KV Oostende sluit winterstage af met nederlaag in enige oefenpot

  De korte winterslaap van de clubs uit de Jupiler Pro League is voorbij. In januari brengen de meeste teams een weekje door onder de Spaanse zon. Op deze pagina verzamelen we de belangrijkste sprokkels van de stages van onze eersteklassers.

  Volg de winterstages op de voet

  1. 17 uur 38. KV Oostende geeft winst in de laatste minuten uit handen. In het Spaanse La Manga heeft KVO geoefend tegen de Zwitserse club St. Gallen. De kustploeg kwam al vroeg in de match op voorsprong dankzij een goal van Idrissa Sylla. Lang konden ze niet genieten van de voorsprong , want 3 minuten later hingen de bordjes al gelijk. Net voor rust scoorde Fashion Sakala de 2-1 voor KVO. Die voorsprong hield de ploeg lang vast, maar diep in het slot sloeg St. Gallen toe. Met 2 goals in evenveel minuten wonnen de Zwitsers alsnog met 2-3. Voor KV Oostende was dat de enige oefenpot op winterstage.
  2. 13-01-2020.
  3. 21 uur 04. Vanden Borre kan Anderlecht niet aan zege helpen. Anderlecht heeft zijn winterstage in Spanje afgerond met een gelijkspel tegen Livingston, de nummer 5 uit Schotland. De Schotten kwamen op voorsprong dankzij Dykes, maar Adzic stelde meteen orde op zaken: 1-1, meteen ook de eindstand. Bij Anderlecht stond Anthony Vanden Borre in de basis. De 32-jarige flankverdediger kon nog eens tonen wat hij in zijn mars had.
  4. 21 uur 01.
  5. 15 uur . Eupen boekt oefenzege tegen PSV. Eupen heeft vertrouwen getankt op stage in Qatar door PSV aan de kant te schuiven. Het werd 2-1. Milicevic bracht Eupen op voorsprong. De assist kwam van Knowledge Musona, de Anderlecht-speler test op dit moment bij Eupen. Bruma hing de bordjes nog voor halfweg gelijk, maar dankzij Ciampichetti trok Eupen aan het langste eind. Donderdag ging Eupen op stage met 2-0 onderuit tegen Ajax. De Eindhovenaren verloren op dezelfde dag met 2-1 van de Belgische competitieleider Club Brugge.
  6. 13 uur 29. Anderlecht klopt Lugano. Paars-wit speelt vandaag twee oefenmatchen tegen Lugano en tegen Livingstone. De eerste opdracht brachten de mannen van Vercauteren alvast tot een goed einde. De Zwitsers werden geklopt met 2-1. Vincent Kompany opende de score voor Anderlecht na de rust. Amuzu deed er nog een goaltje bij. Lugano kwam niet verder dan de aansluitingstreffer van Sandi Lovric op vrije trap.
  7. 11-01-2020.
  8. 21 uur 55. Chadli: "We spelen nog 9 finales". De eerste seizoenshelft van Anderlecht was er één om snel te vergeten. Aanwinst Nacer Chadli was een zeldzaam lichtpunt. De Rode Duivel hoopt nog altijd op een plaats in Play-off I. "We spelen nog 9 finales. Als we het niet halen, dan verdienen we het niet en moeten we Play-off II spelen. Ik ben naar hier gekomen om speelminuten te maken en het team te helpen, dat blijf ik doen.".
  9. 21 uur 53. Ik heb totaal geen idee waar ik volgend seizoen zal spelen. Ik heb nog niet met Monaco en Anderlecht gesproken. We zien wel, ik ben nu bezig met de resterende wedstrijden. Nacer Chadli.
  10. 21 uur 52. Het EK is nog heel ver en ik denk er nog niet aan. Ik heb nog veel wedstrijden met Anderlecht. De Rode Duivels zijn misschien wel favoriet, maar we hebben nog niets gewonnen. We moeten vooral voorzichtig zijn en beter doen dan op het WK. Nacer Chadli.
  11. 21 uur 50. "Geen spijt van mijn keuze voor Anderlecht".

   "Geen spijt van mijn keuze voor Anderlecht"

  12. 10-01-2020.