Ga naar de inhoud

Blog: De Duivels trainen donderdag niet in München: "Geen pottenkijkers"

Nog 3 dagen en de Rode Duivels treden in de kwartfinales aan tegen Italië. Er is vandaag getraind in het nationale oefencentrum, doelpuntenmaker Thorgan Hazard en reservedoelman Matz Sels hebben met de pers gebabbeld en in de vooravond sijpelde het nieuwtje door dat de Belgische selectie donderdagavond niet zal trainen in speelstad München.

de dag van de rode duivels

 1. 19 uur 49. EK-dorpen in Vlaanderen zijn nu al op veel plaatsen volzet.

  EK-dorpen in Vlaanderen zijn nu al op veel plaatsen volzet

 2. 19 uur 48. Van Gucht: "Rode Duivels willen de tegenstander geen informatie geven".

  Van Gucht: "Rode Duivels willen de tegenstander geen informatie geven"

 3. 19 uur 30. Rode Duivels gebruiken rustdag om te herstellen.

  Rode Duivels gebruiken rustdag om te herstellen

 4. 19 uur 01. Programma woensdag 30 juni. - 16.30 uur: persconferentie met Youri Tielemans en Dries Mertens - 17.30 uur: training (eerste kwartier open) .
 5. 17 uur 45. Wat als De Bruyne en Hazard het niet halen? "Als De Bruyne en Hazard fit zijn, zou ik hen vrijdag allebei opstellen. Als Hazard niet fit is, zou ik Carrasco zetten. Carrasco is niet gelukkig en Martinez kan hem gelukkig maken, zeker op die linkerkant", zegt Eddy Snelders. "Als De Bruyne het niet haalt, is het een ander paar mouwen. Kies je dan voor een flankspeler genre Mertens of Doku? Of ga je je middenveld wat meer stofferen en Dendoncker naast Witsel zetten, zodat Tielemans wat kan opschuiven in een vrijere rol? Ik zou voor die laatste optie gaan met een versterkt middenveld." .
 6. 17 uur 41. Snelders: "Goed om hier te blijven".

  Snelders: "Goed om hier te blijven"

 7. 17 uur 40. Het is een goed idee om zo lang mogelijk in Tubize te blijven. Hier trainen in een goeie accommodatie zonder pottenkijkers, dan de bus op naar Charleroi en een uurtje vliegen naar München. Wat De Bruyne en Hazard betreft, denk ik dat Martinez nu al weet of ze zullen kunnen spelen of niet. Analist Eddy Snelders.
 8. 17 uur 37. Geen training in München. Roberto Martinez zal donderdag, een dag voor de kwartfinale tegen Italië, niet in München trainen. De bondscoach opteert voor een laatste training in Tubize. Pas daarna vliegt de selectie naar München. Op die manier kan Martinez mogelijk stokken in de wielen van de pottenkijkers steken en moet hij over de revalidatie van Kevin De Bruyne en Eden Hazard niet in zijn kaarten laten kijken. .
 9. 16 uur 40.
 10. 16 uur 17. Einde open kwartier. De eerste 15 minuten van de training zitten erop. De livestream wordt uitgeschakeld. .
 11. 16 uur 15.
 12. 16 uur 10. 12 + 3. We zien in het openingskwartier 12 veldspelers trainen: Carrasco, Mertens, Dendoncker, Trossard, Batshuayi, Denayer, Boyata, Chadli, Doku, Vanaken, Benteke en Praet. De keepers Courtois, Sels en Kaminski warmen zich apart op. .
 13. 16 uur 05.
 14. Eden Hazard slaat voor de training een praatje met de bondscoach:. 16 uur .
 15. 15 uur 45. Bekijk de persconferentie met Mat Sels.

  Bekijk de persconferentie met Mat Sels

 16. 15 uur 43. Einde persbabbels. De persconferenties zitten erop. Om 16 uur gaat de training van start. Het eerste kwartier kunt u hier bekijken. .
 17. 15 uur 36. Er is geen leedvermaak in onze groep tegenover de Fransen die uitgeschakeld zijn. Wij moeten naar onszelf kijken. Misschien hadden we in een eventuele halve finale wel liever tegen Frankrijk gespeeld, maar het is nu zo. Grote ploegen worden ook wel eens uitgeschakeld, in één wedstrijd kan er veel gebeuren. Matz Sels.
 18. 15 uur 34. De grote kracht van Thibaut Courtois is zijn mentale sterkte. Keeper zijn is niet eenvoudig. Je moet veel beslissingen nemen, altijd geconcentreerd zijn en klaar zijn, maar Thibaut is zeer sterk in zijn hoofd. Hij staat er altijd. Hij is nauwelijks geblesseerd. Met zo'n doelman heb je als coach geen enkele behoefte om iets te veranderen. Matz Sels.