Offensief van Iheanacho komt te laat, West Ham zet CL-ambitie in de verf

  1. 45+2' - Geel - Wesley Fofana
  2. 44' - Doelpunt - Jesse Lingard (2 - 0)
  3. 33' - Geel - Ricardo Pereira
  4. 30' - Geel - Aaron Cresswell
  5. 29' - Doelpunt - Jesse Lingard (1 - 0)
  6. 10' - Geel - Tomáš Soucek
  1. 90+2' - Geel - Arthur Masuaku
  2. 90+1' - Doelpunt - Kelechi Iheanacho (3 - 2)
  3. 84' - Verv. Jarrod Bowen door Said Benrahma
  4. 82' - Verv. Mark Noble door Ben Johnson
  5. 70' - Doelpunt - Kelechi Iheanacho (3 - 1)
  6. 59' - Verv. Dennis Praet door Marc Albrighton
  7. 53' - Verv. Aaron Cresswell door Fabián Balbuena
  8. 48' - Doelpunt - Jarrod Bowen (3 - 0)
  9. 47' - Geel - Wilfred Ndidi

  West Ham heeft een belangrijke driepunter gepakt met het oog op de Europese tickets voor volgend seizoen. Jesse Lingard wees de seizoensrevelatie de weg met twee goals. In het slot schoot Leicester nog wakker, maar het kon het tij niet meer keren. West Ham springt naar plek 4.

  Lingard magna cum laude

  Na een lange studieronde van beide ploegen, toonde West Ham dat het zijn huiswerk het best gemaakt had. De manschappen van David Moyes vormden het beste geheel met een uitgekiend plan.

   

  Bovendien konden ze rekenen op primus Lingard. De ontketende aanvaller van West Ham was alweer de protagonist in de 1e helft met 2 doelpunten. Met een knappe volley en een binnentikkertje drukte hij opnieuw zijn stempel.

  Thriller in de 2e helft door Iheanacho

  West Ham bleef ook in de 2e helft niet bij de pakken zitten. Het profiteerde van het slappe verdedigen bij Leicester en scoorde al na 3 minuten de 3-0.


  "Boeken toe", dacht Moyes, maar Leicester ging met schaamrood op de wangen dan toch op zoek naar de goal. Vooral de man in vorm, Iheanacho, gaf zich niet zomaar gewonnen.


  De spits van Leicester scoorde nog twee keer en luidde zo een zenuwslopend slot in. Tielemans en co belegerden de rechthoek van Fabianski in de slotfase, maar het harde labeur leverde geen  gelijkmaker meer op. 


  West Ham liet zich nog bijna verrassen, maar is vandaag de verdiende overwinnaar. De troepen van Moyes zetten zo hun CL-droom extra kracht bij. Leicester kan de verliezer van het weekend worden in de Premier League.

  Het slotoffensief van Iheanacho kwam te laat.

  Fase per fase

  1. einde, 17 uur 01. Einde: 3-2! Leicester kwam nog sterk opzetten, maar West Ham nam vandaag de bovenhand.  .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 97. Fofana kan nog koppen, maar hij vindt de weg naar de goal niet. Het blijft 3-2 na een zenuwachtig slot. .
  4. tweede helft, minuut 96. Schmeichel in de 16 voor een hoekschop. .
  5. tweede helft, minuut 95. De laatste minuut. West Ham plooit terug. Moyes wordt gek. Leicester duikt nog eens de rechthoek in. .
  6. tweede helft, minuut 95. Benrahma wil tijd gaan verspillen aan de cornervlag, maar de West Ham-aanvaller speelt zijn bal kwijt vooraleer hij de vlag kan kietelen. .
  7. tweede helft, minuut 94. Nog maar eens een hoekschop voor Leicester, maar Tielemans vindt geen medemaat. .
  8. +6' voor Leicester. Leicester krijgt nog 6 minuten extra om een puntje veilig te stellen. Kunnen Tielamans en co nog iets forceren? . tweede helft, minuut 92.
  9. Gele kaart voor Arthur Masuaku van West Ham United tijdens tweede helft, minuut 92
  10. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Kelechi Iheanacho van Leicester City. 3, 2.
  11. tweede helft, minuut 90. Doelpunt West Ham: 3-2! De aansluitingstreffer is een feit. Albrighton zet nu wel voor. Diop kan de bal niet wegwerken. Iheanacho profiteert en knalt de bal in doel .
  12. tweede helft, minuut 88. Albrighton vergeet zijn voorzet. Albrighton zet knap twee mannetjes van West Ham in de wind. Toch vergeet de Engelsman er een vervolg aan te breien. Hij wacht te lang om zijn voorzet te lanceren waardoor Masuaku terug kan komen. .
  13. tweede helft, minuut 86. Fabianski en Dawson beelden even een vleeshoopje uit. Dawsen laat de bal lopen omdat zijn doelman roept. Fabianski grijpt de bal, maar komt neer op zijn ploegmakker. Het duo blijft even breedlachend liggen.  .
  14. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij West Ham United, Said Benrahma erin, Jarrod Bowen eruit
  15. tweede helft, minuut 84. Leicester blijft tegen de muur van West Ham beuken, voorlopig zonder grote kansen.  .
  16. tweede helft, minuut 82. West Ham komt er niet meer uit. Het is pompen of verzuipen voor Lingard en co. Er hangt een doelpunt van Leicester in de lucht. .
  17. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij West Ham United, Ben Johnson erin, Mark Noble eruit
  18. tweede helft, minuut 80. Tielemans assisteert bijna. Tielemans pakt uit met een heerlijke bal op Pereira. De Portugees heeft de 3-2 aan zijn voeten, maar hij wacht te lang. Fabianski duikt in zijn voeten. Gevaar geweken. .
  19. tweede helft, minuut 79. Leicester monopoliseert de bal en gaat vol in het offensief.  .