Leicester en scorende Tielemans knikkeren United uit de FA Cup

  1. 38' - Doelpunt - Mason Greenwood (1 - 1)
  2. 30' - Geel - Harry Maguire
  3. 24' - Doelpunt - Kelechi Iheanacho (1 - 0)
  1. 84' - Verv. Fred door Amad Diallo
  2. 83' - Verv. Jamie Vardy door Hamza Choudhury
  3. 78' - Doelpunt - Kelechi Iheanacho (3 - 1)
  4. 76' - Geel - Jonny Evans
  5. 73' - Verv. Ayoze Pérez door Dennis Praet
  6. 72' - Geel - Scott McTominay
  7. 69' - Geel - Marc Albrighton
  8. 64' - Verv. Donny van de Beek door Edinson Cavani
  9. 64' - Verv. Alex Telles door Luke Shaw
  10. 64' - Verv. Paul Pogba door Scott McTominay
  11. 64' - Verv. Nemanja Matic door Bruno Fernandes
  12. 52' - Doelpunt - Youri Tielemans (2 - 1)
  24'goalKelechi Iheanacho1 - 0
  38'goalMason Greenwood1 - 1
  52'goalYouri Tielemans2 - 1
  78'goalKelechi Iheanacho3 - 1

  Leicester City heeft zich geplaatst voor de halve finales in de FA Cup. Tegen Manchester United won het verdiend, na twee doelpunten van Kelechi Iheanacho en eentje van Rode Duivel Youri Tielemans. In de halve finales treffen Tielemans en co Southampton.

  Geklungel bij United, maar Greenwood scoort 1-1

  Vooraf zagen de statistieken er niet rooskleurig uit voor Tielemans & co. Leicester kon in zijn laatste 13 duels tegen United nooit met de 3 punten aan de haal gaan én de mannen uit Manchester hadden bovendien al niet meer verloren sinds 27 januari.

   

  Maar Leicester nam de wedstrijd in handen en greep United meteen bij de keel. Na 3 minuten loste Kelechi Iheanacho al een eerste waarschuwingsschot, maar Henderson stond alert te keepen.

   

  Niet veel later was het dan toch bingo voor de jonge Nigeriaan. Fred klungelde even en reikte de openingsgoal op een presenteerblaadje aan, Iheanacho twijfelde niet: 1-0.

   

  Bij United waren ze even van hun melk, maar Greenwood bracht de bezoekers, na een knappe dummie van Van de Beek, alsnog langszij. Leicester probeerde wel nog, maar met een 1-1 gelijkspel gingen de spelers de kleedkamers in.

   

  Lees voort onder de video-tweets.

  De 1-0 en 1-1:

  Leicester drukt door en wint verdiend

  De 2e helft kwam traag op gang, maar het was opnieuw Leicester dat het gretigst uit de kleedkamers kwam. Rond minuut 50 maakte Youri Tielemans een avondwandeling in de verdediging van United en maakte hij een knappe rush, met een grondscherend schot, subliem af: 2-1.

   

  De thuisploeg rook de halve finales en drukte nog even door. Eerst liet Vardy nog een kans liggen die hij normaal met de ogen toe scoort, maar niet veel later knikte Iheanacho zijn 2e treffer van de avond tegen het net.

   

  De bezoekers probeerden nog wel, maar van doelgevaar kwam er heel weinig in huis. Ook een viervoudige wissel kon het tij niet doen keren voor Solskjær & co. Een knappe vrije trap van de ingevallen Bruno Fernandes werd nog de grootste kans voor United.

   

  Een mak United kon in deze wedstrijd nooit echt een vuist maken en druipt roemloos af. Leicester zal het een zorg wezen: zij stoten door naar de halve finale en treffen daar Southampton. Een finale lonkt dus voor Tielemans en zijn ploegmakkers.

  De 2-1 en 3-1:

  Fase per fase

  1. einde, 19 uur 53. Leicester stoot door naar halve finales! Het zit erop in het King Power Stadium. Man U kon nooit een vuist maken in deze wedstrijd en Leicester profiteerde daar maar al te graag van. 2 goals van Iheanacho en eentje van Tielemans stelden de overwinning veilig voor de thuisploeg. Bij United druipen ze roemloos af. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Een kopballetje van Martial wordt makkelijk geklemd door Schmeichel. Verder dan dit soort kansen is Man U vanavond niet geraakt. .
  4. Kelechi Iheanacho (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Harry Maguire (Manchester United). tweede helft, minuut 92.
  5. De poging wordt gered door Kasper Schmeichel (Leicester City). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 92.
  6. De voorzet komt tot bij Anthony Martial (Manchester United). Zijn kopbal gaat richting doel... tweede helft, minuut 92.
  7. Marc Albrighton (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Scott McTominay (Manchester United). tweede helft, minuut 91.
  8. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  9. tweede helft, minuut 89. Zit er nog een ultiem slotoffensief in bij United? Er komen 4 minuten extra op de klok. .
  10. Knappe redding Schmeichel! Dan toch een goede poging! Bruno Fernandes knalt een vrije trap richting de linkerwinkelhaak, maar Schmeichel houdt de bal met een knappe zweefduik uit zijn kooi. . tweede helft, minuut 88.
  11. Bruno Fernandes neemt de hoekschop voor Manchester United. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 88.
  12. Redding van Kasper Schmeichel (Leicester City), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 88.
  13. Bruno Fernandes (Manchester United) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 88.
  14. Hamza Choudhury (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Harry Maguire (Manchester United). tweede helft, minuut 87.
  15. Çaglar Söyüncü (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bruno Fernandes (Manchester United). tweede helft, minuut 86.
  16. tweede helft, minuut 86. United slaagt er maar niet in om doelgevaar te creëren. De 4 wissels zorgden even voor een frisse wind, maar die ging al snel weer liggen. .
  17. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Kelechi Iheanacho (Leicester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 85.
  18. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester United, Amad Diallo erin, Fred eruit
  19. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Leicester City, Hamza Choudhury erin, Jamie Vardy eruit
  20. Luke Shaw (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jamie Vardy (Leicester City). tweede helft, minuut 83.