• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: De Bruyne trekt City over de streep na late invalbeurt in FA Cup

  1. 23' - Geel - Allan
  1. 90' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (0 - 2)
  2. 90' - Verv. Ilkay Gündogan door Rodri
  3. 87' - Verv. Mason Holgate door Alex Iwobi
  4. 84' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (0 - 1)
  5. 80' - Verv. Raheem Sterling door Kevin De Bruyne
  6. 75' - Geel - André Gomes
  7. 64' - Verv. Bernardo Silva door Riyad Mahrez
  8. 57' - Geel - Fernandinho

  Manchester City staat net als vorig seizoen in de halve finale van de FA Cup. City begon zonder Kevin De Bruyne tegen Everton, maar scoorde pas twee keer toen de Belg laat in de wedstrijd op het veld kwam. De tweede goal was van De Bruyne zelf. Vier prijzen pakken blijft mogelijk voor City dit seizoen.

  In de competitie had City met De Bruyne op de bank een maand geleden met 1-3 gewonnen op het veld van Everton. De Bruyne kwam er toen pas in op 10 minuten voor het einde en op een moment dat de eindstand al vast lag.

   

  Guardiola dacht dat scenario - gezien het drukke programma van City wellicht - gewoon te kopieren, maar de ene maand is de andere niet. De eerste helft was er een om heel snel te vergeten. Sterling, Silva, Jesus en in mindere mate Foden manifesteerden zich te weinig.

   

  City trapte voor de pauze 1 bal tussen de palen, Everton geen enkele. Na de rust was er een beetje beterschap, maar de jonge doelman Virginia (een 21 jarige Portugees) voorkwam met een prachtige redding dat Sterling scoorde na een uur. Virginia is normaal derde doelman, maar verving de geblesseerde Pickford.

   

  Exact zoals in de competitie kwam De Bruyne na 80 minuten spelen Sterling vervangen. Everton speculeerde toen al enige tijd op verlengingen, maar dat was zonder de Rode Duivel gerekend. 

   

  De Bruyne zette een actie op, werd foutief gestopt, maar ref Michael Oliver liet doorspelen. Zo kon Laporte trappen (tegen de dwarslat) en Gündogan scoren in de rebound. Zes minuten later zette Rodri De Bruyne alleen op weg naar doel en ook dat maakte De Bruyne perfect af: 0-2. Een moeizame, maar zeker verdiende zege voor City.

  Video: de twee late goals van City

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Laatste fluitsignaal. Net als vorig seizoen zit Manchester City in de halve finale van de FA Cup. Het was wachten tot de invalbeurt van Kevin De Bruyne op een doelpunt, maar de zege was zeker verdiend. .
  3. tweede helft, minuut 90. De Bruyne maakt het helemaal af: 0-2. De Bruyne onderstreept zijn belang nog even wat extra met een doelpunt. Rodri, ook al een invaller, lanceert de Rode Duivel en die maakt het heel clean af. .
  4. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Kevin De Bruyne van Manchester City. 0, 2.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Manchester City, Rodri erin, Ilkay Gündogan eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Everton, Alex Iwobi erin, Mason Holgate eruit
  7. tweede helft, minuut 84. 0-1: De Bruyne maakt mee het verschil. Guardiola kan een lach niet onderdrukken. City scoort dan toch op 6 minuten voor het einde. De Bruyne zet de actie op, lijkt foutief te worden gestopt, maar Laporte kan nog trappen. Voordeel voor City dus en dat levert meteen op. De bal van Laporte gaat tegen de dwarslat, maar Gündogan scoort in de rebound.  .
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door Ilkay Gündogan van Manchester City. 0, 1.
  9. tweede helft, minuut 83. De Bruyne houdt het simpel. Hij levert in bij Foden en die trapt meteen. Alweer te centraal voor doelman Virginia. De 21-jarige Portugees in doel mag alvast heel tevreden zijn over zijn match. .
  10. tweede helft, minuut 81.
  11. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Kevin De Bruyne erin, Raheem Sterling eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Dan toch De Bruyne. 12 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd komt De Bruyne in het veld. Sterling is het logische slachtoffer, want de spits speelde een matige match.  .
  13. tweede helft, minuut 77. Everton doet eigenlijk geen moeite meer om nog aan te vallen, City probeert het wel, maar het gaat echt niet snel genoeg om de thuisploeg uit verband te spelen. City blijft ver onder zijn beste niveau. .
  14. Gele kaart voor André Gomes van Everton tijdens tweede helft, minuut 75
  15. tweede helft, minuut 72. Gaan we naar verlengingen ? Bij Everton zitten ze al met de verlengingen in het hoofd. Doelman Virginia bewijst dat door tijd te rekken. Even in herinnering brengen dat er vanavond een winnaar moet zijn. Na 90 minuten komen er verlengingen en/of penalty's.  .
  16. tweede helft, minuut 67. Foden is er dicht bij. Het is opvallend hoe goed Foden zijn lichaam telkens gebruikt om de tegenstander in de wind te zetten. Zo creëert hij ruimte voor zichzelf. Zijn schot gaat rakelings langs. Everton leeft nog altijd. .
  17. tweede helft, minuut 66.
  18. tweede helft, minuut 64. Vervanging bij Manchester City, Riyad Mahrez erin, Bernardo Silva eruit
  19. tweede helft, minuut 62. De eerste wissel bij City is niet De Bruyne. Mahrez heeft zijn trainingspak uitgedaan en krijgt nog wat aanwijzingen van Guardiola. De Algerijn gaat er zo inkomen. Een geniale ingeving kan City gebruiken, want dat ontbreekt al 60 minuten. .