Standard dankt Henkinet en Muleka en stoot als laatste team door naar de kwartfinales

  einde (n.v.)
  20
  1. 35' - Geel - Raphael Holzhauser
  2. 26' - Geel - Mauricio Lemos
  3. 26' - Geel - Denis Dragus
  4. 22' - Geel - Moussa Sissako
  1. 90+1' - Verv. Issa Soumaré door Ilias Sebaoui
  2. 90+1' - Verv. João Klauss door Jackson Muleka
  3. 90' - Verv. Musashi Suzuki door Lawrence Shankland
  4. 85' - Geel - Noe Dussenne
  5. 75' - Verv. Aron Dønnum door Damjan Pavlovic
  6. 74' - Verv. Raphael Holzhauser door Ramiro Vaca
  7. 74' - Verv. Thibault de Smet door Jan Van den Bergh
  8. 60' - Verv. Denis Dragus door Abdoul Tapsoba
  9. 60' - Verv. Nicolas Raskin door Merveille Bokadi
  10. 56' - Verv. Mauricio Lemos door Joren Dom
   1. 100' - Verv. Moisés Caicedo door David Mukuna-Trouet
   2. 98' - Doelpunt - Jackson Muleka (1 - 0)
   3. 92' - Geel - Abdoul Tapsoba
   4. 92' - Verv. Mehdi Carcela-González door Hamza Rafia
    1. 120' - Doelpunt - Merveille Bokadi (2 - 0)
    2. 107' - Verv. Gojko Cimirot door Ameen Al-Dakhil

    Standard heeft zich als laatste geplaatst voor de kwartfinales van de Beker van België. Pas in de verlengingen kon het de verlossende doelpunten scoren tegen Beerschot.

    Doelpunten in Standard - Beerschot

    • 97' Jackson Muleka (1-0)
    • 119' Merveille Bokadi (2-0)

    Standard - Beerschot in een notendop:

    • Sleutelmoment: Bij de start van de eerste verlenging brengt Standard-coach Elsner Muleka tussen de lijnen. De Congolees heeft slechts een handvol minuten nodig om Standard op voorsprong te koppen en Beerschot zo helemaal dood te knijpen.

    • Man van de match: Beerschot vocht voor wat het waard was, maar botste telkens op een uitstekende Laurent Henkinet. De doelman bewees zich vanavond als de ideale stand-in voor Arnaud Bodart. 

    • Opvallend: Beerschot promoveerde vorig seizoen terug naar het hoogste niveau, maar kon sindsdien in 4 onderlinge confrontaties met Standard nog geen enkele keer winnen. Meer zelfs de Ratten scoorden in die 4 wedstrijden geen enkel doelpunt.

    Aangename start zonder doelpunten

    Na de terechte 3-1-nederlaag in de Ghelamco Arena besloot Standard-coach Luka Elsner zijn elftal om te gooien. Mehdi Carcela kreeg zo voor het eerst dit seizoen een basisplaats. De Marokkaanse dribbelaar liet zich ook opmerken in het openingskwartier, maar kon niet zoals vanouds de match naar zijn hand zetten.

     

    Standard kwam wel al vroeg een eerste keer piepen, maar een kopbaldoelpunt van Klauss werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Aan de overkant kwam Soumaré een voetje te kort om een voorzet van Caicedo binnen te duwen. Net voor de pauze probeerde Soumaré het nog een keer, dit keer pakte Henkinet uit met een knappe reflex.

     

    Kansen waren er verder niet meer waardoor beide teams na een aangename eerste helft zonder doelpunten gingen rusten. Het was een voorbode voor een betere tweede helft.

    Dubbele omhaal bij Standard gaat 2 keer fout

    Holzhauser vergeet te scoren

    Na rust was het een gretig Beerschot dat de wet dicteerde, maar het ontbrak aan efficiëntie. De razendsnelle Soumaré zocht goed de diepte, maar zijn vluchtschot ging een metertje naast het doel van Henkinet.

     

    Nadien eiste de Oostenrijker Raphael Holzhauser de hoofdrol op. Eerst mikte hij nog een vrije trap vanuit een scherpe hoek tegen de paal, enkele minuten later kwam hij oog in oog met Henkinet. De spelmaker talmde wat te lang en schoot dan zonder enige overtuiging vol op Henkinet.

     

    Aan de overkant had ook Noë Dussenne de score kunnen openen, zijn buffelstoot werd door Pietermaat van de lijn gehaald. In het ultieme slot lieten ook nog invallers Dom en Tapsoba enkele wenkende kansen onbenut.

    Onbegrijpelijke misser van Holzhauser

    Gouden invaller Muleka beslist de match

    Verlengingen dus, maar Beerschot zat duidelijk door zijn beste krachten heen. Elsner had met Jackson Muleka nog een stevige troef achter de hand kunnen houden en de Congolees besliste uiteindelijk ook de partij.

     

    Al na een handvol minuten kopte hij een voorzet van Rafia onhoudbaar voorbij Vanhamel. Beerschot-coach Torrente gooide nog onder meer de jonge aanvaller Mukuna in de strijd, maar een comeback zat er niet meer in.

     

    Standard speelde de partij volwassen uit en in het slot zorgden Muleka en Bokadi met een knap een-tweetje nog voor de verlossende 2-0. Standard bekert voort, Beerschot kan zich nu helemaal richten op operatie redding. 

    Standard slaat 2 keer toe in de verlengingen

    Fase per fase

    1. einde, 23 uur 20. Standard stoot door. Standard plaatst zich voor de kwartfinales na een felbevochten overwinning tegen Beerschot. Muleka besliste de wedstrijd met een doelpunt en een assist in de verlengingen. Beerschot liet vooral via Holzhauser enkele stevige kansen onbenut in de tweede helft. .
    2. tweede verlenging, minuut 121 match afgelopen
    3. tweede verlenging, minuut 120. Bokadi maakt het af in de 119e minuut: 2-0.

     Bokadi maakt het af in de 119e minuut: 2-0

    4. Doelpunt tijdens tweede verlenging, minuut 120 door Merveille Bokadi van Standard. 2, 0.
    5. tweede verlenging, minuut 119. Boeken dicht! . Muleka heeft het naar zijn zin in de verlengingen. Hij duikt goed het strafschopgebied in en biedt Bokadi, die de aanval op gang zette, de 2-0 aan. .
    6. tweede verlenging, minuut 117. Al-Dakhil gaat neer na een duel met Van den Bergh en ook Muleka blijft eventjes liggen. De fut is er helemaal uit bij beide teams. .
    7. tweede verlenging, minuut 115. Rafia en Fai laten de bal rustig rondgaan, Beerschot komt niet meer tot een voldragen aanval. Aanvallers Mukuna en Shankland kunnen hun stempel niet echt drukken. .
    8. tweede verlenging, minuut 111. Hoog over. Na een moeizame aanval kan Mukuna de bal nog terugleggen tot bij Dom, maar het schot van de invaller gaat richting de tweede ring. .
    9. tweede verlenging, minuut 109. Beerschot heeft al enorm veel gegeven. Dit keer kan Mukuna net niet bij een pass van Vaca. Sissako en Dussenne hebben hun zaakjes ook onder controle tegen Shankland, met Soumaré en Suzuki hadden ze het een pak lastiger. .
    10. tweede verlenging, minuut 107. Zowel Standard als Beerschot komt een eerste keer in de zone van de waarheid, maar zowel Vanhamel als Henkinet ruimt op.  .
    11. tweede verlenging, minuut 107. Vervanging bij Standard, Ameen Al-Dakhil erin, Gojko Cimirot eruit
    12. tweede verlenging, minuut 106. Start tweede verlenging . Elsner haalt Cimirot nog naar de kant voor jeugspeler Al-Dakhil. Wat krijgen we nog te zien in het laatste deel van deze verlengingen? .
    13. tweede verlenging, minuut 106 match begonnen
    14. eerste verlenging, minuut 107. Einde eerste verlenging. De eerste 15 minuten van deze verlengingen zitten erop en Standard staat dankzij invaller Muleka op voorsprong. Wat kan er nog voor de bezoekers? .
    15. eerste verlenging, minuut 105. Muleka en Tapsoba zetten een snelle tegenaanval op poten. De Burkinees kan afdrukken, maar er zit nog een Beerschot-verdediger tussen.  .
    16. eerste verlenging, minuut 103. Shankland mist zijn controle. Pietermaat lobt de bal heerlijk over de Standard-defensie, maar Shankland heeft dan te veel moeite met zijn controle om tot een schot te komen. Hier zat opnieuw meer in voor de bezoekers.  .
    17. eerste verlenging, minuut 101.
    18. eerste verlenging, minuut 100. Dit is uiteraard een uppercut voor Beerschot, maar daarom nog geen knock-out. De jonge aanvaller Mukuna komt middenvelder Caicedo aflossen, kan hij nog zorgen voor de gelijkmaker?  .
    19. eerste verlenging, minuut 100. Sclessin moet er 97 minuten op wachten: Muleka kopt 1-0 binnen.

     Sclessin moet er 97 minuten op wachten: Muleka kopt 1-0 binnen