• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Assist Kevin De Bruyne levert Manchester City eerste prijs op

  1. 45' - Geel - Aymeric Laporte
  2. 27' - Geel - Sergio Reguilón
  1. 90' - Verv. Serge Aurier door Steven Bergwijn
  2. 87' - Verv. Kevin De Bruyne door Bernardo Silva
  3. 84' - Verv. Pierre-Emile Højbjerg door Dele Alli
  4. 84' - Verv. Fernandinho door Rodri
  5. 82' - Doelpunt - Aymeric Laporte (1 - 0)
  6. 67' - Verv. Giovani Lo Celso door Moussa Sissoko
  7. 67' - Verv. Lucas Moura door Gareth Bale
  8. 59' - Geel - Fernandinho

  De eerste trofee van het seizoen is binnen voor Manchester City. De Engelse topclub won vanavond de Engelse Ligabeker na een demonstratie tegen Tottenham in de finale. Wonder boven wonder scoorde City maar 1 keer, op aangeven van Kevin De Bruyne.

  Aangenaam voetbalweer en zowaar nog eens supporters toegelaten: ideale ingrediënten dus voor een mooie League Cup-finale tussen Manchester City en Tottenham, dat al sinds 2008 wacht op een prijs.

   

  Maar de 8.000 toeschouwers op Wembley hadden al snel begrepen dat het ook vandaag niks zou worden voor de Spurs, die in de 1e helft sterretjes zagen tegen een ontketend Manchester City.

   

  Onder impuls van draaischijf Kevin De Bruyne, hersteld van zijn enkelblessure, was City slag om slinger gevaarlijk, maar Tottenham slaagde er na een stortvloed aan kansen zowaar in om de rust te halen met 0-0.

   

  Na de thee kwamen Alderweireld en co een tikkeltje beter voor de dag. De eerste mogelijkheid was zelfs voor de Spurs: City-doelman Steffen duwde een schot van Lo Celso uit zijn doel.

   

  Het was slechts een voetnoet in een match die totaal gedomineerd werd door City, dat ondanks een resem aan kansen wel erg lang moest wachten op een doelpunt. Zo'n tien minuten voor tijd schilderde De Bruyne de bal op het hoofd van Laporte, die City naar zijn 4e League Cup op rij kopte.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde. Het laatste fluitsignaal weerklinkt op Wembley: een dominant Manchester City wint voor de 4e keer op rij de League Cup. Tottenham kwam er nauwelijks aan te pas en mag blij zijn dat het maar bij 1-0 bleef. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 94. Afgekeurd doelpunt. Diep in de extra tijd prikt Mahrez nog een tweede balletje tegen het net, maar de man van de assist Foden stond buitenspel. .
  4. tweede helft, minuut 91. Er zijn drie minuten extra tijd bijgekomen, maar niets wijst er voorlopig op dat Tottenham daarin nog de gelijkmaker zal forceren. Het is voor de Spurs eerder opletten dat ze niet in het mes lopen. .
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Steven Bergwijn erin, Serge Aurier eruit
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Manchester City, Bernardo Silva erin, Kevin De Bruyne eruit
  7. tweede helft, minuut 86. Tottenham probeert geduldig een goeie aanval in elkaar te knutselen. Dat lijkt te lukken, maar de bal op Reguilon is iets te scherp. De Spanjaard kan het leer aan de achterlijn nog nét binnen houden, maar de voorzet komt er niet meer helemaal uit. .
  8. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Dele Alli erin, Pierre-Emile Højbjerg eruit
  9. tweede helft, minuut 84. Extra sneu voor de Tottenham-fans: Laporte had misschien wel niet meer op het veld mogen staan, want zijn twee gele overtredingen werden slechts 1x effectief met een kaart bestraft. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester City, Rodri erin, Fernandinho eruit
  11. tweede helft, minuut 83.
  12. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Aymeric Laporte van Manchester City. 1, 0.
  13. tweede helft, minuut 79. City breekt de ban. Na een goedkope vrije trap kopt Laporte de voorzet van De Bruyne tegen het net. Daar is dan eindelijk de 1-0, oververdiend. .
  14. tweede helft, minuut 79. De Bruyne probeert Sterling te lanceren, maar Alderweireld is niet van gisteren en zit er goed tussen. .
  15. tweede helft, minuut 75. Het blijft voorlopig wachten op Agüero, die zich nu toch al een poosje aan het opwarmen is. Het moet toch zijn dat de Argentijn nog niet topfit is, anders was hij wellicht al lang gebracht. .
  16. Uitstekende parade van Lloris. Nog maar eens Mahrez, nog maar eens het beproefde recept: vanaf rechts naar het centrum en dan uithalen. Lloris moet zich volledig strekken. . tweede helft, minuut 73.
  17. tweede helft, minuut 72. Na een prima aanval wordt Sterling door de Tottenham-defensie geloodst. Hij legt goed terug tot bij de inlopende Gündogan, die naast mikt. Hoeveel kansen heeft City nog nodig? .
  18. tweede helft, minuut 69. De druk van Manchester City is toch minder verstikkend dan in de 1e helft. Kan Tottenham op de counter profiteren? Nog 20 minuten te gaan en het staat nog steeds 0-0. .
  19. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Moussa Sissoko erin, Giovani Lo Celso eruit
  20. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Gareth Bale erin, Lucas Moura eruit