Dender bibbert en beeft, maar houdt de jonge Rouches toch van een driepunter

vr 11 november 2022 23:15
      Challenger Pro League - speeldag 13 - 11/11/22 - 20:00

Broederlijk delen in de Challenger Pro League. Na het gelijkspel tussen Club NXT en de RSCA Futures deelden ook Standard en Dender de punten. De jonge Rouches kenden geen geluk in de zone van de waarheid. Dender had het dan weer moeilijk om de spieren weer optimaal aan de praat te krijgen na het Beker-intermezzo.

De beloften van Standard kwamen iets uitgeruster aan de aftrap van het duel tegen Dender vandaag. De bezoekers likten in de beginfase duidelijk hun wonden nog van de uitputtingsslag in de Croky Cup tegen Standard, die op een anticlimactische 0-1 eindigde.

Standard had de touwtjes dus in handen, maar kreeg op het half uur het spreekwoordelijke deksel op de neus. Jasper Van Oudenhove dook plots als een duiveltje uit een doosje op in de rechthoek om zo een uitgemeten voorzet van Michaël Lallemand tegen het net te duwen.

De jonkies van Standard bleven even verweesd achter, maar voerden nadien de druk stelselmatig weer op. Met succes. Vlak voor de rust kreeg Kobe Cools de bal in de grote rechthoek tegen zijn hand: penalty.

Een koud kunstje voor Ilyes Ziani. De winger - die uitgeleend wordt door Union - zette de elfmeter ijskoud om. Hij bezegelde zo meteen de eindstand, want ondanks heel wat goede wil van vooral de Rouches doofde de partij in de tweede helft doelpuntenloos uit.