De Sart is Gentse bekerheld met pegel en penalty tegen Lommel

  1. 19' - Geel - Bruno Godeau
  2. 18' - Doelpunt - Julien De Sart (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Laurent Depoitre door Gianni Bruno
  2. 85' - Verv. Tarik Tissoudali door Matisse Samoise
  3. 85' - Verv. Sven Kums door Yonas Malede
  4. 85' - Verv. Caio Roque door Ishak Talal Boussouf
  5. 85' - Verv. Núrio door Sulayman Marreh
  6. 78' - Verv. Jesper Tolinsson door Rafik Belghali
  7. 76' - Doelpunt - Julien De Sart (0 - 2)
  8. 75' - Geel - Glenn Neven
  9. 73' - Verv. Vadis Odjidja Ofoe door Elisha Owusu
  10. 72' - Geel - Arno Verschueren
  11. 62' - Verv. Agustin Anello door Daniel Arzani

  Gent heeft gedaan wat het moest doen op het veld van Lommel: winnen. Grote man bij de bezoekers was Julien De Sart, die de Gentse goals voor zijn rekening nam. Lommel bood wel weerwerk in de tweede helft, maar kwam te laat om de ploeg uit 1A te verschalken. 

  Doelpunten:

  • 18' De Sart 0-1
  • 77' De Sart (p.) 0-2 

  De weergoden waren de 700-tal Lommelse supporters niet goed gezind. In een striemende regen begonnen Lommel en Gent aan de partij. De bezoekers voelden zich als een vis in het water in Limburg en waren erg gretig.


  Vadis Odjidja dirigeerde de Gentse aanvalsgolven, een doelpuntje leverden die niet op. "Dan maar op stilstaande fase proberen", dacht collega-middenvelder Kums. Zijn hoekschop werd weggekopt, maar in de herneming pakte De Sart uit met een heerlijke pegel.


  Lommel voelde nattigheid en formuleerde meteen een antwoord. Kis knalde een vrije trap tegen de paal. Vlak voor rust kopte Anello de gelijkmaker over, en dus mochten beide ploegen zich omkleden bij een 0-1-ruststand.

   

  Lommel gooide na de pauze Arzani in de strijd. De dribbelkont bezorgde Gent kopzorgen. De hoop op een nieuwe stunt groeide bij de thuisploeg. Tot de bezoekers een penalty kregen. Onvrede bij de Limburgse aanhang, want die zag een overtreding in de opbouw.

   

  De Sart liet het niet aan zijn hart komen en knalde de dubbele voorsprong tegen de touwen. Gent had zijn schaapjes op het droge en tikte de wedstrijd uit. Volgende uitdaging: de kwartfinales.

  Gent feliciteert De Sart met zijn knap doelpunt.

  Neven: "Tissoudali lokte penalty slim uit"

  Glenn Neven (Lommel):  "Gent komt op voorsprong dankzij een mooie goal. Toch denk ik dat we de eerste helft de betere kansen hebben. Dan hoop je zo lang mogelijk het kleinste verschil vast te houden en je in de wedstrijd te knokken."

   

  "De ref gaf bij de strafschop zelf toe dat hij niets had gezien en hij liet doorspelen. Aan de andere kant raak ik Tissoudali licht en ging hij neer. Dat was slim van hem. Toen de 0-2 viel,  was het over voor ons." 

   

  "We mogen de beker met opgeheven hoofd verlaten. Dit was voor ons een wedstrijd in cadeauverpakking na de match in Charleroi. Daar wonnen we op een diefje, vandaag had Gent gewoon meer kwaliteit. Het is mooi geweest."

  Castro-Montes (Gent): "We moesten sneller de wedstrijd beslissen. Dat deden we niet, dus was die tweede treffer erg belangrijk. We weten dat Lommel gevaarlijk kon zijn op stilstaande fases, we bleven op onze hoede."

   

  "We creëerden niet erg veel, maar hadden kansen genoeg om te scoren. Ook Laurent Depoitre, al mag je niet onderschatten hoeveel werk hij verzet voor de ploeg. Het enige wat ontbreekt, is een doelpuntje van hem. Voor de rest is iedereen blij met hem."

  Fase per fase

  1. einde, 21 uur 47. Gent stoot door naar de kwartfinales. Gent klopt Lommel met 0-2. Daar mag Hein Vanhaezebrouck Julien De Sart voor bedanken. De middenvelder scoorde een pegel en zette een penalty om. Lommel was een halfuur gevaarlijk, maar kon de ploeg uit 1A niet verrassen. .
  2. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  3. 3 minuten extra. De 90 minuten zitten erop, nog 3 minuten toegevoegde tijd komen erbij. . tweede helft, minuut 89.
  4. tweede helft, minuut 85. Lommel is nog gevaarlijk op vrije trap. Sales loopt goed weg van zijn verdediger, maar oog in oog met Bolat kan de spits niet afwerken. .
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Gianni Bruno erin, Laurent Depoitre eruit
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Matisse Samoise erin, Tarik Tissoudali eruit
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Yonas Malede erin, Sven Kums eruit
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Lommel SK, Ishak Talal Boussouf erin, Caio Roque eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij KAA Gent, Sulayman Marreh erin, Núrio eruit
  10. tweede helft, minuut 81. Lommel penetreert de Gentse zestien en schreeuwt om een strafschop. De scheids verroert geen vin, ondertussen wisselt Vanhaezebrouck viermaal. .
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Lommel SK, Rafik Belghali erin, Jesper Tolinsson eruit
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Julien De Sart van KAA Gent. 0, 2.
  13. Gele kaart voor Glenn Neven van Lommel SK tijdens tweede helft, minuut 75
  14. tweede helft, minuut 74. De Sart maakt zijn tweede! De Sart trapt de penalty hard tegen de netten. Gent geniet van de dubbele voorsprong. .
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij KAA Gent, Elisha Owusu erin, Vadis Odjidja Ofoe eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Penalty Gent! Tissoudali gaat op wandel in de Lommelse zestien en gaat neer. Penalty volgens de scheids. Het thuispubliek is razend, want de supporters zagen een overtreding in de opbouw. .
  17. tweede helft, minuut 72. Lommel zet zijn voet naast Gent in de partij. De thuisploeg eist de bal op en dwingt de Gentse verdediging tot foutjes. .
  18. Gele kaart voor Arno Verschueren van Lommel SK tijdens tweede helft, minuut 72
  19. Bolat brengt redding. Arzani - weer hij - probeert het eens van ver. Bolat moet zich volledig strekken om de bal uit zijn doel te boksen. Gaat het dan toch eens lukken voor Lommel? . tweede helft, minuut 67.
  20. tweede helft, minuut 66. Hanche-Olsen kopt een hoekschop van Kums op het dak van het doel. Alweer is Gent gevaarlijk op stilstaande fase. .