet. Ozkacar liet zich simpel van de bal zetten door De Ketelaere, die Lang aan de 2e paal de 3-1 op een dienblaadje voorschotelde. Een kerstcadeautje met een mooie rode strik rond.

  De bezoekers toonden nog even stuiptrekkingen via een sterk spelende Kaba, maar in de toegevoegde tijd zorgde Vanaken met een rake vrije trap toch nog voor de kers op de bekertaart.

  Zo stoot Club al bij al gemakkelijk door naar de halve finales van de Croky Cup, waar een dubbele confrontatie met Gent op het programma staat.

  Clement: "Maken het onszelf vaak moeilijk"

  Philippe Clement: "Het eerste halfuur was moeilijk om de muur van OHL te breken. We moesten ons ook wat aanpassen en de tweede helft was dan ook veel beter. We speelden het veel beter uit en maakten de kansen af."

  "In het begin van de tweede helft was er wat berusting en dat irriteert me wel. Ik spreek daar vaak over, maar de komende weken moeten we er blijven aan werken. We maken het onszelf vaak moeilijk en dat mag niet meer gebeuren."

  Brys: "Hebben de kantelmomenten niet gegrepen"

  Marc Brys: "Er waren kantelmomenten in deze partij. Vooral in de eerste 15 minuten stonden we onder veel druk. De kansen waren er wel voor ons in de omschakeling. We incasseren dan wel de 1-0, maar in de toegevoegde tijd krijgen we dan ook nog een 2e doelpunt tegen. Dat was een kantelpunt."

  "Na de rust komen we verdiend op 2-1 en dan is alles weer mogelijk. Je moet dan rustig blijven, maar dan geven we de 3-1 opnieuw weg. Dat is jammer, maar het is geen verwijt. In moeilijke omstandigheden heeft mijn team zijn best gedaan. We hebben de kantelmomenten gewoon niet gegrepen vandaag."

  Noa Lang.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 54. EINDE. Club Brugge wint al bij al gemakkelijk met 4-1 van OH Leuven en schaart zich bij de laatste 4 in de Croky Cup. Straks volgt nog de loting voor de halve finales. Gent, Anderlecht en Eupen zijn de andere halve finalisten. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. 4-1, Vanaken maakt feestje compleet! Hans Vanaken mikt een vrije trap precies in het hoekje naast de muur en zet de 4-1 op het bord. De kers op de taart voor de Brugse draaischijf. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Hans Vanaken van Club Brugge. 4, 1.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Bas Dost erin, Noa Lang eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Federico Ricca erin, Eduard Sobol eruit
  7. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Club Brugge, Ignace Van der Brempt erin, Clinton Mata eruit
  8. tweede helft, minuut 89. Met Dost, Ricca en en Van der Brempt brengt Clement nog 3 nieuwe namen tussen de lijnen. Mata, Sobol en Lang mogen gaan douchen. .
  9. tweede helft, minuut 85. De wedstrijd loopt nu toch wel op zijn laatste benen. Met nog 5 minuten te spelen, lijkt de 3-1-achterstand niet meer overbrugbaar voor de bezoekers uit Leuven. .
  10. tweede helft, minuut 84. Tovenaar Mercier. Mercier toont nog maar eens zijn genialiteit met een heerlijk hakje richting De Sart. Jammer genoeg voor de Fransman komt er geen doelkans uit voort. .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij OH Leuven, Jesse Sekidika erin, Mathieu Maertens eruit
  12. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij OH Leuven, Alexis De Sart erin, Siebe Schrijvers eruit
  13. tweede helft, minuut 79. Nog 10 minuten. Met nog 10 minuten te spelen, lijkt Club zijn schaapjes nu toch wel op het droge te hebben. De thuisploeg heeft nog steeds een bonus van 2 doelpunten en heeft de halve finales in het vizier. .
  14. tweede helft, minuut 76. Voor een derde keer wordt het heet onder de voeten van Club. Kaba lobt de bal listig over de uitkomende Mignolet, maar krijgt het leer vervolgens niet onder controle. OHL blijft aandringen. .
  15. tweede helft, minuut 74.
  16. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij OH Leuven, Mandela Keita erin, Kristiyan Malinov eruit
  17. tweede helft, minuut 73. Kaba wild over. Mercier slingert zich nog eens voorbij 2 Bruggelingen en geeft de bal vervolgens mee aan Kaba. De aanvaller draait knap weg, maar schiet dan wild over. Hier zat meer in voor de bezoekers. .
  18. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Club Brugge, Kamal Sowah erin, Ruud Vormer eruit
  19. tweede helft, minuut 69. Kaba met een raket. Kaba neemt de bal sterk aan met de rug naar doel en probeert het vervolgens in de stuit met een loeier. Het schot van de aanvaller zoeft niet zo gek veel over het doel van Mignolet. .
  20. tweede helft, minuut 67. De 3e tegentreffer lijkt toch wel de genadestoot geweest te zijn voor de bezoekers. Club trekt de wedstrijd opnieuw helemaal naar zich toe en drukt OHL tegen de eigen zestien. .