• home
 • video
 • pas verschenen

  KV Mechelen en Union blijven dromen na cupmatch met twee gezichten 

  einde
  00
  terugwedstrijd 2 - 1
  1. 44' - Geel - Thibaut Peyre
  1. 88' - Geel - Ismaël Kandouss
  2. 86' - Verv. Percy Tau door Roman Ferber
  3. 84' - Verv. Rob Schoofs door Tim Matthys
  4. 72' - Verv. Youssouf Niakate door Serge Tabekou
  5. 71' - Verv. Igor De Camargo door Williams Togui Mel
  6. 64' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
  7. 59' - Geel - Youssouf Niakate
  8. 50' - Verv. Mathias Fixelles door Max Besuschkow
  9. 47' - Geel 2 - Thibaut Peyre

  Tussen KV Mechelen en Union is in de beker van België nog niets beslist. KV Mechelen was voor de pauze nergens, maar vergat in het tweede bedrijf na snel rood bij de bezoekers zijn kansen af te maken: 0-0. Volgende week dinsdag volgt de return.

  Ruim verslag van KV Mechelen-Union in de halve finale van de Croky Cup

  Video player inladen ...

  Union verrast thuisploeg met gretige eerste helft

  Een match zonder goals, nauwelijks kansen en toch weinig saaie momenten, dat moet de beker zijn. KV Mechelen en Union maakten er een echte cupmatch van. Na de eerste helft kon KV Mechelen enkel over de 0-0-tussenstand tevreden zijn.

   

  Union was gretiger, won de fysieke strijd en kwam als enige ploeg tot combinaties. De vinnige Tau en nieuwkomer Teuma deden Mechelen pijn. Niet toevallig lagen ze aan de basis van twee goals, maar Tau werd even vaak afgefloten voor buitenspel. Twee keer een randgeval.

   

  Het duurde tot de laatste 5 minuten voor de thuisploeg kon dreigen. Niet toevallig vanop stilstaande fases. De Camargo kopte te zwak bij een corner en Kaya schilderde een vrije trap rakelings naast.

  Storm en Van Damme tekenen voor de knapste actie van de avond

  Video player inladen ...

  KV Mechelen komt niet tot scoren tegen tien

  De tweede helft begon dramatisch voor Union. Aanvoerder Peyre wou ongelukkig uitglijden goedmaken, maar miste zijn tackle compleet. Logisch rood was het gevolg. Union werd de hele tweede helft in de loopgraven gedwongen en zou geen kans meer versieren.

   

  De bezoekers streden wel met een groot hart, maar zagen een halfuur toch sterretjes. Alleen vergat KV Mechelen drie goede kansen af te maken. Storm kreeg de grootste, maar miste alleen voor doel. Ook invallers Tainmont en Togui kwamen er dichtbij, maar ook bij hen was het net niet. Union heeft volgende week dinsdag het thuisvoordeel. KVM kan rekenen op het voordeel dat goals buitenhuis opleveren.

  Deelt Teuma hier een klap uit aan De Camargo?

  Video player inladen ...

  KVM-coach: "Maar één opmerking: mijn spelers moeten hun kansen afwerken"

  • Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "We verdienden om te winnen. Voor de rust waren we slordig. Dat beterde na een halfuur en ik ben tevreden over onze prestatie na de pauze. Ik zag veel gretigheid. We domineerden Union volledig en verdienden minstens één doelpunt. Dat is jammer genoeg niet gevallen en dat is mijn enige opmerking voor de spelers. Ze moeten hun kansen afwerken. Dinsdag volgt de return al. Voor ons wacht tussendoor zaterdag ook nog de topper in de competitie tegen Beerschot Wilrijk. Die is eigenlijk nog wel belangrijker, want promotie blijft het belangrijkste doel. De beker is een bonus."
  • Joachim Van Damme (KV Mechelen): "Het was een hele moeilijke eerste helft met veel kansen voor Union. Wij hadden na de pauze een goaltje kunnen maken. Het was een speciale wedstrijd. Union is moeilijk te bekampen. Het zijn altijd open wedstrijden. Of er nu een favoriet is? Dat denk ik niet. We hebben allebei een kans."
  • Luka Elsner (coach Union): "Ons eerste halfuur was fantastisch. Na de rust veranderde de match door die rode kaart. Ik heb de fout nog niet gezien en weet niet of het terecht was. Maar wat zeker is, is dat we daarna gevochten hebben als leeuwen. Dinsdag is alles nog mogelijk. We zullen tot het uiterste gaan om de finale te bereiken."

  Vrancken: "Alleen die goal ontbrak"

  Video player inladen ...

  Van Damme: "Union is een heel moeilijke ploeg om te bekampen"

  Video player inladen ...

  Schoofs: "De kansen blijven gelijk voor volgende week"

  Video player inladen ...

  Tau: "Goed resultaat voor Union, na rood werd het moeilijk"

  Video player inladen ...

  Fase per fase

  1. Einde match

   Alles ligt nog open voor de terugmatch volgende week. Een match met twee gezichten, veel inzet, maar geen goals eindigt op 0-0.
  2. Geen penalty

   Iedereen bij KVM wil een penalty omdat Traoré de bal in het strafschopgebied tegen Vega knalt. Opportunisme van de thuisploeg, want hier kan de verdediger helemaal niks aan doen.
  3. Ook Engvall krijgt de bal niet tegen het net

   Een nieuwe grote kans voor KVM. Matthys zet voor. Engvall heeft ruimte om te koppen, maar moet dat met zijn achterhoofd doen. Weg kans. De thuisploeg verdient wel een goal.
  4. Vijf minuten extra

   Bij Union zullen ze het niet graag zien. Er komen vijf minuten extra tijd bij.
  5. KV Mechelen krijgt een vrije trap in minuut 89. Kaya mag de bal voor doel smijten, maar het is geen goede van de aanvoerder. De zenuwen gieren bij iedereen in het stadion door de kelen.
  6. Bijna nog 1-0

   Bijna toch nog de goal voor de thuisploeg. Kaya gooit de bal snedig voor doel. De kopbal van invaller Togui gaat echt maar rakelings naast.
  7. Union doet alles nu om het tempo te breken. KVM heeft het moeilijk om zelf de motor aan te zwengelen. Saai is het niet, maar dat komt niet door het spelniveau. Eerder door de duels en de cup-sfeer.