• home
 • video
 • pas verschenen

  Dag 13 van het WK: excentrieke Maradona, crowdfunding en hagelbollen

  De 13e dag van het WK in Rusland zit erop. Wat is er allemaal in Rusland gebeurd? Ontdek het nog eens op deze pagina.

  Vandaag op het WK

  De Tunesische bondscoach blijft ondanks uitschakeling geheimzinnig over opstelling

  Landgenoot Neymar: "Hij moet stoppen met zich te laten vallen"

  Zlatan Ibrahimovic: "Als ik naar Zweden kijk, denk ik: "dat kan ik beter"."

  Goed nieuws voor Rusland: Dzagojev raakt klaar voor Spanje

  Steun voor Shaqiri en Xhaka vanuit Kosovo en Albanië

  Fase per fase

  1. 23 uur 52. Medische hulp voor Diego Maradona. Diego Maradona leefde zich uit tijdens Nigeria-Argentinië, maar na het laatste fluitsignaal was het even gedaan met al zijn fratsen. De Argentijnse voetballegende kon amper op zijn benen staan. Er werd gespeculeerd dat hij naar het ziekenhuis was overgebracht, maar zijn toestand zou momenteel stabiel zijn.
  2. 23 uur 50. In Rostov aan de Don, een van de speelsteden op dit WK, is een hotel ontruimd na een bommelding. Volgens de FIFA gaat het niet om een spelershotel.
  3. 20 uur 05. Ook in het Duitse kamp moet er overigens betaald worden. De FIFA heeft twee Duitse stafleden beboet voor hun provocerend gedrag na de zege tegen Zweden. Het duo jende de Zweedse bank na het doelpunt van Toni Kroos en moet zo'n 4.300 euro ophoesten. .
  4. Voor dit gebaar werd Shaqiri gesanctioneerd . 20 uur 04.
  5. 20 uur 01. Kosovaren en Albanezen willen Zwitserse boetes betalen. Heel wat Kosovaren en Albanezen willen in de bres springen voor de door de FIFA beboete Zwitserse spelers Granit Xhaka, Xherdan Shaqiri en Stephan Lichtsteiner. Zij vierden tijdens de gewonnen WK-match tegen Servië hun doelpunten met een politiek gebaar. Zowel Xhaka als Shaqiri kreeg van de FIFA een boete van 8.500 euro, de Zwitserse kapitein Lichtsteiner kreeg een boete van 4.000 euro. Maar veel Kosovaren en Albanezen willen de boete voor hun rekening nemen. Een online crowdfundingcampagne leverde op één dag al bijna 18.000 euro op voor het trio.
  6. 19 uur 51. "De druk bij ons kan niet groter zijn dan nu het geval is". Kendall Watson, verdediger bij Costa Rica, beseft dat zijn land als enige team nog niet gescoord heeft op dit WK.
  7. 19 uur 36. Geen training voor de Duitsers en Zuid-Koreanen. De training van Duitsland en Zuid-Korea viel vandaag in het water. De weergoden in Kazan deden hun zegje en hielden iedereen binnen.