Ga naar de inhoud
Tottenham kan opnieuw niet winnen van Bayern.

Bayern zet Alderweireld en co vlot opzij en boekt historische 18 op 18

 wo 11 december 2019 22:56
  1. 14' - Doelpunt - Kingsley Coman (1 - 0)
  2. 20' - Doelpunt - Ryan Sessegnon (1 - 1)
  3. 27' - Verv. Kingsley Coman door Thomas Müller
  4. 36' - Geel - Joshua Kimmich
  5. 37' - Geel - Giovani Lo Celso
  6. 45' - Doelpunt - Thomas Müller (2 - 1)
  1. 64' - Doelpunt - Philippe Coutinho (3 - 1)
  2. 65' - Verv. Lucas Moura door Son Heung-min
  3. 65' - Verv. Giovani Lo Celso door Oliver Skipp
  4. 81' - Verv. Eric Dier door Victor Wanyama
  5. 86' - Verv. Ivan Perišic door Joshua Zirkzee
  6. 87' - Verv. Javi Martínez door Leon Goretzka
UEFA Champions League - speeldag 6 - 11/12/19 - 21:00
timeiconplayerhomeTimehomeIconhomePlayerscoreawayPlayerawayIconawayTime
14'
Kingsley Coman
14'
Kingsley Coman
1 - 0
20'
Ryan Sessegnon
1 - 1
Ryan Sessegnon
20'
45'
Thomas Müller
45'
Thomas Müller
2 - 1
64'
Philippe Coutinho
64'
Philippe Coutinho
3 - 1

In groep B heeft Bayern zich met een 18 op 18 geplaatst voor de laatste 16 van de Champions League. Tottenham, dat al zeker was van plaats 2, bood niet al te veel weerwerk, maar stoot samen met de Duitsers door.

Bayer München - Tottenham in een notendop:

  • Sleutelmoment: Bayern lijkt na een sterke eerste helft toch met 1-1 te gaan rusten tot Müller er met een flipperkastdoelpunt 1-2 van maakt. De Duitsers kunnen de wedstrijd rustig uitspelen en hun zege komt niet meer in gevaar.
  • Man van de match: Bij de thuisploeg liep veel aanvallend geweld, maar de impact van Gnabry was toch de grootste. De Duitse dribbelkont testte de vuisten van Gazzaniga meer dan eens, maar moet zich tevreden stellen met een assist.
  • Opvallend: Bayern is nog maar het zevende elftal dat zich met een 18 op 18 kan plaatsen voor de volgende ronde. Met 24 gemaakte treffers tegen 5 is hun doelsaldo ook pakken beter dan dat van hun voorgangers.

Bayern is baas, maar gaat rusten met krappe voorsprong

De aanwezigen in de Allianz Arena hoopten ongetwijfeld evenveel doelpunten te zien als in de heenwedstrijd, toen Bayern met maar liefst 2-7 ging winnen in Londen. Zowel Mourinho als Flick kozen voor een hele rist aan nieuwe namen in vergelijking met hun wedstrijd op zaterdag. Dat leverde een half B-elftal op bij Tottenham, maar met ronkende namen als Coutinho, Gnabry, Kimmich en Perisic kon je bij de thuisploeg moeilijk van een verzwakking spreken.

 

Bayern en Tottenham waren al zeker van de eerste en de tweede plek, maar toch toonden de Duitsers van bij het begin initiatief. Even dacht Benjamin Pavard zijn geweldig doelpunt vanop het WK tegen Argentinië dunnetjes over te doen, maar doelman Gazzaniga, een Argentijn nota bene, zag de bal recht op zich afkomen. Enkele minuten later moest de goalie zich dan toch omdraaien nadat Gnabry de bal door een bos van Engelse benen tot bij Coman speelde, die meteen de verste hoek viseerde en vond met een knappe plaatsbal.

 

Het antwoord van Tottenham liet niet lang op zich wachten. In minuut 20 viel een slecht ontzette bal voor de gouden linkervoet van Sessegnon, die het leer in de korte hoek voorbij Neuer knalde. Sissoko kreeg zelfs nog een uitgelezen kans op de 1-2, maar de Fransman koos onbegrijpelijk voor een voorzet wanneer hij oog in oog met Neuer kwam te staan. Aan de overkant geloofden Gnabry en Coutinho wel in hun eigen kunnen, al strandden hun pogingen tegen paal en lat. Daartussen trof ook linksachter Davies de paal, maar Müller was goed gevolgd in de flipperkast om de 2-1 vlak voor rust binnen te prikken.

Coutinho schudt fans wakker met heerlijke plaatsbal

Na de koffie nam het tempo een duik, waardoor zelfs de hardste optimisten hun hoop op een nieuw doelpuntenfestival moesten opbergen. Net na het uur besloot Coutinho zijn duivels dan toch nog eens te ontbinden en met succes. Van buiten de grote rechthoek toverde de Braziliaanse goochelaar de bal heerlijk in de verste hoek, waardoor Tottenham plots twee doelpunten in het krijt stond.

 

Daarna werd de handrem helemaal opgetrokken, al kregen de Spurs toch nog enkele kansen. Invaller Son had zo’n 20 minuten voor affluiten te veel tijd nodig om oog in oog met Neuer af te drukken, waardoor Davies nog kon terugkeren. De Zuid-Koreaan leerde uit zijn fouten, want in de toegevoegde tijd kreeg hij een herkansing en trapte hij wel. Helaas voor de Engelsen zat Neuer er nog net met een uitgestoken voet tussen.

 

Zo bleef het bij 3-1 en pakt Bayern een historische 18 op 18 in de groepsfase van de Champions League. Daarmee treedt het in de voetsporen van Milan, PSG, Spartak Moskou, Barcelona en Real Madrid (2x), al deed Bayern het met een doelsaldo van 24 tegen 5 stukken beter dan zijn illustere voorgangers. Tottenham was al zeker van de tweede plek en in Griekenland sprong Olympiakos dankzij een late strafschop nog in extremis over Rode Ster, zodat zij na de winter nog aan de bak kunnen in de Europa League. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

90+4' tweede helft
90+3'

Bayern pakt een historische 18 op 18!

Veel weerwerk heeft Tottenham niet geboden vanavond. Het openingsdoelpunt van Coman werd nog uitgewist door Sessegnon, maar Bayern wint na doelpunten van Müller en Coutinho vlot met 3-1 en boekt daardoor een historische 18 op 18!
90+2'

Neuer redt met de voet!

In de voorlaatste minuut snelt Son nog alleen richting Neuer! De Zuid-Koreaan wil de bal in de verste hoek deponeren, maar Neuer redt nog met een uitgestoken voet!
90+1'
In de andere wedstrijd heeft Olympiakos een strafschop gescoord, waardoor zij voorlopig naar e Europa League mogen gaan! Of kan Rode Ster in het slot alsnog tegenprikken?
90+1'

3 - extra time

Er komen 3 minuten extra tijd bij.
89'
Toch krijgen we nog twee pogingen na elkaar te zien. Zirkee ziet zijn poging afgeblokt worden en het schot van Coutinho wordt door Gazzaniga over geduwd.
89'
De wedstrijd kabbelt al een tijdje zoetjesaan richting het laatste fluitsignaal. Bayern probeert de score nog uit te diepen, maar alles doet het daar niet aan.
87'
wissel
86'
wissel
86'
Ivan Perisic mag nog enkele minuten rusten. Het is Joshua Zirkee die hem komt vervangen. Ook Martinez gaat naar de kant, hij maakt plaats voor Goretzka.
84'

Geen Lewandowski?

Voorlopig heeft Hans-Dieter Flick nog maar één wissel gebruikt. Topschutter Lewandowski, 10 goals in 5 wedstrijden, zit nog steeds op de bank. Wordt de Pool nog in de strijd gegooid? Die kans lijkt niet al te groot.
81'

Nog tien minuten

Krijgen we nog iets te zien om ons in het koude München aan te verwarmen of blijft het bij 3-1?
81'
wissel
80'
Bij Bayern willen ze een strafschop, maar Rocchi fluit niet. Ook de fans roeren zich niet. Zij zijn vanavond getuige van een redelijk zakelijke overwinning van hun Rekordmeister.
79'
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
77'
Eriksen zet zich zelf achter de bal en kiest vanuit een scherpe hoek voor een schot op doel, maar Neuer gaat goed plat en werkt de bal zo in hoekschop.
76'
Tottenham krijgt een interessante vrije trap wanneer Eriksen neergaat na een licht contact met Javi Martinez. De Spanjaard kan het niet geloven, maar de Italiaanse ref heeft het wel degelijk bij het rechte eind.
73'

Strijd om plaats 3

De eerste plaats van Bayern en de tweede van de Spurs lagen op voorhand al vast, maar voor plaats drie moet er nog geknokt worden tussen Olympiakos en Rode Ster Belgrado. De Grieken tellen 1 punt en de Serviërs 3, dus moeten de Grieken absoluut winnen in eigen huis. Op dit moment staat het daar nog steeds 0-0.