• home
 • video
 • pas verschenen

  700e goal van Messi volstaat niet voor zege van Barça tegen Atletico

  einde
  22
  1. 36' - Geel - Saúl
  2. 19' - Doelpunt strafschop - Saúl (1 - 1)
  3. 18' - Geel - Gerard Piqué
  4. 17' - Geel - Marc-André ter Stegen
  5. 12' - Own goal - Diego Costa (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Thomas Lemar
  2. 90' - Verv. Arturo Vidal door Antoine Griezmann
  3. 85' - Verv. Sergio Busquets door Ansu Fati
  4. 85' - Verv. Yannick Carrasco door Thomas Lemar
  5. 85' - Verv. Ángel Correa door Vitolo
  6. 80' - Geel - Yannick Carrasco
  7. 76' - Verv. Diego Costa door Álvaro Morata
  8. 75' - Geel - Diego Costa
  9. 69' - Verv. Marcos Llorente door João Félix
  10. 63' - Verv. Ivan Rakitic door Sergi Roberto
  11. 62' - Doelpunt strafschop - Saúl (2 - 2)
  12. 61' - Geel - Lionel Messi
  13. 51' - Geel - Felipe
  14. 50' - Doelpunt strafschop - Lionel Messi (2 - 1)
  12'Diego Costa1 - 0
  19'Saúl1 - 1
  50'Lionel Messi2 - 1
  62'Saúl2 - 2

  Barcelona heeft een slechte zaak gedaan in de titelstrijd. Ondanks een panenka van Messi (zijn 700e goal) raakte het niet verder dan 2-2 tegen Atletico met sterke Carrasco. Real Madrid kan donderdag 4 punten uitlopen.

  Barcelona - Atletico Madrid in een notendop

  • Sleutelmoment: Net wanneer Atletico op het uur uitgeteld lijkt, dwingt Carrasco een 2e penalty af. Saul Niguez zet die om.
  • Man van de match: Het is moeilijk om Messi links te laten liggen, maar Carrasco was met zijn acties nog bepalender bij Atletico dan Messi bij Barcelona. De Rode Duivel heeft zijn snelheid en scherpte terug.
  • Opvallend: Lionel Messi tekent met een panenka voor zijn 700e goal, 582 daarvan maakte hij met zijn gouden linkervoet. Zijn 600e doelpunt maakte de Argentijn toevallig ook tegen Atletico.
  • Statistiek: Diego Simeone moet nog wat langer wachten op zijn eerste competitiezege tegen Barcelona als coach van Atletico. Barcelona verloor sinds 2010 niet meer van Atletico in La Liga. 

  Messi en Carrasco zijn uitblinkers in leuke match

  Na de misstap bij Celta de Vigo kwam een crisis al om de hoek piepen bij Barcelona en dus volstond enkel een zege tegen Atletico Madrid. In een hoogstaande openingsfase waren Lionel Messi en Yannick Carrasco de uitblinkers.

   

  De Argentijn van Barcelona dwong Diego Costa schlemielig in de fout bij een hoekschop voor de 1-0, de Rode Duivel van Atletico dwong na een knappe rush een strafschop af. Die werd eerst gemist door Diego Costa, maar dankzij de VAR kon Saul Niguez bij de tweede poging wel scoren: 1-1.

   

  Die 1-1 was ook de ruststand, maar net na de rust eiste Messi opnieuw de schijnwerpers op. Vanaf de stip en met een panenka tekende hij voor het 700e doelpunt uit zijn carrière.

   

  Barcelona dacht de wedstrijd uit te spelen, maar dat was buiten Carrasco gerekend. Hij dwong opnieuw een penalty af en die werd met veel geluk weer verzilverd door Saul Niguez: 2-2. In een spannende slotfase kwamen beide teams nog dicht bij de zege, maar er vielen geen doelpunten meer.

   

  De tweede 2-2 op een rij is duur puntenverlies voor Barcelona in de strijd om de titel met Real Madrid. Als Real donderdag thuis wint van Getafe, dan zet het Barcelona op 4 punten. Atletico blijft ongeslagen na de herstart van La Liga en behoudt zijn derde plaats.

  Rush van Carrasco leidt naar strafschop en gelijkmaker

  Heerlijk technisch hoogstandje van Lionel Messi

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde: 2-2. Barcelona heeft een slechte zaak gedaan in de titelstrijd.Het raakt ondanks een panenka van Messi (zijn 700 e goal) niet verder dan 2-2 tegen Atletico met sterke Carrasco. Real Madrid kan donderdag 4 punten uitlopen. .
  2. Gele kaart voor Thomas Lemar van Atlético Madrid tijdens tweede helft, minuut 94
  3. tweede helft, minuut 92. En plots is Atletico daar ook nog; Lemar mag op Ter Stegen af, maar de Fransman komt niet tot een schot en Barcelona kan de bal met vereende krachten wegwerken. .
  4. Toegevoegde tijd. Er komen nog 4 minuten bij. . tweede helft, minuut 91.
  5. tweede helft, minuut 91. Fati kan versnellen na een één-tweetje met Suarez, maar de jonge aanvaller loopt zich vast.  .
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Barcelona, Antoine Griezmann erin, Arturo Vidal eruit
  7. tweede helft, minuut 88. Pijnlijk toch: Griezmann valt tegen zijn ex-ploeg in bij het ingaan van de toegevoegde tijd. .
  8. tweede helft, minuut 87. Atletico drukt Barcelona even tegen het eigen doel. Morata is te egoïstisch en Vitolo kan ook niet afdrukken. .
  9. tweede helft, minuut 86. Het schreeuwt om bevestiging wat Yannick Carrasco hier liet zien. Eén zwaluw maakt de lente niet. Filip Joos (commentator Play Sports).
  10. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Barcelona, Ansu Fati erin, Sergio Busquets eruit