Manchester United duwt Tottenham en Mourinho nog wat dieper de put in na 1-3-zege

3. 79' - Doelpunt - Edinson Cavani (1 - 2)
Premier League - speeldag 31 - 11/04/21 - 17:31
79'
Edinson Cavani
1 - 2
79'

José Mourinho heeft zijn ex-ploeg Manchester United geen halt kunnen toeroepen. Tottenham kwam wel nog op voorsprong, maar na doelpunten van Fred, Cavani en invaller Greenwood gingen de bezoekers toch met de 3 punten aan de haal.

Flauwe partij wordt bijgekruid door de VAR

José Mourinho had ook vandaag geen plaats voor Toby Alderweireld in zijn basiself. Onze landgenoot zag dan ook vanop de bank dat het een kwartier wachten was op het 1e gevaar van de wedstrijd. Cavani bediende Rashford met een slimme tik, maar het schot van de jonge spits werd in extremis nog afgeblokt.

Beide teams gaven elkaar geen duimbreed toe, tot Pogba met een heerlijke pass Cavani oog in oog met Lloris bracht. De Uruguayaan werkte beheerst af, maar zag zijn doelpunt uiteindelijk nog afgekeurd door de VAR. Een slaande beweging van McTominay richting Son in de opbouw bleek de reden te zijn.

Geen openingsdoelpunt dus, maar niet veel later was het aan de overkant wel raak. Kane speelde een lange bal van Ndombele in één tijd in de loop van Lucas. De Braziliaan bewaarde het overzicht en schotelde Son de 1-0 op een dienblaadje voor.

United zet scheve situatie helemaal recht na de rust

United kwam veel feller uit de kleedkamer en na een doorsteekpass van Fred werd Cavani opnieuw afgezonderd voor doel. Lloris pakte eerste nog uit met een knappe reflex, maar in de herneming was Fred zelf slim gevolgd om de gelijkmaker tegen de netten te duwen.

De bezoekers gingen op zoek naar een 2e treffer, maar zowel een pegel van Fernandes als een hakbal van Pogba zorgden niet voor het gewenste resultaat. Het bleef dan ook opletten voor de Mancunians, want 20 minuten voor tijd zette een bleke Kane doelman Henderson nog eens aan het werk.

Toch hing de 1-2 in de lucht en 10 minuten voor tijd was het dan eindelijk van dat. Invaller Greenwood schilderde de bal perfect op het hoofd van Cavani, die de bal knap in het net deponeerde.

Tottenham moest reageren en knutselde een mager slotoffensiefje in elkaar. Toch stond de 2-2 bijna op het bord toen uitblinker Cavani een hoekschop van de thuisploeg nog tegen de eigen lat devieerde. Geen gelijkmaker voor Mourinho en co, wel nog de 1-3 van Greenwood. Tottenham blijft op een troosteloze 7e plek hangen.

Het doelpunt van Son:

De gelijkmaker van Fred:

Greenwood maakte het helemaal af:

19:26

EINDE

Manchester United wint met 1-3 op het veld van Tottenham en bezorgt Mourinho nog wat meer kopzorgen. De bezoekers doen een gouden zaak in de strijd om de top 4.

90+6'

Greenwood doet de boeken toe

Na een knappe individuele actie poeiert invaller Greenwood de 1-3 nog in doel. Mourinho verliest van zijn ex-ploeg en moet steeds meer naar beneden kijken.

90+4'
Serge Aurier (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+2'
Moussa Sissoko (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fred (Manchester United).
90+1'
Harry Kane (Tottenham Hotspur) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+1'

89'

6 minuten extra

We krijgen maar liefst 6 minuten extra tijd. Kan Tottenham nog een gelijkmaker uit de brand slepen?

87'
Scott McTominay (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pierre-Emile Højbjerg (Tottenham Hotspur).
86'
85'
Bij Tottenham Hotspur wordt de hoekschop genomen door Son Heung-min. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
85'
Harry Kane (Tottenham Hotspur) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
84'
Erik Lamela neemt de hoekschop voor Tottenham Hotspur. Hij dropt de bal centraal voor doel.
84'
Son Heung-min (Tottenham Hotspur) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
83'

Cavani op de eigen lat

Na een hoekschop van Tottenham kopt Cavani de bal net voor de neus van Sissoko tegen de eigen lat. Een gelukje voor de Urguayaan, maar anders had Sissoko de gelijkmaker simpel kunnen binnenkoppen.

82'

Daar is Bale

Gareth Bale mag dan toch nog enkele minuutjes meedoen vandaag. Kan de Welshman nog een punt uit de brand slepen voor Tottenham?