• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hazard en PSG komen naar Jan Breydel, RC Genk loot titelverdediger

  Club Brugge en Racing Genk zijn aan sexy tegenstanders gekoppeld in de groepsfase van de Champions League. Club mag de sterrenteams van PSG en Real Madrid ontvangen, Racing Genk staat voor erg aantrekkelijke tripjes naar Liverpool en Napoli.

  Prachtige affiches voor de Belgische clubs

  Club Brugge zat in pot 3 en kwam dus als eerste Belgische team uit de bus. Het werd een poule om duimen en vingers bij af te likken voor Club, dat in groep A PSG en Real Madrid gezelschap mag houden.

   

  PSG is het team van onder meer ex-speler Thomas Meunier en vedette Neymar (als hij blijft), Real Madrid is de thuishaven van Eden Hazard en Thibaut Courtois. Uit de laatste pot kwam Galatasaray tevoorschijn.

   

  Kampioen Racing Genk zat in pot 4 en werd tot de allerlaatste minuut in spanning gehouden, maar ook Genk werd beloond voor het lange wachten. Het treft titelverdediger Liverpool en kijkt het Napoli van Dries Mertens in de ogen. RB Salzburg maakt de groep compleet.

  Zware dobber voor Lukaku

  De loting van de groepsfase heeft niet ontgoocheld, want er zijn meerdere poules om naar uit te kijken.

   

  Bayern München neemt het op tegen Tottenham, vorig seizoen verliezend finalist. Manchester City komt nog maar eens Sjachtjor Donjetsk tegen, Juventus en Atletico Madrid kennen elkaar ook nog van vorig jaar.

   

  Groep G is de poule van de kneusjes, groep F en groep H zullen met argusogen bekeken worden.

   

  Romelu Lukaku en Inter staan voor zware opdrachten tegen Barcelona en Borussia Dortmund, revelatie Ajax mag zich opwarmen voor clashes tegen Chelsea, Valencia en Rijsel.

  Thomas Meunier kijkt uit naar het uitje naar Brugge:

  Zo was de potverdeling:

  Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
  Liverpool (Eng) Real Madrid (Spa) Lyon (Fra) Lokomotiv Moskou (Rus)
  Chelsea (Eng) Atletico Madrid (Spa) Leverkusen (Dui) Racing Genk
  Barcelona (Spa) Dortmund (Dui) RB Salzburg (Oos) Galatasaray (Tur)
  Manchester City (Eng) Napoli (Ita) Olympiakos (Gri) RB Leipzig (Dui)
  Juventus (Ita) Sjachtjor Donjetsk (Oek) Club Brugge Slavia Praag (Tsj)
  Bayern München (Dui) Tottenham (Eng) Valencia (Spa) RS Belgrado (Ser)
  PSG (Fra) Ajax (Ned) Inter (Ita) Atalanta (Ita)
  Zenit (Rus) Benfica (Por) Dinamo Zagreb (Kro) Rijsel (Fra)

  Fase per fase

  1. 18 uur 58. Galatasaray is de vierde tegenstander voor Club. De Turkse kampioen Galatasaray is de laatste naam in groep A, de groep van Club Brugge. Een bijzonder mooie, maar uiteraard bijzonder zware groep voor de vice-kampioen.
  2. 18 uur 57. Genk speelt tegen Liverpool, Napoli en Salzburg ! Genk kent zijn tegenstanders en we mogen mooie namen verwachten in Limburg. De titelverdediger, de club van Dries Mertens en de kampioen van Oostenrijk zijn de tegenstanders in groep E.
  3. 18 uur 52. Pot 4. Atalanta is de eerste ploeg die Sneijder uit pot 4 haalt. De Italianen spelen in groep C tegen City, Sjachtjor en Dinamo Zagreb. Leipzig wordt de tegenstander van Zenit, Benfica en Lyon in groep G. Lokomotiv Moskou is de vierde tegenstander voor Juventus, Atletico en Leverkusen in groep D. Slavia Praag is de laatste naam in groep F van Barcelona, Dortmund en Inter. Rijsel speelt tegen Chelsea, Ajax en Valencia in groep H.
  4. 18 uur 51. Messi is aanvaller van het jaar. Barcelona-aanvaller wordt tussendoor gevierd als beste aanvaller van vorig seizoen in de Champions League. "Elk jaar probeer ik mezelf te verbeteren.".
  5. 18 uur 49. Club Brugge speelt tegen Real Madrid en PSG !!! Jan Breydel krijgt twee prachtaffiches voorgeschoteld. Ze spelen al zeker tegen PSG en Real Madrid in groep A. De derde tegenstander wordt nog geloot uit pot 4. Vincent Mannaert lijkt tevreden met die loting.
  6. 18 uur 43. Pot 3. Inter Milaan, de club van Lukaku, is de eerste die uit pot 3 komt. Ze worden gelinkt aan Barcelona en Dortmund. Een pittige groep! Atletico en Juventus krijgen het gezelschap van Leverkusen in groep D. Valencia speelt tegen Chelsea en Ajax in groep H. In groep E wordt Salzburg aan Napoli en Liverpool gekoppeld. Dinamo Zagreb wordt ingedeeld bij City en Sjachtjor in groep C. Olympiacos zit in groep B.
  7. 18 uur 43. Het wordt spannend voor Club Brugge. Nu is pot 3 aan de beurt. De pot waarin Club Brugge zit. De fans van Club gaan snel meer weten.
  8. 18 uur 40. De Jong was beste middenvelder. Frenkie de Jong krijgt voor zijn geweldige seizoen in de Champions League de prijs van beste middenvelder van vorig seizoen. De jonge Nederlander zit strak in het pak om zijn prijs af te halen. "Het was een geweldig avontuur vorig seizoen." Dit seizoen zal hij met Barcelona al zeker naar Dortmund moeten.
  9. 18 uur 34. Pot 2. Tottenham komt als eerste uit pot 2. Ze komen terecht in groep B , de groep van Bayern München. Ajax wordt gelinkt aan Chelsea in groep H. Dortmund maakt zich al zeker op voor een duel tegen Barcelona in groep F. Benfica moet in groep G naar Rusland voor een duel tegen Zenit. Dertienvoudige winnaar Real Madrid speelt tegen Mbappé en zijn PSG in groep A. Sjachtjor speelt alweer tegen City in groep C. Dries Mertens moet met Napoli tegen Liverpool in groep E, net als vorig seizoen. Atletico Madrid speelt tegen Juventus in groep D.
  10. 18 uur 31. Van Dijk is beste verdediger. De UEFA neemt zijn tijd. De loting wordt even onderbroken om de beste verdediger van vorig seizoen in de bloemen te zetten. Weinig verrassend gaat die prijs naar Virgil van Dijk van Liverpool. Een tweede individuele prijs voor de winnaar van de vorige editie dus.
  11. 18 uur 29. Pot 1. Barcelona speelt dit seizoen in groep F en Zenit, de kampioen van Rusland, in groep G. Als laatste uit pot 1 komt Chelsea voor groep H.
  12. 18 uur 28. Pot 1. Manchester City wordt ingedeeld in groep C. Wesley Sneijder deelt Juventus, de ploeg van Ronaldo in in groep D en Liverpool, de titelverdediger, in groep E. .
  13. 18 uur 26. Pot 1. Wesley Sneijder haalt als eerste naam PSG uit de potten. Zij spelen in groep A. Bayern München wordt de grote naam in groep B.
  14. 18 uur 24. Goed om weten. Club Brugge en Genk kunnen niet in dezelfde groep ingedeeld worden en ook niet op dezelfde avond spelen. Dat is de meest belangrijke regel voor ons. .
  15. 18 uur 22. Daar gaan we: de loting begint !!! Uw geduld is even op de proef gesteld, maar de loting gaat nu echt beginnen. .
  16. 18 uur 19. Alisson wordt verkozen tot beste keeper. Alisson Becker van Liverpool wordt op het podium geroepen. Hij krijgt de prijs van beste doelman van de Champions League vorig seizoen. In zijn eerste seizoen als doelman van Liverpool pakte hij meteen de eindzege. .