Philippe Clement haalt opgelucht adem: zijn Monaco wint de topper bij Marseille

  1. 90+1' - Geel - Boubacar Kamara
  2. 85' - Verv. Wissam Ben Yedder door Aleksandr Golovin
  3. 81' - Verv. Luan Peres door Sead Kolašinac
  4. 80' - Verv. Valentin Rongier door Pol Lirola
  5. 78' - Verv. Kevin Volland door Myron Boadu
  6. 78' - Verv. Gelson Martins door Sofiane Diop
  7. 78' - Verv. Benoît Badiashile door Chrislain Matsima
  8. 65' - Verv. Cedric Bakambu door Bamba Dieng
  9. 58' - Doelpunt - Gelson Martins (0 - 1)
  10. 56' - Geel - Axel Disasi
  11. 54' - Geel - Luan Peres
  58'goalGelson Martins0 - 1

  Philippe Clement kan weer relaxter werken. Gelson Martins schonk de Monaco-trainer de zege in de topper tegen Marseille.  Monaco blijft zo in de buurt van de top vier in Frankrijk.

  Na een 9 op 21 begon Clement met wat druk op zijn schouders aan de wedstrijd bij Marseille.

   

  In het Stade Vélodrome werd Monaco ook naar de keel gegrepen voor de rust. Toch scoorde het als eerste, maar het doelpunt van Lucas in de 42e minuut werd afgekeurd voor buitenspel.

   

  Dat moment veranderde eigenlijk de krachtsverhoudingen want na de rust tapte Monaco uit een ander vaatje.

   

  Iets voor het uur opende Gelson Martins de score voor de bezoekers in de rebound. Monaco vergat daarna om het helemaal af te maken. Het hield stand en trekt met drie belangrijke punten op zak terug naar het prinsdom.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Boubacar Kamara (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Myron Boadu (AS Monaco). tweede helft, minuut 94.
  3. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Myron Boadu (AS Monaco) stond buitenspel. tweede helft, minuut 93.
  4. Sofiane Diop (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gerson (Olympique Marseille). tweede helft, minuut 92.
  5. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. Gele kaart voor Boubacar Kamara van Olympique Marseille tijdens tweede helft, minuut 91
  7. Boubacar Kamara (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sofiane Diop (AS Monaco). tweede helft, minuut 91.
  8. Arkadiusz Milik (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Youssouf Fofana (AS Monaco). tweede helft, minuut 91.
  9. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Arkadiusz Milik (Olympique Marseille) stond buitenspel. tweede helft, minuut 90.
  10. Aurélien Tchouaméni (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Boubacar Kamara (Olympique Marseille). tweede helft, minuut 88.
  11. Jean Lucas (AS Monaco) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mattéo Guendouzi (Olympique Marseille). tweede helft, minuut 88.
  12. Boubacar Kamara (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Aleksandr Golovin (AS Monaco). tweede helft, minuut 86.
  13. Duje Caleta-Car (Olympique Marseille) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 85.
  14. Dimitri Payet neemt de hoekschop voor Olympique Marseille. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 85.
  15. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij AS Monaco, Aleksandr Golovin erin, Wissam Ben Yedder eruit
  16. Youssouf Fofana (AS Monaco) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 83.
  17. Gerson (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sofiane Diop (AS Monaco). tweede helft, minuut 83.
  18. Arkadiusz Milik (Olympique Marseille) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 81.
  19. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Olympique Marseille, Sead Kolašinac erin, Luan Peres eruit
  20. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Olympique Marseille, Pol Lirola erin, Valentin Rongier eruit