• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leicester en scorende Tielemans knikkeren United uit de FA Cup

  1. 38' - Doelpunt - Mason Greenwood (1 - 1)
  2. 30' - Geel - Harry Maguire
  3. 24' - Doelpunt - Kelechi Iheanacho (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Fred door Amad Diallo
  2. 83' - Verv. Jamie Vardy door Hamza Choudhury
  3. 78' - Doelpunt - Kelechi Iheanacho (3 - 1)
  4. 76' - Geel - Jonny Evans
  5. 73' - Verv. Ayoze Pérez door Dennis Praet
  6. 72' - Geel - Scott McTominay
  7. 69' - Geel - Marc Albrighton
  8. 64' - Verv. Donny van de Beek door Edinson Cavani
  9. 64' - Verv. Alex Telles door Luke Shaw
  10. 64' - Verv. Paul Pogba door Scott McTominay
  11. 64' - Verv. Nemanja Matic door Bruno Fernandes
  12. 52' - Doelpunt - Youri Tielemans (2 - 1)

  Leicester City heeft zich geplaatst voor de halve finales in de FA Cup. Tegen Manchester United won het verdiend, na twee doelpunten van Kelechi Iheanacho en eentje van Rode Duivel Youri Tielemans. In de halve finales treffen Tielemans en co Southampton.

  Geklungel bij United, maar Greenwood scoort 1-1

  Vooraf zagen de statistieken er niet rooskleurig uit voor Tielemans & co. Leicester kon in zijn laatste 13 duels tegen United nooit met de 3 punten aan de haal gaan én de mannen uit Manchester hadden bovendien al niet meer verloren sinds 27 januari.

   

  Maar Leicester nam de wedstrijd in handen en greep United meteen bij de keel. Na 3 minuten loste Kelechi Iheanacho al een eerste waarschuwingsschot, maar Henderson stond alert te keepen.

   

  Niet veel later was het dan toch bingo voor de jonge Nigeriaan. Fred klungelde even en reikte de openingsgoal op een presenteerblaadje aan, Iheanacho twijfelde niet: 1-0.

   

  Bij United waren ze even van hun melk, maar Greenwood bracht de bezoekers, na een knappe dummie van Van de Beek, alsnog langszij. Leicester probeerde wel nog, maar met een 1-1 gelijkspel gingen de spelers de kleedkamers in.

   

  Lees voort onder de video-tweets.

  De 1-0 en 1-1:

  Leicester drukt door en wint verdiend

  De 2e helft kwam traag op gang, maar het was opnieuw Leicester dat het gretigst uit de kleedkamers kwam. Rond minuut 50 maakte Youri Tielemans een avondwandeling in de verdediging van United en maakte hij een knappe rush, met een grondscherend schot, subliem af: 2-1.

   

  De thuisploeg rook de halve finales en drukte nog even door. Eerst liet Vardy nog een kans liggen die hij normaal met de ogen toe scoort, maar niet veel later knikte Iheanacho zijn 2e treffer van de avond tegen het net.

   

  De bezoekers probeerden nog wel, maar van doelgevaar kwam er heel weinig in huis. Ook een viervoudige wissel kon het tij niet doen keren voor Solskjær & co. Een knappe vrije trap van de ingevallen Bruno Fernandes werd nog de grootste kans voor United.

   

  Een mak United kon in deze wedstrijd nooit echt een vuist maken en druipt roemloos af. Leicester zal het een zorg wezen: zij stoten door naar de halve finale en treffen daar Southampton. Een finale lonkt dus voor Tielemans en zijn ploegmakkers.

  De 2-1 en 3-1:

  Fase per fase

  1. einde, 19 uur 53. Leicester stoot door naar halve finales! Het zit erop in het King Power Stadium. Man U kon nooit een vuist maken in deze wedstrijd en Leicester profiteerde daar maar al te graag van. 2 goals van Iheanacho en eentje van Tielemans stelden de overwinning veilig voor de thuisploeg. Bij United druipen ze roemloos af. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Een kopballetje van Martial wordt makkelijk geklemd door Schmeichel. Verder dan dit soort kansen is Man U vanavond niet geraakt. .
  4. tweede helft, minuut 89. Zit er nog een ultiem slotoffensief in bij United? Er komen 4 minuten extra op de klok. .
  5. Knappe redding Schmeichel! Dan toch een goede poging! Bruno Fernandes knalt een vrije trap richting de linkerwinkelhaak, maar Schmeichel houdt de bal met een knappe zweefduik uit zijn kooi. . tweede helft, minuut 88.
  6. tweede helft, minuut 86. United slaagt er maar niet in om doelgevaar te creëren. De 4 wissels zorgden even voor een frisse wind, maar die ging al snel weer liggen. .
  7. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester United, Amad Diallo erin, Fred eruit
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Leicester City, Hamza Choudhury erin, Jamie Vardy eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Iheanacho met zijn 2e van de avond! Een vrije trap van Albrighton belandt aan de 2e paal, waar Kelechi Iheanacho moederziel alleen staat. De Nigeraan knikt zijn 2e treffer van de avond tegen het net. Boeken toe? .
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Kelechi Iheanacho van Leicester City. 3, 1.
  11. tweede helft, minuut 76. Maguire met een schotje. Harry Maguire bemoeit zich even met het aanvallend spel van United. Hij rukt op en trapt van ver, maar zijn schot is een afzwaaier. Voorlopig is het moeilijk voor de bezoekers om echt doelgevaar te creëren. .
  12. Gele kaart voor Jonny Evans van Leicester City tijdens tweede helft, minuut 76
  13. tweede helft, minuut 73. Praet komt in de ploeg bij Leicester. Ook bij Leicester gaan ze wisselen, maar wat gematigder dan bij de bezoekers. Pérez ruimt plaats voor Dennis Praet. .
  14. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Leicester City, Dennis Praet erin, Ayoze Pérez eruit
  15. Gele kaart voor Scott McTominay van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 72
  16. tweede helft, minuut 70. Man U neemt de wedstrijd in handen, maar Leceister kan loeren op de counter. Vardy wordt in de diepte gestuurd, maar Maguire houdt hem vakkundig van de bal. .
  17. Gele kaart voor Marc Albrighton van Leicester City tijdens tweede helft, minuut 69
  18. tweede helft, minuut 67. De wissels renderen meteen. Man U zit direct beter in de wedstrijd. Een voorzet van Wan-Bissaka belandt in de buik van Cavani en gaat uiteindelijk nog in hoekschop. United probeert de boel te forceren. .
  19. tweede helft, minuut 65. 4 dubbele wissel bij Man U! Solskjær heeft er genoeg van en wisselt 4 spelers tegelijk! Cavani, Shaw, Fernandes en McTominay komen op het veld voor Matic, Pogba, Van de Beek en Telles. .