1. FC KölnBorussia Dortmund
Daniel Schlager
RheinEnergieStadion
50000

Protestactie met chocoladen munten verstoort wedstrijd tussen Keulen en Dortmund minutenlang

za 20 januari 2024 17:05
  1. 12' - Doelpunt - Donyell Malen (0 - 1)
  2. 27' - Geel - Salih Özcan
  1. 58' - Doelpunt strafschop - Niclas Füllkrug (0 - 2)
  2. 61' - Doelpunt - Donyell Malen (0 - 3)
  14. 87' - Verv. Jan Thielmann door Sargis Adamyan
  15. 90+2' - Doelpunt - Youssoufa Moukoko (0 - 4)
Bundesliga - speeldag 18 - 20/01/24 - 15:30
12'
Donyell Malen
0 - 1
12'
58'
Niclas Füllkrug
0 - 2
58'
61'
0 - 3
61'
90+2'
Youssoufa Moukoko
0 - 4
90+2'

In de 12e minuut liet de 12e man zich horen. En ook voelen. De supporters van zowel Keulen als Dortmund gooiden chocoladen munten op het veld uit protest tegen een investeerder in de Bundesliga. Het veld werd volgegooid, waarna stewards het boeltje moesten opruimen en het spel 8 minuten stil lag. Bij Dortmund stonden Meunier en Sancho in de basis.

De Duitse voetbalbond (DFL) is kop van Jut bij de fans.

Zij zijn bang dat het unieke karakter van de Bundesliga verloren zal gaan door een miljardendeal die de bond sloot met een externe investeerder.

"Het draait allemaal om geld", klonk het eerder al. Dus gooiden zowel fans van Keulen als Dortmund symbolische chocoladen munten op het veld na de openingsgoal van Malen in minuut twaalf.

Ruim 8 minuten lang moesten stewards munten rapen voor de wedstrijd hervat kon worden.

Sportief verliep die overigens uitstekend voor Dortmund, waar Thomas Meunier in de basis stond. Hij zag Füllkrug en opnieuw Malen de score uitdiepen tot 0-3. Moukouko legde in het slot de eindstand vast.

Zo blijft Dortmund zeker 5e in de stand, goed voor een Europees ticket.