Standard dankt Henkinet en Muleka en stoot als laatste team door naar de kwartfinales

1. 75' - Verv. Aron Dønnum door Damjan Pavlovic
  2. 85' - Geel - Noe Dussenne
  1. 92' - Verv. Mehdi Carcela-González door Hamza Rafia
    Croky Cup - speeldag 1 - 02/12/21 - 20:49

Standard heeft zich als laatste geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. Pas in de verlengingen kon het de verlossende doelpunten scoren tegen Beerschot.

Doelpunten in Standard - Beerschot

• 97' Jackson Muleka (1-0)
    • 119' Merveille Bokadi (2-0)

Standard - Beerschot in een notendop:

• Sleutelmoment: Bij de start van de eerste verlenging brengt Standard-coach Elsner Muleka tussen de lijnen. De Congolees heeft slechts een handvol minuten nodig om Standard op voorsprong te koppen en Beerschot zo helemaal dood te knijpen.

• Man van de match: Beerschot vocht voor wat het waard was, maar botste telkens op een uitstekende Laurent Henkinet. De doelman bewees zich vanavond als de ideale stand-in voor Arnaud Bodart.

• Opvallend: Beerschot promoveerde vorig seizoen terug naar het hoogste niveau, maar kon sindsdien in 4 onderlinge confrontaties met Standard nog geen enkele keer winnen. Meer zelfs de Ratten scoorden in die 4 wedstrijden geen enkel doelpunt.

Aangename start zonder doelpunten

Na de terechte 3-1-nederlaag in de Ghelamco Arena besloot Standard-coach Luka Elsner zijn elftal om te gooien. Mehdi Carcela kreeg zo voor het eerst dit seizoen een basisplaats. De Marokkaanse dribbelaar liet zich ook opmerken in het openingskwartier, maar kon niet zoals vanouds de match naar zijn hand zetten.

Standard kwam wel al vroeg een eerste keer piepen, maar een kopbaldoelpunt van Klauss werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant kwam Soumaré een voetje te kort om een voorzet van Caicedo binnen te duwen. Net voor de pauze probeerde Soumaré het nog een keer, dit keer pakte Henkinet uit met een knappe reflex.

Kansen waren er verder niet meer waardoor beide teams na een aangename eerste helft zonder doelpunten gingen rusten. Het was een voorbode voor een betere tweede helft.

Dubbele omhaal bij Standard gaat 2 keer fout

Holzhauser vergeet te scoren

Na rust was het een gretig Beerschot dat de wet dicteerde, maar het ontbrak aan efficiëntie. De razendsnelle Soumaré zocht goed de diepte, maar zijn vluchtschot ging een metertje naast het doel van Henkinet.

Nadien eiste de Oostenrijker Raphael Holzhauser de hoofdrol op. Eerst mikte hij nog een vrije trap vanuit een scherpe hoek tegen de paal, enkele minuten later kwam hij oog in oog met Henkinet. De spelmaker talmde wat te lang en schoot dan zonder enige overtuiging vol op Henkinet.

Aan de overkant had ook Noë Dussenne de score kunnen openen, zijn buffelstoot werd door Pietermaat van de lijn gehaald. In het ultieme slot lieten ook nog invallers Dom en Tapsoba enkele wenkende kansen onbenut.

Onbegrijpelijke misser van Holzhauser

Gouden invaller Muleka beslist de match

Verlengingen dus, maar Beerschot zat duidelijk door zijn beste krachten heen. Elsner had met Jackson Muleka nog een stevige troef achter de hand kunnen houden en de Congolees besliste uiteindelijk ook de partij.

Al na een handvol minuten kopte hij een voorzet van Rafia onhoudbaar voorbij Vanhamel. Beerschot-coach Torrente gooide nog onder meer de jonge aanvaller Mukuna in de strijd, maar een comeback zat er niet meer in.

Standard speelde de partij volwassen uit en in het slot zorgden Muleka en Bokadi met een knap een-tweetje nog voor de verlossende 2-0. Standard bekert voort, Beerschot kan zich nu helemaal richten op operatie redding.

Standard slaat 2 keer toe in de verlengingen

23:20

Standard stoot door

Standard plaatst zich voor de kwartfinales na een felbevochten overwinning tegen Beerschot. Muleka besliste de wedstrijd met een doelpunt en een assist in de verlengingen. Beerschot liet vooral via Holzhauser enkele stevige kansen onbenut in de tweede helft.

120+1'
    106'
    23:19

Bokadi maakt het af in de 119e minuut: 2-0

23:18

Boeken dicht!

Muleka heeft het naar zijn zin in de verlengingen. Hij duikt goed het strafschopgebied in en biedt Bokadi, die de aanval op gang zette, de 2-0 aan.

23:16

Al-Dakhil gaat neer na een duel met Van den Bergh en ook Muleka blijft eventjes liggen. De fut is er helemaal uit bij beide teams.

23:13

Rafia en Fai laten de bal rustig rondgaan, Beerschot komt niet meer tot een voldragen aanval. Aanvallers Mukuna en Shankland kunnen hun stempel niet echt drukken.

23:09

Hoog over

Na een moeizame aanval kan Mukuna de bal nog terugleggen tot bij Dom, maar het schot van de invaller gaat richting de tweede ring.

23:07

Beerschot heeft al enorm veel gegeven. Dit keer kan Mukuna net niet bij een pass van Vaca. Sissako en Dussenne hebben hun zaakjes ook onder controle tegen Shankland, met Soumaré en Suzuki hadden ze het een pak lastiger.

23:05

Zowel Standard als Beerschot komt een eerste keer in de zone van de waarheid, maar zowel Vanhamel als Henkinet ruimt op.

23:04

Start tweede verlenging

Elsner haalt Cimirot nog naar de kant voor jeugspeler Al-Dakhil. Wat krijgen we nog te zien in het laatste deel van deze verlengingen?

91'
    23:02
    23:01

Einde eerste verlenging

De eerste 15 minuten van deze verlengingen zitten erop en Standard staat dankzij invaller Muleka op voorsprong. Wat kan er nog voor de bezoekers?

22:59

Muleka en Tapsoba zetten een snelle tegenaanval op poten. De Burkinees kan afdrukken, maar er zit nog een Beerschot-verdediger tussen.

22:57

Shankland mist zijn controle

Pietermaat lobt de bal heerlijk over de Standard-defensie, maar Shankland heeft dan te veel moeite met zijn controle om tot een schot te komen. Hier zat opnieuw meer in voor de bezoekers.