Trossard is met Brighton nog altijd niet zeker van het behoud

  1. 13' - Doelpunt - Lewis Dunk (0 - 1)
  1. 90+2' - Geel - Yves Bissouma
  2. 90' - Doelpunt - Morgan Gibbs-White (2 - 1)
  3. 84' - Geel - Robert Sanchez
  4. 83' - Geel - Conor Coady
  5. 80' - Geel - Max Kilman
  6. 78' - Verv. Danny Welbeck door Andi Zeqiri
  7. 77' - Verv. Vítor Ferreira door Leander Dendoncker
  8. 76' - Doelpunt - Adama Traoré (1 - 1)
  9. 70' - Verv. Daniel Podence door Willian José
  10. 61' - Verv. Rúben Neves door Adama Traoré
  11. 58' - Verv. Leandro Trossard door Jakub Moder
  12. 58' - Verv. Alireza Jahanbakhsh door Alexis Mac Allister
  13. 53' - Rood - Lewis Dunk

  Drie wedstrijden voor het einde is Brighton nog altijd niet zeker dat het ook volgend seizoen nog op het hoogste toneel actief is. De ploeg van Rode Duivel Leandro Trossard verloor zondag bij Wolverhampton.

  Brighton wist wat gedaan om zich definitief te handhaven en schoot het scherpst uit de startblokken. 

   

  Aanvoerder Lewis Dunk bracht de bezoekers al vroeg in de wedstrijd op voorsprong: een knappe kopbal na een corner van Pascal Gross. 

   

  Na de rust vertolkte diezelfde Dunk de rol van antiheld door een doorgebroken speler onderuit te halen, met een logische rode kaart tot gevolg. 

   

  Brighton, met Leandro Trossard 58 minuten tussen de lijnen, hield tot aan het slotkwartier stand. 

   

  Maar dan was het hek van de dam. Adama Traore zette het overwicht van de thuisploeg na enkele snelle tikjes om in de verdiende gelijkmaker, 1-1. 

   

  Net na die goal mocht Leander Dendoncker het speelveld betreden en hij slaagde erin om met zijn team de winst over de streep te trekken.  Morgan Ghibs-Whitte kroonde zich in de 90e minuut tot matchwinnaar.  

  Maandag misschien wel zekerheid voor Brighton

  Brighton bezet op 3 speeldagen van het einde (voorlopig) de 15e plaats met 37 punten. Wolverhampton bezet plaats 12 en verkeert, met 8 punten meer, in veilige haven. 

   

  Nummer 18 Fulham telt 27 punten uit 34 matchen. Als Fulham maandag op eigen veld verliest van nummer 17 Burnley, is de redding met een dag vertraging alsnog een feit voor Brighton.     

  De 0-1 en 1-1:

  Fase per fase

  1. Rode kaart voor Neal Maupay van Brighton & Hove Albion tijdens erna, 01 uur
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Fábio Silva (Wolverhampton Wanderers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dan Burn (Brighton & Hove Albion). tweede helft, minuut 95.
  4. Neal Maupay (Brighton & Hove Albion) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Conor Coady (Wolverhampton Wanderers). tweede helft, minuut 94.
  5. Gele kaart voor Yves Bissouma van Brighton & Hove Albion tijdens tweede helft, minuut 92
  6. Wolverhampton Wanderers krijgt een vrije trap. Yves Bissouma (Brighton & Hove Albion) haalde Max Kilman onderuit. tweede helft, minuut 92.
  7. Morgan Gibbs-White (Wolverhampton Wanderers) staat op de juiste plaats om de rebound in doel te werken. tweede helft, minuut 90.
  8. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 90 door Morgan Gibbs-White van Wolverhampton Wanderers. 2, 1.
  9. Morgan Gibbs-White (Wolverhampton Wanderers) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  10. Rayan Aït-Nouri (Wolverhampton Wanderers) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  11. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Alexis Mac Allister (Brighton & Hove Albion) stond buitenspel. tweede helft, minuut 86.
  12. Gele kaart voor Robert Sanchez van Brighton & Hove Albion tijdens tweede helft, minuut 84
  13. Morgan Gibbs-White (Wolverhampton Wanderers) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  14. Gele kaart voor Conor Coady van Wolverhampton Wanderers tijdens tweede helft, minuut 83
  15. Conor Coady (Wolverhampton Wanderers) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Andi Zeqiri (Brighton & Hove Albion). tweede helft, minuut 83.
  16. Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 82.
  17. Gele kaart voor Max Kilman van Wolverhampton Wanderers tijdens tweede helft, minuut 80
  18. Brighton & Hove Albion krijgt een vrije trap. Max Kilman (Wolverhampton Wanderers) haalde Neal Maupay onderuit. tweede helft, minuut 80.
  19. João Moutinho staat klaar aan de hoekschopvlag en trapt de corner voor Wolverhampton Wanderers. tweede helft, minuut 79.
  20. Adama Traoré (Wolverhampton Wanderers) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 79.