1. 59' - Doelpunt - Nathan Redmond (0 - 3)
The Emirates FA Cup - speeldag 1 - 20/03/21 - 13:15
45+1'
59'
0 - 3
59'

Southampton siert zijn magere seizoen op met een mooie campagne in de FA Cup. De nummer 14 uit de Premier League was in de kwartfinale te sterk voor tweedeklasser Bournemouth: 0-3. Nathan Redmond was dé man met 2 goals.

De Malinese international Moussa Djenepo opende kort voor de rust de score op aangeven van Redmond, waarna zijn collega-spitsbroeder nog voor een 0-2-ruststand zorgde. Redmond pikte de bal dicht tegen de middenlijn op, liep iedereen eraf en passeerde fraai doelman Begovic.

Redmond deed er nog een 2e goal bij op het uur. Southampton was ook in 2018 al halvefinalist van de FA Cup. Zijn laatste grote trofee was trouwens de FA Cup in 1976.

De loting voor de halve finales is zondag, later vandaag en morgen staan de andere 3 kwartfinale nog op het menu met Leicester-Man.United als kraker.

Bekijk de doelpunten van Southampton:

90+3'
Sam Surridge (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mohammed Salisu (Southampton).
90+1'

90'
89'
Chris Mepham (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ché Adams (Southampton).
89'
De poging wordt gered door Fraser Forster (Southampton). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
88'
De voorzet komt tot bij Sam Surridge (Bournemouth). Zijn kopbal gaat richting doel...
86'
Kyle Walker-Peters (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Arnaut Danjuma (Bournemouth).
86'
Jack Stacey (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nathan Tella (Southampton).
84'
Bournemouth
84'
Southampton krijgt een vrije trap. Jack Wilshere (Bournemouth) haalde een tegenstander onderuit.
82'
Cameron Carter-Vickers (Bournemouth) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ché Adams (Southampton).
81'
Vrije trap voor Southampton. Gavin Kilkenny (Bournemouth) hield een tegenstander vast en dat had de scheidsrechter gezien.
80'
Ibrahima Diallo (Southampton) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
80'
James Ward-Prowse neemt de hoekschop voor Southampton. Hij dropt de bal centraal voor doel.