1. 64' - Verv. Nikola Storm door Clément Tainmont
    2. 72' - Verv. Youssouf Niakaté door Serge Tabekou
    3. 88' - Geel - Ismaël Kandouss
    Croky Cup - speeldag 1 - 23/01/19 - 20:48

Tussen KV Mechelen en Union is in de beker van België nog niets beslist. KV Mechelen was voor de pauze nergens, maar vergat in het tweede bedrijf na snel rood bij de bezoekers zijn kansen af te maken: 0-0. Volgende week dinsdag volgt de return.

Ruim verslag van KV Mechelen-Union in de halve finale van de Croky Cup

Union verrast thuisploeg met gretige eerste helft

Een match zonder goals, nauwelijks kansen en toch weinig saaie momenten, dat moet de beker zijn. KV Mechelen en Union maakten er een echte cupmatch van. Na de eerste helft kon KV Mechelen enkel over de 0-0-tussenstand tevreden zijn.

Union was gretiger, won de fysieke strijd en kwam als enige ploeg tot combinaties. De vinnige Tau en nieuwkomer Teuma deden Mechelen pijn. Niet toevallig lagen ze aan de basis van twee goals, maar Tau werd even vaak afgefloten voor buitenspel. Twee keer een randgeval.

Het duurde tot de laatste 5 minuten voor de thuisploeg kon dreigen. Niet toevallig vanop stilstaande fases. De Camargo kopte te zwak bij een corner en Kaya schilderde een vrije trap rakelings naast.

Storm en Van Damme tekenen voor de knapste actie van de avond

KV Mechelen komt niet tot scoren tegen tien

De tweede helft begon dramatisch voor Union. Aanvoerder Peyre wou ongelukkig uitglijden goedmaken, maar miste zijn tackle compleet. Logisch rood was het gevolg. Union werd de hele tweede helft in de loopgraven gedwongen en zou geen kans meer versieren.

De bezoekers streden wel met een groot hart, maar zagen een halfuur toch sterretjes. Alleen vergat KV Mechelen drie goede kansen af te maken. Storm kreeg de grootste, maar miste alleen voor doel. Ook invallers Tainmont en Togui kwamen er dichtbij, maar ook bij hen was het net niet. Union heeft volgende week dinsdag het thuisvoordeel. KVM kan rekenen op het voordeel dat goals buitenhuis opleveren.

Deelt Teuma hier een klap uit aan De Camargo?

KVM-coach: "Maar één opmerking: mijn spelers moeten hun kansen afwerken"

• Wouter Vrancken (coach KV Mechelen): "We verdienden om te winnen. Voor de rust waren we slordig. Dat beterde na een halfuur en ik ben tevreden over onze prestatie na de pauze. Ik zag veel gretigheid. We domineerden Union volledig en verdienden minstens één doelpunt. Dat is jammer genoeg niet gevallen en dat is mijn enige opmerking voor de spelers. Ze moeten hun kansen afwerken. Dinsdag volgt de return al. Voor ons wacht tussendoor zaterdag ook nog de topper in de competitie tegen Beerschot Wilrijk. Die is eigenlijk nog wel belangrijker, want promotie blijft het belangrijkste doel. De beker is een bonus."
    • Joachim Van Damme (KV Mechelen): "Het was een hele moeilijke eerste helft met veel kansen voor Union. Wij hadden na de pauze een goaltje kunnen maken. Het was een speciale wedstrijd. Union is moeilijk te bekampen. Het zijn altijd open wedstrijden. Of er nu een favoriet is? Dat denk ik niet. We hebben allebei een kans."
    • Luka Elsner (coach Union): "Ons eerste halfuur was fantastisch. Na de rust veranderde de match door die rode kaart. Ik heb de fout nog niet gezien en weet niet of het terecht was. Maar wat zeker is, is dat we daarna gevochten hebben als leeuwen. Dinsdag is alles nog mogelijk. We zullen tot het uiterste gaan om de finale te bereiken."

Vrancken: "Alleen die goal ontbrak"

Van Damme: "Union is een heel moeilijke ploeg om te bekampen"

Schoofs: "De kansen blijven gelijk voor volgende week"

Tau: "Goed resultaat voor Union, na rood werd het moeilijk"

90+5'

Einde match

Alles ligt nog open voor de terugmatch volgende week. Een match met twee gezichten, veel inzet, maar geen goals eindigt op 0-0.
    90+4'

Geen penalty

Iedereen bij KVM wil een penalty omdat Traoré de bal in het strafschopgebied tegen Vega knalt. Opportunisme van de thuisploeg, want hier kan de verdediger helemaal niks aan doen.
    89'

Ook Engvall krijgt de bal niet tegen het net

Een nieuwe grote kans voor KVM. Matthys zet voor. Engvall heeft ruimte om te koppen, maar moet dat met zijn achterhoofd doen. Weg kans. De thuisploeg verdient wel een goal.
    89'

Vijf minuten extra

Bij Union zullen ze het niet graag zien. Er komen vijf minuten extra tijd bij.
    84'
    KV Mechelen krijgt een vrije trap in minuut 89. Kaya mag de bal voor doel smijten, maar het is geen goede van de aanvoerder. De zenuwen gieren bij iedereen in het stadion door de kelen.
    82'

Bijna nog 1-0

Bijna toch nog de goal voor de thuisploeg. Kaya gooit de bal snedig voor doel. De kopbal van invaller Togui gaat echt maar rakelings naast.
    78'
    Union doet alles nu om het tempo te breken. KVM heeft het moeilijk om zelf de motor aan te zwengelen. Saai is het niet, maar dat komt niet door het spelniveau. Eerder door de duels en de cup-sfeer.
    76'
    Bij KVM is Engvall boos dat Selemani lang blijft liggen en verzorging wil. KVM heeft niet veel reden om te klagen, want de overtreding van Bakayoko was stevig en dat niet voor het eerst. Hij ontsnapt opnieuw aan geel.
    73'

KVM heeft zijn greep wat moeten lossen, dat moeten ze opnieuw beter vastgrijpen."

Peter Vandenbempt
    73'
    KVM heeft de bal, maar het is moeilijk om een gaatje te vinden. Union zakt helemaal in en rekent op een snelle tegenstoot. Voorlopig zonder succes.
    72'
    69'
    69'

Einde match voor De Camargo

Wordt De Camargo gespaard of zit de spits op zijn tandvlees. Hij wordt gewisseld voor Togui Mel.
    67'

Tainmont mist ook

Van Damme verstuurt een perfecte diepe bal achter de verdediging van Union met Tainmont als einddoel. Makkelijk is het niet, maar gezien de ruimte die hij heeft, moet Tainmont doelman Kristiansen meer testen dan dit zwakke schotje.