OHL keert scheve situatie om in Westerlo na goals in minuut 89 en 93

  1. 40' - Geel - Pietro Perdichizzi
  2. 24' - Doelpunt - Christoffer Remmer (1 - 0)
  3. 18' - Rood - Xavier Mercier
  4. 18' - Rood - Kouya Mabea
  1. 90+1' - Doelpunt - Mathieu Maertens (2 - 3)
  2. 90' - Geel - Koen Van Langendonck
  3. 90' - Doelpunt - Siebe Schrijvers (2 - 2)
  4. 88' - Verv. Sofian Chakla door Thibault Vlietinck
  5. 85' - Verv. Sébastien Dewaest door Pierre Yves Ngawa
  6. 84' - Verv. Lyle Foster door Lorenzo Noviello
  7. 84' - Verv. Kyan Vaesen door Igor Vetokele
  8. 78' - Geel - Sébastien Dewaest
  9. 75' - Verv. Musa Tamari door Levan Shengelia
  10. 68' - Doelpunt - Jan Bernat (2 - 1)
  11. 67' - Geel - Maxim De Cuyper
  12. 65' - Verv. Erdon Daci door Lyle Foster
  13. 61' - Verv. Thomas Van den Keybus door Oguz Kagan Güçtekin
  14. 56' - Doelpunt - Casper De Norre (1 - 1)
  15. 47' - Verv. Kaveh Rezaei door Mathieu Maertens
  16. 47' - Verv. Alexis De Sart door Sory Kaba

  Bekerspektakel in het Kuipje. Westerlo leek lange tijd op weg naar een nieuwe stunt tegen OHL, maar na enkele dolle slotminuten keerde de situatie helemaal om. Na treffers van Schrijvers (in minuut 89) en Maertens (minuut 93) bekert Leuven verder. Het duel was overigens al spectaculair begonnen met een vroege rode kaart voor beide ploegen.

  • 12' Remmer 1-0
  • 55' De Norre 1-1
  • 67' Bernat 2-1
  • 89' Schrijvers 2-2
  • 93' Maertens 2-3

  Dubbele rode kaart na 12 minuten

  Wat begon als een leuke wedstrijd onder impuls van een enthousiast Westerlo groeide uit tot een voetbalrollercoaster in het gezellige 't Kuipje. Zowel voor als na de rust. 

   

  Voor de pauze maakte Schrijvers bijna een wereldgoal, mikte Tamari een schot van ver heerlijk op de kruising, maar waren het vooral de goal van Remmer en twee rode kaarten die bepalend waren.

   

  Mercier en Mabea gingen neus aan neus staan na een tackle van die laatste. Mercier pakte uit met een lichte kopstoot. Wat Mabea deed of zei, was niet meteen te zien op de beelden. Scheidsrechter Smet (die onlangs ook Benito Raman voor soortgelijk gedrag als Mercier rood gaf) stuurde beide spelers naar de kleedkamer.

   

  Westerlo ging het best met de nieuwe realiteit om. Remmer tijfelde niet toen Bernat hem een schietkans aanbood en zag zijn strak schot prachtig in de verste hoek verdwijnen. De 1-0 was niet gestolen. OHL moest zonder zijn spelmaker (Mercier) bezinnen tijdens de rust. 

  Maertens krijgt Westerlo stil in minuut 93

  Ook na de pauze werd het geen seconde saai. Marc Brys keek de situatie niet aan en bracht meteen Maertens en Kaba in de ploeg. Beide zouden nog een belangrijke rol spelen. 

   

  In vier minuten tijd miste Maertens eerste een enorme kans op 1-1, werd de 2-0 van Bernat afgekeurd voor buitenspel en maakte De Norre uiteindelijk toch de verdiende gelijkmaker: 1-1. OHL was gretiger uit de kleedkamer gekomen. 

   

  De inbreng van Foster bij Westerlo bracht de thuisploeg op zijn beurt opnieuw in de match. De Zuid-Afrikaan dwong OHL-verdediger Chakla in de voeten van Bernat te koppen en de Slovaak van Westerlo zorgde van dichtbij voor een tweede Kempens feestje: 2-1.

   

  Foster vergat het kort daarna af te maken alleen op weg naar doel en dat zou een erg zure misser worden. OHL speelde niet geweldig, maar had genoeg aan twee klasseflitsen in vier minuten. Kaba acteerde als perfecte targetspits voor Schrijvers, die in de 89e minuut de 2-2 maakte met een afstandsschot.

   

  En toen iedereen met zijn gedachten al bij verlengingen zat, kreeg Maertens alle Westerlo-fans stil na een wandeling door de Westerlo-defensie: 2-3.

  Vaesen (Westerlo): "We verdienen niet om te verliezen"

  • Kyan Vaesen (Westerlo): "We verdienen niet om te verliezen. Als je in de laatste minuten nog twee tegengoals incasseert, dan is dat heel zuur. Het uitvallen van Foster was belangrijk, maar daar mogen we het niet op steken. We mogen dit nooit weggeven. Jammer dat we na de zege tegen Antwerp niet opnieuw kunnen stunten, maar we hebben een mooi bekerparcours afgelegd."
  • Mathieu Maertens (OHL): "Het was een vreemde match met twee snelle rode kaarten, maar het is fantastisch hoe we ons terug in de match gevochten hebben. Zonder onze spelmaker (Mercier, rood) hadden we het soms moeilijk om de ruimtes te vinden en de beslissende pass te trappen, maar als ploeg hebben we ons toch getoond uiteindelijk. In bekermatchen kan het soms snel gaan, maar het belangrijkste is dat we hebben gewonnen."

  Brys: "Onverhoopt heel blij"

  De Roeck: "Hebben ons weer op een positieve manier getoond"

  De Cuyper: "Hadden zelf nog de beste kansen om 3-1 te scoren"

  De Norre: "We kruipen door het oog van de naald"

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 97.
  3. tweede helft, minuut 96. Laatste fluitsignaal. OH Leuven mag naar de kwartfinales van de beker na een bijzonder vermakelijke avond in Westerlo. De leider in 1B kwam twee keer op voorsprong, maar de laatste 7 minuten waren er te veel aan. .
  4. tweede helft, minuut 93. Maertens scoort in de 93e minuut . Het wordt helemaal stil in 't Kuipje. Maertens maakt een wandeling door de defensie van Westerlo en legt de 2-3 beheerst binnen. OHL gaat hier winnen vanavond. .
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Mathieu Maertens van OH Leuven. 2, 3.
  6. Gele kaart voor Koen Van Langendonck van Westerlo tijdens tweede helft, minuut 90
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Siebe Schrijvers van OH Leuven. 2, 2.
  8. tweede helft, minuut 88. Daar is de 2-2 in de 88e minuut. OHL maakt gelijk op een moment dat weinig fans het nog verwachten. Kaba speelt perfect voor targetspits en bedient Schrijvers. Hij knalt hard de gelijkmaker binnen. We lijken naar verlengingen te gaan.  .
  9. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij OH Leuven, Thibault Vlietinck erin, Sofian Chakla eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij OH Leuven, Pierre Yves Ngawa erin, Sébastien Dewaest eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Westerlo, Lorenzo Noviello erin, Lyle Foster eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Westerlo, Igor Vetokele erin, Kyan Vaesen eruit
  13. tweede helft, minuut 83. Twee wissels bij Westerlo. Niet vergeten dat hier al heel lang met tien tegen tien wordt gespeeld. De vermoeidheid zal nu zeker gaan meespelen. Daarom wordt Vaesen naar de kant gehaald voor Vetokele. Noviello komt Foster vervangen, die met een blessure lijkt te sukkelen. .
  14. tweede helft, minuut 79. Wat verzint OHL? OH Leuven probeert iets te doen aan zijn achterstand, maar de aanvallen missen precisie voorlopig. Invaller Shengelia probeert zich door de verdediging te dribbelen, maar mikt dan hoog over. .
  15. Gele kaart voor Sébastien Dewaest van OH Leuven tijdens tweede helft, minuut 78
  16. tweede helft, minuut 76.
  17. Foster scoort nu wel, maar afgekeurd. Er blijft vanalles gebeuren in deze match. Foster scoort nu wel met het hoofd, maar dit feestje gaat niet door want de vlag van de lijnrechter gaat in de lucht. . tweede helft, minuut 75.
  18. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij OH Leuven, Levan Shengelia erin, Musa Tamari eruit